Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Indul a pólós nagyüzem

Ebben az évadban a Magyar Vízilabda Szövetség megváltoztatta a férfi vízilabda OB I kiírását.
Az elmúlt hétvégén befejeződött alapszakaszt követően középszakaszt rendeznek, amelyben három részre osztják a csapatokat, amelyek az 1–4., az 5–8., és a 9–13. helyért még egy teljes kört játszanak. Az együttesek – a gólok nélkül – az összes alapszakaszbeli pontjukat magukkal hozzák. A felsőház első két helyezettje az arany-, a másik kettő a bronzéremért játszik kétmérkőzéses páros csatát, amelyet a középszakaszban hátrébb végző együttes otthonában kezdenek.

Az első kategóriában az alapszakaszelső Eger, a második helyen zárt Szeged Beton, a harmadik Vasas és a negyedik Honvéd érdekelt. A ma estig Újvidéken gyakorló Varga Péteréknek reális esélye mutatkozik arra, hogy fennállásának legnagyobb sikerét elérve bajnoki finálét vívjon. A döntő egyik résztvevője minden bizonnyal az Eger lesz (a hevesiek az alapszakaszban a Szegednél és a Vasasnál 7, a Honvédnál 10 ponttal gyűjtöttek többet), és amennyiben a betonosok olyan teljesítményre lesznek képesek, mint a Komjádi uszodában a Vasas elleni bravúrgyőzelemkor, egyáltalán nem lenne meglepő, ha vidéki fináléhoz asszisztálnának a fővárosiak. A középszakasz első fordulójában a Szeged az immár sátor nélküli újszegedi sportuszodában vasárnap 18 órakor a Vasas ellen kezd. A bajnoki finálét, valamint a bronzpárharc „odavágóit" május 14-én, visszavágóit pedig május 17-én rendezik.

A Beton programja, április 17. (vasárnap) 18 óra: Szeged–Vasas; ápr. 20. (szerda): Honvéd– Szeged; ápr. 23. (szombat): Eger–Szeged; május 1. (vasárnap): Vasas–Szeged; május 8. (vasárnap) 18: Szeged–Honvéd; május 11. (szerda) 18: Szeged– Eger.

A Bodrogi Bau-Szentes az alsóházban a 9–13. helyek egyikéért csatázik majd. Tóth László legénysége az alapszakaszban 18 pontot gyűjtve a 11. helyen zárt. Az utolsó, 13. helyezett automatikusan búcsúzik majd az OB I-től, ugyanez a sors vár a tizenkettedikre is, amennyiben az OB I/B leendő bajnoka vállalja az élvonalbeli szereplést. A Kurca-partiak a hazai mérkőzéseit nem a 33, hanem az 50 méteres medencében játsszák.

A Bodrogi Bau programja, április 20. (szerda), 16 óra: Szentes– ASI; április 23. (szombat): BVSC–Szentes; április 27. (szerda) 17 óra: Szentes–OSC; április 30. (szombat) 17 óra: Szentes– Újpest; május 7. (szombat): ASI– Szentes; május 11. (szerda) 17 óra: Szentes–BVSC; május 14. (szombat): OSC–Szentes; május 17. (kedd): Újpest–Szentes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranykapuban a Szentes

A bajnoki döntő második meccsét játssza ma 18 órakor a ligeti uszodában a Hungerit-MetalCom Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata. Tovább olvasom