Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kick-box-világkupa: harcosok a műjégpályán

Mától vasárnapig tart az erre az alkalomra átalakított szegedi műjégpályán a 17. kick-box-világkupa, amelyre rekordszámú, huszonhat ország közel ezer versenyzője nevezett.
Már hatodik éve, hogy a hagyományos magyarországi kick-box-világkupa Nyíregyházáról áttette a székhelyét Szegedre. A 2005-ös világbajnokság kellő alapot adott ahhoz, hogy a viadal – amely igen kedvelt és népszerű volt a Nyírségben – átkerüljön az erre a hétvégére teljesen átalakuló műjégpályára. A 17. WAKO kick-box-világkupát idén sok ország tekinti fontos felmérőnek, így a magyarok számára is jelentős viadal, vb-válogató, ráadásul a három elismerten legnívósabb európai világkupa között tartják számon a dublini és az olasz mellett. Előzetes információk alapján három földrész – Európa, Ázsia, Afrika – huszonhat országából közel ezer versenyző érkezik. Olyan kuriózumnak számító nemzetek is leadták nevezésüket, mint Madagaszkár, amely még sosem jött el Szegedre, aztán Mauritius, a Seychelles -szigetek, de természetesen a sportág nagy nemzetei, így az ukránok, a románok, az oroszok, a volt szovjet tagállamok is komoly csapattal képviselik magukat.

Német Ferenc sikeres vk-t ígér. Fotó: Karnok Csaba
Német Ferenc sikeres vk-t ígér.
Fotó: Karnok Csaba

Az utóbbi csoporthoz tartozik az igen népes magyar csapat is – derült ki tegnap a Corsó Caféban megtartott sajtótájékoztatón –, amely a teljes hazai élvonalat felvonultatja az öt korcsoportban (gyermek, kadett I. és II., junior, felnőtt), illetve a hat szakágban (tatamisportok: semi-, light-contact, kick-light, ringsportok: K1, full-contact, low-kick). A mieink keretében számos Csongrád megyei – például szegedi, hódmezővásárhelyi, makói – harcos található, a létszámuk eléri az ötvenet. Az esemény rendezője, a Tigers KBSZSE, valamint a Magyar Kick-box Szövetség komoly pénzdíjakat is felajánlott, és nemcsak a Grand Champion, illetve a csapatverseny győztesei, hanem a felnőtt súlycsoport elsők is jutalomban részesülnek – a feltétel a megfelelő számú nevező.

A viadal ma, holnap és vasárnap is 9 órakor kezdődik a szegedi műjégpályán. Már pénteken győzteseket hirdetnek az utánpótlás korcsoportokban, és ez így lesz a további két napon is a négy tatamin és a két ringben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándorfalva: a futball és az ifjúság városa

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Sándorfalvi Utánpótlás… Tovább olvasom