Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Felavatták a SZUE-medencét

Fellélegezhetnek a szegedi női vízilabdások – mostantól kezdve eszményi körülmények között készülhetnek, méghozzá a felújított Ligetfürdőben, ismertebb nevén, a SZUE-uszodában. A felújított létesítmény ünnepélyes átadásánál ott voltak a város vezetői is.
Boldogok a vízilabdás lányok - hazatérhettek a SZUE-ba. Fotó: Gyenes Kálmán
Örömteli esemény zajlott le tegnap délben. Ekkor adták át a SZUE 33 méteres, vízforgatós medencéjét, ami a legszigorúbb EU-s szabványnak is tökéletesen megfelel. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Botka László polgármester, Szentgyörgyi Pál, a sportért felelős alpolgármester, a sportbizottság elnöke, Tóth József, de természetesen nem hiányzott Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója sem. Örömét nem is rejtette véka alá:
– Amellett, hogy a másodosztályú vízilabdás lányok és az OB II-es férficsapat otthonra talált, havonta kétezer általános és középiskolás, illetve a Némo, valamint a Müller tanodások úszásoktatása is végérvényesen megoldódott – jelentette ki nem kis büszkeséggel a direktor.

Ottjártunkkor Varga Árpád edző vezetésével a H2O Női Vízilabda Egyesület játékosai gyakoroltak.
– Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy az újszegedi sportuszodából visszatérhettünk korszerűbbé vált, megcsinosodott régi otthonunkba – jelentette ki a tréner. – Mindennap másfél órán át gyakorolhatunk, ennek előbb vagy utóbb meg kell, hogy legyen az eredménye. A nagycsapat az OB I/B-ben az 5–8. helyért folytatja majd a pontvadászatban, akárcsak a kisebbek az országos gyermek- (pedig két évvel fiatalabbak a rivális csapatokban játszóknál) és ifjúsági bajnokságban. Úgy gondolom, amennyiben a lányok fejlődése töretlen marad, akkor 3-4 év múlva, amikor a kicsik beérnek, feljuthatunk az OB I-be.

A szakember szerint biztosan hallunk még a korosztályos válogatottban is szóhoz jutott, most 15 éves Bük Zsanettról, Árkosy Lilláról, Lengyel Dorottyáról, valamint a kettős igazolással az élvonalbeli Kecskemétben is pólózó Kuczora Imoláról és Bordás Tímeáról. A lányokon biztosan nem múlik majd, és mostantól kezdve a körülményeken sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolókat ünnepelünk

Közel negyvenéves tradíció, hogy lapunk, a Délmagyarország és a Délvilág sportrovata megválasztja az… Tovább olvasom