Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Fájó, de szép búcsú az Euroligától: Vasas-Szeged Beton 11-10

Három negyeden keresztül biztos volt a Szeged Beton győzelme a Komjádi uszodában, de az utolsó játékrészben újult erőre kapott a Vasas, így 11-10-es győzelemmel jutott tovább az Euroliga legjobb nyolc csapata közé.
TEVA-Vasas Uniqa - Szeged Beton 11-10 (2-3, 1-2, 2-3, 6-2)

Férfi Vízilabda Euroliga, A-csoport, 6. forduló.
Budapest, Komjádi uszoda. Vezette: Ciric (szerb), Franulovic (horvát).

VASAS: Nagy V. – Katonás, Boskovic 2, Powers, Kovács R. 2, Kiss G. 4, Decker Á. Csere: Vörös 1, Vámos, Takács B. 1, Steinmetz B., Hőna 1. Edző: Földi László.

SZEGED: Baksa – Török 2, Kiss Cs. 2, Molnár T.1, Busila 1, Juhász, Somogyi 1. Csere: Varga P., Vindisch 1, Kayes 2, Younger. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 9/4 ill. 9/7.

Ötméteres: 1/0 ill. -.

Kipontozódott: Younger (24. perc), Molnár (32. perc).

A másik mérkőzésen: Kotor-Herceg Novi 10-9.

Kásás Zoltán: A két sérült mellé kipontozódott az Aaron Younger, Vindsich Feri lába újra megrándult így ki kellett hoznom, a többiekre ebből kifolyólag nagyobb feladat és teher hárult, így gyorsan el is fáradtunk. Ebből adódott a sok hiba is, amit az utolsó negyed elején elkövettünk.

4. negyed (6-2)

8. perc:
Kiss Csaba szenzációs, hatalmas gólt lő, bár Nagy Viktor is benne volt. 10-10. Kiss Gergely nem sokat kérdez, pillanatok alatt értékesíti a fórt. Még éppen egy támadásnyi idő maradt, de az egál is jó a Vasasnak. A győzelem meg pláne. Eladja a labdát a Szeged, Nagy Viktor várja, hogy leteljen az idő. Ezzel a Vasas győzelemmel jutott az Euroliga legjobb 8 csapata közé. 11-10.

7. perc: Újra Molnár ellen ítélnek a bírók. Földi László kér időt. Feltámadtak a Vasas-drukkerek is, most van igazán esélye a csapatnak a győzelemre. Busila szereli Hőnát.

6. perc: Decker lövi hasba Baksát, de a szegedi támadás sem lett sokkal jobb. Újra Decker, messziről engedi el, nem is lett jó.

5. perc: Molnárnak megint nem megy, megúszhatna a Vasas, de nem teszi. Vörös viszont megoldja egyedül centerben. 10-9. Busilának kell ellőnie, meg is teszi, Nagy üti ki.

4. perc: Katonás most újra a kapufát forgácsolja, ez így rendben is van. Molnár félpályáról pattint, el is kerüli jócskán a kaput. Ezért kár volt. Boskovic is szétlövi a kapufát, de Fortuna nem segít a Vasasnak kifele jön a labda, a Szegedhez.

3. perc: Molnárt szerelik, majd Kovács eszén jár túl Kayes, egyenlő. 9-9.

2. perc:
Busila labdája kerüli el a kaput, Kiss Gergely viszont nagyon pontos. 69 másodperc alatt kiegyenlített a Vasas. 8-8. Előnyben a Beton, eddig kiválóan ment, reméljük most is. Időt kér Kásás mester. Megszakad a jó sorozat, Török lövése jön le a blokkról. Kovács viszont kegyetlen, először vezet a mérkőzésen a Vasas. 9-8.

1. perc: Megint a Vasas hozza el a ladbát, alig 17 másodperc alatt Kiss Gergely talál be. 6-8. Kimarad a szegedi támadás, a kipattanóval indul a Vasas, 45 másodperc alatt kettőt farag le a hazai gárda. 7-8.

