Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Herbert és Ilyés játszhat pénteken!

A kézilabda szövetség újabb pálfordulása: felfüggesztették a Herbert Gábor és Ilyés Ferenc ellen folyó eljárást, így mindketten játszhatnak a pénteki mérkőzésen.
A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2008. május 22-i ülésén úgy határozott, hogy felülvizsgálja egyes bizottságai – a Versenybizottság, a Fegyelmi Bizottság, a Fellebbviteli Bizottság – működési mechanizmusát, és következő, június 24-i ülésén javaslatokat terjeszt be és tesz mérlegre azok megújításának, megreformálásának céljával – közölte a Magyar Kézilabda-szövetség.

Mindemellett a szövetség a rájátszás során keletkezett fegyelmi ügyekben az eljárást és a határozatok végrehajtását felfüggeszti, minek következtében az eltíltott játékosok ott lehetnek a bajnoki döntő ötödik, mindent eldöntő találkozóján.

"Az elnökség (...) úgy határozott, hogy a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntő mérkőzéseivel kapcsolatos fegyelmi ügyek végrehajtásának megtárgyalását az Alapszabály 18. paragrafus első bekezdés alkalmazásával magához vonja és valamennyi, a rájátszás során keletkezett fegyelmi ügyben az eljárást és a határozatok végrehajtását felfüggeszti, a II. fokú határozatokat megsemmisíti és felkéri a fellebbviteli bizottságot, hogy valamennyi jogosultra vonatkozó fellebbezési határidő lejártát, vagy a fellebbezésre jogosultak fellebbezésének beérkezését követően a felfüggesztett eljárásokat folytassa le. Ennek értelmében Daniel Andjelkovic, Ilyés Ferenc és Herbert Gábor egyaránt játékjogosultsággal rendelkezik a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjének 2008. május 23-án sorra kerülő 5. mérkőzésén" - olvasható a szövetség közleményében.

Az elmúlt napok egymásnak ellentmondó döntései után a sport iránt aggódókban joggal merül fel a kérdés: mi értelme volt ennek a tortúrának, amely felzaklatta a kedélyeket, és elvonta a figyelmet a kézilabdáról?

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. nanemaaa 2008. május 23. 08:24
  „Szerintem, ha a Veszprém és a Pick valóban a fair play-t tartja szem előtt és csak a játék érdekli, akkor itt lenne a lehetőség, hogy sportdiplomácia keretében megállapodjanak egymással. Ők még helyrebillenthetnék a vízfejű kézilabda szövetség által összekutyvasztottakat. Most lenne lehetőségük rá, hogy felül emelkedjenek ezen a mára tényleg nevetségessé vált cirkuszon, és helyrehoznák amit a szövetség elbaltázott. Nevezetesen meg kellene állapodniuk egymással, hogy egyik eltiltott játékost sem játszatják a döntőn. Azt hiszem, hogy ez lenne a mindkét fél számára legjobb döntés, mellyel akár a saját szurkolóik felé is bizonyíthatnák, hogy a számukra a sport a legfontosabb és csak ellenfelei, de nem ellenségei egymásnak.”
 • 31. ganxta 2008. május 22. 23:33
  „.. te nagyon .. vagy

  Puljezevics nem magyar. Nem is lesz az soha. De mutass másik embert aki ilyen hőfokon védte (védi) a magyar válogatott kapuját, választott hazájáét.

  De itt tartanám fontosnak megemlíteni Sterbik Árpád nevét (vkinek ismerős?) aki vajdasági magyar (sváb?) emberként hasonló vehemenciával védelmezte hazája (?) a szerb válogatott kapuját.

  Lassan el kellene talán felejteni ezeket a magyar/ nem magyar megnyilvánulásokat. A Pick Szeged mint neve is mutatja egy magyar (dél-alföldi) város kézilabda klubja, amit innen, ebből a városból elvinni nem lehet. Ha dicsőséget szerez a csapat, azt a városnak is szerzi. Ugyanez persze igaz a Veszprémre is és még sorolhatnám. De talán elég volt látni nemrég azt a rengeteg londoni és manchesteri szurkolót akik a csapatukat elkísérték Moszkvába és szurkoltak.

