Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Hölgyek nappal - a focipályán

Fölényes győzelemmel ünnepelte a május 1-jét a Szegedi AK Boszorkányok női NB II-es focicsapata. Hódi Zsuzsanna lányai nagyobb erőfeszítés nélkül 13-0-ra győztek a Miskolc elleni bajnoki mérkőzésükön.
„Hajrá anya" – ezzel a bekiabálással indult az NB II-es női labdarúgó mérkőzés a Szegedi Boszorkányok és a Miskolc között a Felső Tisza-parti stadionban szombat koradélután.

Azt már az elején sejteni lehetett, hogy a második helyezett Szeged a mérkőzés esélyese – a Miskolc a 6. helyen állt -, de azt azért senki nem gondolta volna, hogy 13 rúgott, és nulla kapott góllal fog zárulni a találkozó.

Azt már a mérkőzés elején megtudtuk a szurkolóktól, hogy a kirúgás után a labda agyonüt, de azt nem értettük, miért olyan fontos, hogy Julcsi a 3. percben szétbombázza a kaput. A szülő, vagy a kedves törzsszurkoló akaratának megfelelően aztán megszületett az első szegedi találat a 11. percben, majd két perccel később már 2-0-ra vezettek a Tisza-parti boszorkák.

Mindig is tudtuk, hogy nem a nézőszámon múlik egy mérkőzés hangulata: az igen kevés kilátogató ellenére egy embernek sikerült olyan hangulatot teremtenie, mint ami egy Pick-MKB kézilabda mérkőzésen megszokott. Bár fotós kollégával a félidőben azon tanakodtunk, hogy itt a csujogatás néphagyomány, vagy a kedves néző épp most olvasta a nagy indiános regényeket újra. Végül is mindegy, meg lett az eredménye.

A Miskolccal játszottak a Szegedi Boszorkányok KÉPGALÉRIA

Az első félidő felénél keresni kezdtük az ellenfél cserejátékosait illetve edzőjét, hiszen a 30. percig nem is lehetett hallani semmit a kispad irányából. De még a pályáról sem. Igaz, akkor már 4-0-ra vezettek a hazaiak, de már ekkor is jöttek a maréknyi szurkolói tömegből a „ne hibázzál, nézzed már meg, hányan vannak?!" bekiabálások, ekkor már ez vajmi keveset lendített (avagy hátráltatott) a szegediek játékában. A fehérek támadásánál azért csak jöttek az építő jellegű kritikák, úgy mint „rúgd fejbe majd arrébb megy" és társai. Tény, jó hangulatú mérkőzés kerekedett, bár az izgalmak ma elmaradtak. A 34. perctől kezdve aztán pontosan hárompercenként estek a szegedi gólok, így a félidőben 8-0-val fordultak a csapatok. A 15 perces szünetre már a „Szép volt Szeged" illetve az „Éljen május 1-je" felkiáltások kíséretében mentek a csapatok, de akadt olyan is, aki megkérdezte, hogy most már akkor esélyes, hogy nyer a Szeged, nem? Ötletként elhangzott az is, hogy a hazaiaknak már most meg kellene hívnia a messziről jött ellenfelet egy üdítőre. Május 1-jén.

Szegedi AK Boszorkányok - Holim Miskolc 13-0 (8-0)
Szeged. Felső Tisza-parti Stadion, 50 néző.

Szegedi Boszorkányok: Földesi (Zsók) - Dóczi, Kardos, Vékes, Lipták, Miklós (Szalai), Baksa, Szil, Hajka, Szolga, Horváth (Szűcs). Edző: Hódi Zsuzsanna.

A gólszerzők: Szolga 4, Horváth 3, , Baksa, 2, Szil, Miklós, Stűcs, Hajka 1-1.

A szünet után is a szegedi fölény dominált, ám látványosan feljavult a miskolciak játéka. Meg is jegyezte az egyik néző, hogy a keresztátadás majd otthon gyakorolják a boszikkal. A legjobb lenne tükör előtt -  hangzott a kiegészítés pár méterrel arrébbról. Az 54. percben kilencre nőtt a szegedi előny, majd a 66. percben tizenegyre. Már- már sajnáltuk a miskolci kapust, akiről megtudtuk, ennél sokkal ügyesebb ám. Ebből azonban azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a szegediek igencsak jól szuperálnak.

„ A tipmixen az első helyen álltok"- hangzott az újabb felkiáltás a tizenkettedik gól után, majd kiegészítette azért a megállapítás egy, a második félidőben érkezett néző azzal, hogy a régi időket idézik a lányok a mai teljesítménnyel. Minden bizonnyal a régi idők magyar labdarúgására gondolt, vagy legalábbis a régi idők szegedi fociára.

A 78. percben egy szöglet utáni kavarodásból született a 13. hazai gól. A telhetetlen drukkereknek ez sem volt elég, elégedetlenségüknek hangot is adtak: „gyerünk lányok, kell még a gól!" Azt azonban nem tudtuk biztosan, hogy szegedi, avagy miskolci nézőről volt-e szó.

A 83. percben alakult ki a vendégek első nagy helyzete egy les után, amit a lelkes szegediek szóvá is tettek a sporinál. Mivel választ nem kaptak a miértekre, egymás között megbeszélték, hogy a bíró csak az ügyvéd jelenlétében válaszol, illetve szükség esetén – mondjuk még egy ilyen helyzetet követően – minimum az egyik szemét ki kell nyomni a partjelzőnek. Ez persze nem következett be, a végére csak a sporttársnak lett igaza, és 13-0-ra győztek a Szegedi Boszorkányok. Jó kis edzés, jó hangulatú mérkőzés május 1-jén az esti programok előtt.

Olvasóink írták

  • 1. dobi 2010. május 02. 19:27
    „Kedves Kis Réka! Voltál már valaha is Pick meccsen??????? :-) attól a résztől elég hiteltelen az írás.. Lehet tele van ilyen túlzásokkal az egész....
    Tehát ha női focimeccsről akarsz laza hangvételű cikket írni, akkor keresd tanult kollégáidat... Mádi, Süli... :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyedén nyert a HNKC

Az ASA-Consolis-HNKC fölényesen győzött szombaton a Hunnia otthonában a női kézilabda NB I… Tovább olvasom