3. negyed (2-3)

8. perc:
Hőna lövi szét a kapufát, a labda marad náluk, de semmi nem megy be. Még fórban sem. Félpályáig tolja ki a Betont a hazai gárda, nincs szegedi lövés, még Hőna próbálkozik a végén, de Baksának ez nem feladat.

7. perc: Szárnyal a Beton, újabb szegedi fór, újabb gól. Molnárnak is megvan az első. Visszaáll a háromgólos vezetés. 5-8.

6. perc:
Powers ellen fújnak, megint a Beton támadhat. A nézők csöndben ülnek, nem jön a hazaiaknak a bíztatás. Kimarad a szegedi roham, jöhet a Vasas. Molnárt küldik ki, majd a védett lövés után ötméterest harcol ki Hőna. És Boskovic kihagyja, a kipattanó a miénk!

5. perc: Mázilja van a Vasasnak, a fórban kipattanó labda a kapu előtt álló Takácshoz pattan. A Szegednek nem kell szerencse, Kiss Csaba kegyetlenül bevágja a fórt. 5-7.

4. perc: Younger pattint, Nagynak bravúrral kell védenie. De marad nálunk a labda. Vindisch is a vízben. Előnyben támadhatunk, Vindischen nem látszik, hogy sérült lett volna, szépen lövi ki a rövid sarkot. Újra kettővel megyünk. 4-6.

3. perc: Somogyi messziről, a blokkról Youngerhez megy a labda, jöhetünk újra. Somogyi adja be centerbe, de Kayes nem tud befordulni vele.Boskovic megint az egyszemélyes Vasas, bár az aránya most kicsit rosszabb. Egyre hozza fel a hazaiakat. 4-5.

2. perc: Megint Vasas-előny, de Baksa parádés. A kipattanü Powersé, de a ráadás sem lett jobb.

1. perc: A hazaiak kezdik a játékrészt, egyből fórban is. Boskovic enged el egy sistergős bombát, messziről bent volt, de csak felsőléc.

A tét ellenére nem találja magát a hazai Vasas. A Szeged Beton él is a lehetőséggel, a kiválóan védő Baksának és a jól működő védekezésnek köszönhetően az első játékrészben végig vezettek a szegediek. Izgalmas két negyed vár még ránk. Ha a játék nem változik, a Beton nagyon erőfeszítés nélkül veri meg a Vasast hazai pályán.

2. negyed (1-2)

8. perc:
Török keseríti a Vasas életét, előnyből növeli háromra a vendég vezetést. 2-5. Fórban a hazaiak is, Hőnának sikerül bevenni Baksa kapuját. Szól a 'mindent bele" a lelátóról. 3-5. Török próbálkozik még Nagynál, de eredménytelenül, a félidőben is marad a vendég vezetés.

7. perc: Molnárhoz nem jut el a labda, ketten is figyelnek rá. Takács bombázza rá Baksára, Younger szedi össze a kipattanót. Jól áll a lábán a szegedi kapus.

6. perc: Újra előnyben támadhatunk, Kásás Zoltán kér időt. Szépen jár körbe a labda, igazából mindenki ellőhette volna, de ez a feladat Molnárra hárul. Ezt viszont védi Nagy. Marad itt a labda, de Kayes-t fújják le a bírók. Kovács ziccerben, de szerencsére csak kapufa. Göfdrben a Vasas.

5. perc: Újabb kontra Molnárnál, majd újra Baksa kezében landol Kiss Gergely lövése. Steinmetz Barna adja be centerbe, de Baksa jól jön ki a kapuból. Viszont visszakapja a labdát a piros-kék gárda. Nem sokra mennek vele.

4. perc: Ismét kiválóan működik a szegedi védelem, tanácstalan a Vasas-támadás. Molnárnák fújnak kontrát. Somogyi kanalazza el Decker labdáját.