  És mégvalami. Nekem az edzőm azt tanította, hogy a bíró döntése szent és sérthetetlen a pályán, ott ő az úr. Moszkvában is látható volt, hogy a legnagyobb tudású (sztár) futballisták egyetlen fejbólintással vették tudomásul (az akár számukra kedvezőtlen) bírói döntéseket. Ajánlanám ezt a magyar sportolók figyelmébe.”
 • 30. szegedifiú 2008. május 22. 21:32
  „IMÁDLAK JANICS NATASA! (Most már Kovács Katit is szeretem!)!!
  Hajrá Pick Szeged!”
 • 29. napraforgo85 2008. május 22. 21:30
  „Nem is Pukira gondoltam amikor azt írtam, hogy magyar édesanya....talán, ha vkinek az anyukája magyar, akkor már magyar..igaz, félig...
  én sem azért írtam, hogy veszekedjek, csak ha már erről van szó, akkor legyünk pontosak...:)”
 • 28. pernyi 2008. május 22. 21:19
  „Ellenzéki
  Nem Veszprém szurkoló vagyok csak mosolyra fakasztott a hozzászólásod ennyi. Ha elolvasnád az előző hozzászólásaimat rájönnél, hogy Pick drukker vagyok. Kikérem magamnak ezt a hangnemet.”
 • 27. .. 2008. május 22. 21:18
  „nem veszekedni jöttem ide. nekem ők is magyarok és nekem semmi bajom sincs velük, félre ne értsetek. csak azokat számoltam akik játszanak is, gondolom a Veszprémben is van nem tudom hány fiatal, akik már játszottak a felnőttben is. de tudod nekem Puki és Krivo soha sem lesz igazi magyar, ahogy Eklemovics sem. attól h tudnak magyarul, még nem magyarok! mégegyszer mondom nem akarok veszekedni! ezért a véleményem inkább el se mondom:)”
 • 26. Apa Szabi 2008. május 22. 20:54
  „A Fair Play szellemében féltem a magyar kézilabdát. Féltem, mert szeretem. Kemény, férfias, csodálatos sport. Sok jó csapattal és megannyi tehetséges játékossal van hála Istennek megáldva. De egy-két dologért aggódva figyelem a történéseket, amelyek már jó ideje sajnos a háttérében fejtik ki káros hatásukat.
  A Fair Play szellemében szeretném javasolni az alattomos, durva és szándékos szabálytalanságok egyforma elbírálást, megfelelő büntetések egyforma kiszabását mérlegelés nélkül. Nem nézve azt, hogy ki az elkövető játékos, vagy sportvezető és melyik csapatban játszik, milyen nemzetiségű, válogatott-e vagy sem. A szabályok vonatkozzanak mindenkire egyformán. A játékvezetők ténykedése se legyen kivétel. A bajnoki döntő(k)re pedig külföldi bírók nevezését javasolnám.
  A Fair Play szellemében kérdezem, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnek ennyire szűkös a kerete, hogy csak az MKB Veszprém fontosabb meccseit tudják látogatni rendszerességgel, pedig máshova is szívesen hívták és várták Őket, de arra hivatkoztak, hogy más irányú elfoglaltságok miatt nem tudnak élni a felkínált meghívással. Úgy látszik, hogy ilyen sokat jelentene néha-néha az a plusz 49 km és az a plusz 24 perc! Budapest-Veszprém autóval a távolság 121 km, menetidő minimum 1 óra 13 perc. Budapest-Szeged autóval a távolság 170 km, menetidő minimum 1 óra 37 perc. Biztos egészségesebb a friss bakonyi levegő, mint az alföldi porfelhő!
  A Fair Play szellemében kérném a Magyar Kézilabda Szövetséget, hogy a bajnokság menete alatt ne cserélgesse, variálja a dátumokat, időpontokat, a versenykiírást egyes csapatok kedvéért, szája íze szerint. Vagy ha indokolt és ezt mégis megteszik, vagy valamiért meg kell tenniük, tegyék, és ne mérlegeljenek akkor sem, ha ezt egy másik csapat is kérni próbálja. Vagy mindenkinek, vagy senkinek sem! Vagy talán csak egy édes gyermeke van a Magyar Kézilabda Szövetségnek? Szerintem a magyar kézilabdázás és a válogatott érdekeit kellene szem előtt tartani, nem pedig az önös, önző érdekeket. Úgy látszik, hogy a mostohagyermekeknek csak pusztába kiáltott szavaik vannak. Hát igen, messze van a főváros!
  Az MKSZ mikor fog már a viselt dolgaiért büntetést fizetni, vagy eltiltást kapni? Mikor lesz már a bakonyalján "hajnalhasadás"?
  Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült, de úgy érzem, ezt le kellett írnom.”
 • 25. balazs_88 2008. május 22. 20:53
  „Herbert, Bendó, Suta, Vadkerti. és ha számoljuk a fiatalokat is, Kiss, Simon, Lele....
  Emellet Bajusz, Krivo, és Puki is magyarok már.