3. perc: Kiss Gergely lövését Molnár blokkolja, nem megy a Vasasnak. Somogyi ismét, Nagy Viktor most résen volt. Varga Péter kap szabadot, a casvar azonban elkerüli a kaput. Utolsó pillanatban Kiss Gergely enged el egy ejtést, de Baksa kipöccinti. Viszont marad a hazaiaknál a labda.

2. perc: Kimarad a hazai fór, Baksa szedi le Powers próbálkozását. Nálunk is jön a fór, a friss válogatott Somogyi pattint Nagy Viktor kapujába. Újra kettővel megyünk. 2-4.

1. perc: Juhász veri Katonást, a Szeged kezdheti a második negyedet. Molnár igyekszik, de gyorsan vége a vendég támadásnak.

1. negyed (2-3)

8. perc:
Vörös viszi víz alá a labdát, jöhet a Beton. Baksa indítja Kayest, de az Új-zélandi Nagy Viktorba vágja a labdát. A Takács lövését üti ki Baksa, még egy szegedi támadásra van idő. Younger vágja a blokkba, marad a szegedi vezetés a negyed végén.

7. perc: Újabb Vasas kontra, majd Molnár átadását szedik le a fővárosiak.

6. perc: Kiss Csaba kihagyott lövése után kontra a Vasasnál, majd Kayes fórból állítja vissza a kétgólos szegedi vezetést. 1-3. Kiss Gergely is gyorsan megjátssza az emberelőnyt. 2-3. Kiss Csabát gyötrik a védők, Kayes labdája nem is jut el hozzá.

5. perc: Juhász-Somogyi-Török összjáték, utóbbi avatja fel Nagy Viktor kapuját. 0-2. Boskovic reklamál, sokra nem megy vele, de bosszúból beköszön Baksának. 1-2.

4. perc:
Baksa jól kezdi a meccset, újabb szép védés. Összeszedi a kippatanót a Vasas, jöhetnek. Boskovic vállalja el, de a kapufáról jön ki a labda. Molnár ellen fújnak kontrát, Kiss Gergely a fölső kapufát lövi szét.

3. perc: A Vasasnak is jön az előny, Baksa bravúrral védi Decker Ádám ziccerét. Lejár a támadóidő, Török nem tud már lőni.

2. perc: Kontra a hazaiaknál, újra a kéksapkások jöhetnek. Megvan az első fórunk is, Juhász pazar labdáját Busila vágja be. Megvan a vezetés! 0-1.

1. perc:
Katonás ér gyorsabban a labdához, Török egy centivel marad le. Az első próbálkozást blokkolják a szegediek. Decker Ádám szerez labdát, Nagy Viktor hozhatja játékba.

19.55: Folyik a bemutatás, a Vasas-drukkerek már hangolnak. A szegediek arcán komoly eltökéltség, az biztos, nem fognak fejet hajtani a piros-kékek előtt.

Korábban

Faramuci helyzet, az egyszer biztos. Az Euroligában érdekelt magyar férfi pólócsapatok közül már csak a Vasasnak van esélye a nyolc közé kerülésre. Az Eger mind az öt meccsét elveszítette, és a két döntetlene mellett három vereséggel álló Szeged Beton előtt is bezárultak már a továbblépés kapui.

A Vasas biztosan a nyolc között érezheti magát, ha a ma esti meccsen legyőzi a Betont, de akkor is, ha a Primorac Kotor a montenegrói rangadón a már továbbjutott Jadran Herceg Novi otthonában vereséget szenved. Amennyiben a Jadran mindhárom pontot begyűjti, akkor a Földi-legénység még akkor is a mennybe, azaz a nyolc közé jutna, ha kikapna a Betontól. Iksznél is örülhetnének a piros-kékek, de csak akkor, ha a Steinmetz Ádámmal és Kállay Márkkal felálló Primorac sem győzne.

Mivel a két meccs egy időben kezdődik, nem tudják majd a felek, hogyan alakul a másiknak az eredménye. Egyelőre sokismeretlenes az egyenlet, még az is megtörténhet, hogy a Szeged lesz a Vasas sírásója.

– Nem foglalkozunk a pletykákkal, nem számolgatunk, egyet akarunk csak, játszani egy jó meccset – magyarázta a Beton pólósa, Juhász Zsolt.

Juhász Zsolt (10) és társai jó eredménnyel szeretnének búcsúzni az Euroligától.  Fotó: Schmidt Andrea
Juhász Zsolt (10) és társai jó eredménnyel szeretnének búcsúzni az Euroligától.
Fotó: Schmidt Andrea

– Számunkra sajnos már tét nélküli az összecsapás, emiatt, akárcsak az Újpest és az ASI elleni találkozónkra, nem készültünk külön, az elmúlt hetet nagyon megnyomtuk, edzőnk, Kásás Zoltánkis alapozást tartott. Jó lenne győzelemmel búcsúzni az Euroligától, de ha ez nem jön össze, akkor sem történne tragédia. Nyugodtan pólózhatunk, nem nekünk van vesztenivalónk.

Kimondva-kimondatlanul kicsit az a Szeged érdeke, hogy a Vasas továbbjusson. Az Euroliga lebonyolítása ugyanis megváltozott, a kétfelé választott nyolc csapatra újabb csoportkör vár majd. Kiss Gergelyékre így ismét hat, kőkemény kupacsata várna, ami a pihentebb riválisoknak – nagy valószínűséggel az Egernek, a Szegednek és a Honvédnak – nem jönne éppenséggel rosszul.

Emlékeztető

Az évadban eddig kétszer találkoztak a csapatok.

Az Euroliga A csoportjának nyitányán: Szeged Beton–Vasas 9–9 (1–2, 2–2, 3–5, 3–0), gólszerzők: Molnár T. 3, Komlósi, Younger 2-2, Kiss Cs., Kayes, ill. Powers, Vörös 2-2, Boskovic, Katonás, Kiss G., Takács, Steinmetz B. OB I, 12. forduló: Szeged Beton–Vasas 7–7 (1–0, 4–2, 1–3, 1–2), gólszerzők: Kiss Cs., Török 2-2, Molnár T., Somogyi, Juhász Zs., ill. Boskovic 5, Kiss G., Decker.

Az A csoport állása

1. Herceg Novi 5 4 – 1 52 – 47 12
2. Kotor 5 2 1 2 48 – 39 7
3. Vasas 5 2 1 2 43 – 46 7
4. Szeged 5 – 2 3 42 – 53 2

Olvasóink írták

 • 4. klox 2011. február 03. 08:13
  „Gratulálok a Szegednek, igazán sportszerű döntést hoztak és 3 negyeden át tényleg úgy nézett ki, hogy nyerni akarnak. Amennyiben a bajnokság hátralevő részében ílyen taktikusan, szervezetten játszanak, akkor megnyerik a bajnokságot. Meg is érdemelnék végre. A 4. negyed picit "látványos" volt, mert a Vasas igazán gyenge napot fogott ki, az addig brillírozó Baksa alig tudta magát fékezni olyan hajításokat kellett beengednie :D, a többiek meg elfelejtettek támadni és folyton vigyorogtak amikor beszélgettek a Vasas játékosokkal XD, de szerintem Kotorban is tudták ezt és ott sem volt másképp. :) További sok sikert a Betonnak! Jó volt látni a magyaros összefogást végre! Üdv, K.L. (Szentes/Csongrád)”
 • 3. zehn 2011. február 02. 21:39
  „Simán nyertünk volna.....Legyen egy magyar csapat a nyolc között.A bajnoki négyes döntőben majd elverjük őket.”
 • 2. merida85 2011. február 02. 21:21
  „Jol rajuk ijesztettunk :)”
 • 1. wargaborka 2011. február 02. 13:24
  „menjen tovább a Vasas, ne mi ejtsük ki őket.. nagy szégyen lenne ha magyar csapat nélkül rendeznék a 2. csoportkört..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győztes évkezdés: Pick Szeged-Presov 31-26 + galéria

Jól játszva győzte le a szlovák bajnok Tatran Presovot a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a… Tovább olvasom