  ennyit erről.
  amúgy egyetértek abban hgoy mind1.”
 • 24. napraforgo85 2008. május 22. 20:50
  „Persze...egy magyarul tisztán beszélő, magyar édesanyával büszkélkedő ember nem magyar ember...
  Abba kellene hagyni ezt a ki magyar, ki nem magyar szöveget...Nektek nem teljesen mindegy?!Nem erre kellene koncentrálni, de ezt nem lehet megmagyarázni.”
 • 23. .. 2008. május 22. 20:27
  „Ellenzéki, igazad van. Itt is, ott is sok a szerb. Már csak az a kár h a Szegedben összvissz 3 magyar játékos van, a Veszprémben pedig 6 (Ilyést,Bajuszt és a fiatal kapusokat, akik nem szoktak csapatba lenni nem számoltam bele). Hát jah van egy kis különbség... Most meg jön Szegedre ez a nagy magyarosítás, nagyon szarhatnak a vezetők! HAJRÁ MAGYAROK!”
 • 22. Ellenzéki 2008. május 22. 20:20
  „pernyi!
  Húzz innen a veszprémi kutyaólba!”
 • 21. Ellenzéki 2008. május 22. 20:18
  „Abban az esetbe ha ez a nyim nyám anyámasszony katonája Vujin gyerek egyáltalán megy a Bundesligába és ott játéklehetőséget kap akkor már az első meccs után sírva szalad az anyja szoknyájáig!”
 • 20. pernyi 2008. május 22. 20:14
  „Ellenzéki

  :-)))))))))))))”
 • 19. Ellenzéki 2008. május 22. 20:12
  „ANIKÓ!
  A kézilabda nem az irgalmas nővérek sportja, de még a Karolinás nővéreké sem!
  Jugoszlávia nem létezik, ha arra gondolsz, hogy a Szegedben sok a szerb játékos, akkor elmondom, hogy a Veszprémben sem kevesebb, - Sesum, Vujin, Perics, Lapcsevics, Markovics, Eklemovics - így ebben a kérdésben nagy az egál.
  Elárulom neked, hogy munkám kapcsán sokat vagyok Németországban, így sok Bundesliga mérkőzést tudok élőben vagy televizióban megnézni, hát mit mondjak, a magyar bajnoki meccsek - és itt elsősorban a Pick-MKB meccsekre gondolok - a némethez viszonyítva bizony bizony kisasszony kézilabda.”
 • 18. angelamelony 2008. május 22. 20:10
  „Ház ez eléggé nevetséges...tiszta hiteltelenné válik így az MKSZ!
  HAJRÁ PICK SZEGED!”
 • 17. Ellenzéki 2008. május 22. 19:55
  „Hajnal úr!
  1996.-ban Mezei Richárd a Pick Szeged válogatott beállósa véletlenül rálépett a szintén válogatott, veszprémi beállós, Zsigmond György bal lábfejére. Akkor Ön elfeleztette Mezei Richárdot feljelenteni az MKSZ fegyelmi bizottságánál, most pótolhatja!!!!”
 • 16. "csucsu" 2008. május 22. 19:54
  „kakamilan,és Ellenzéki!
  Teljesen egyetértek veletek!!!!!!!
  (viszont Vujin tényleg nagyott kapott,én láttam élőben...nem nyílt ki a szeme,akkorára dagadt fel!!!!)
  Go PICK SZEGED!!!!”
 • 15. Ellenzéki 2008. május 22. 19:52
  „Azért érdekes dolog ám az egész!
  Az egész sportszerűtlen hisztériát Egri Viktor MTV riporter(?) gerjesztette, szerintem felkérésre.
  A Veszprém nem tudja és nem is karja elviselni, hogy ebben a kis hazában rajta kivül még egy csapat elérte a nemzetközi élmezőny szintjét és a hazai viszonyok közöt is nagyon komoly riválisa lett!
  Nagy Laci mondta: "Nálunk a bajnokságban minden mérkőzés ilyen hőfokon zajlik mint a Szeged-Veszprém mérkőzések! Nem értem, hogy a magyar szövetségnek mi a szándéka ezzel a büntetési hullámmal."
  Lacikának igaza van!”
 • 14. kakamilan 2008. május 22. 19:48
  „Az előző hozzászólásomban nagyon nagy hiba csúszott, mielőtt meglincseltek ahogy elküldve visszaolvastam, a teljesen véletlenül túlszaladó sáncoló tenyér helyett, pont azt akartam írni, hogy a nem teljesen véletlenül túlszaladó. Légyszi így értelmezzétek!”
 • 13. ANIKÓ 2008. május 22. 19:47
  „Nagyon el szaladt a ló a játékosok durván játszanak ez nem JUGOSZJÁVIA, tőbb legyen MAGYAR játekos,élvezni kel ajátékot.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most valódi Pick mezt nyerhet a tizedik szegedi góllal!

A bajnoki finálé mindent eldöntő ötödik mérkőzésén növeljük a tétet: ezúttal egy eredeti adidas Pick Szeged mezt nyerhet a delmagyar.hu játékával. Tovább olvasom