Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Kiss Csaba tizenkét év után visszatért a sportusziba

A klub saját nevelésű pólósa, Kiss Csaba 12 év után újra a Szegedben szerepel. A 139-szeres válogatott 1998-ban vándorbotot vett a kezébe, megfordult a Fradiban, a spanyol Sabadellben, az Egerben, az elmúlt évadot pedig Olaszországban, a Nervi, majd a Camogli csapatában töltötte.
– Tizenkét év elteltével ismét a Szeged Beton pólósának mondhatja magát. Milyen érzés?
– Elmondhatatlanul jó. Mindig is vágytam arra, hogy még egyszer szülővárosom csapatában játszhassak. Az elmúlt években már többször felmerült ennek a lehetősége, nagyon örülök, hogy most eljött ennek az ideje.

– Jól gondolom, hogy rettenetesen fel van dobódva?
– Azt hiszem, ez a találó, a jó kifejezés. Hétfőn kezdtem az edzéseket, nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek most. Abban a medencében dolgozom, ahol felnőttem, ahol elsajátítottam a vízilabda alapjait. Reggel felkelek, és már alig várom, hogy elkezdődjön az edzés. Pedig aki ismeri az edzőnket, Kásás Zoltánt, az pontosan tudja, hogy a világ legrendesebb, legmegértőbb embere, ám amikor melóról van szó, abban nem ismer kegyelmet. De ez természetesen így van jól, tökéletes fizikai állapot nélkül ebben a sportágban nem létezik eredmény. Nem a véletlen műve, hogy a Beton 2009-ben LEN-kupát nyert, idén pedig bajnoki bronzérmet.

– Hogy fogadták a többiek?
– Mindenki nagyon kedves és rendes, jól ismernek, tudják, minden vágyam, hogy játékommal segítségére legyek a csapatnak. Varga Pepével és a most Máltán szereplő Molnár Papesszal még együtt pólóztam az akkori Szegedben, de a többieknek sem kellett bemutatkoznom.

Kiss Csaba erőssége lehet a Betonnak.  Fotó: Frank Yvette
Kiss Csaba erőssége lehet a Betonnak.
Fotó: Frank Yvette

– Október 29-én pokolian nehéz bajnokság veszi kezdetét.
– Magam is úgy gondolom, az utóbbi négy-öt év legkiegyensúlyozottabb pontvadászata vár minden csapatra. Nem gondoltam volna, hogy amikor az Eger leigazolta Kis Gábort és Hosnyánszky Norbit, az a többieknél is egy lavinát indít el: senki sem akar lemaradni. Szinte megjósolhatatlan, hogy a Vasas, Eger, Szeged, Fradi, Honvéd, Szolnok hatosból melyik négy csapat pályázik a legnagyobb eséllyel a négy közé jutásra. Idegenben is kellenek a bravúrok, de talán még annál is fontosabb, hogy hazai medencében jól szerepeljünk. Ebben sokat segíthetnek a szurkolók, én már csak tudom, hiszen Egerben mindig sokan biztattak bennünket.

– A Szeged Betonnal egyéves kontraktust kötött. Mit vár magától?
– Nagy tervekkel érkeztem, szeretném jó védekezéssel, kiszolgálással, gólokkal segíteni a csapatot. Az elmúlt évadban is jól szerepelt, de ahogy hallottam, kicsit féloldalas volt. Ez most nem történhet meg. Úgy kell pólóznom, hogy a szerződésem lejártakor azt közölje velem Körtvélyessy Péter elnök úr, hogy hosszabbítani szeretne.

– Nem tudom elképzelni, hogy az olasz Camogli vezetői ne akarták volna, hogy a következő évadban is náluk maradjon.
– Hatalmas volt az öröm, sikerült a feljutás. Csakhogy a mindent eldöntő utolsó három csata előtt már elköteleztem magam a Betonhoz. Annyira meg már ők is ismertek, hogy tudják, én nem vagyok az az ember, aki megmásítja a szavát. Tisztában voltak vele, a szívem a Szegedért dobog.

Eredmények

Kiss Csaba 1978. június 6-án Szegeden született. A Szegedben 1998-ig játszott, az FTC-ben 1998 és 2000 között, a spanyol Sabedellben 2004-ig, az Egerben 2009-ig, az olasz Nerviben 2010. januárjáig, a Camogliban az évad végéig. A magyar felnőtt válogatottban 139-szer szerepelt, volt vb-2. (2005), Európa-bajnok (1999), Eb-2. (2006), Eb-3. (2001). A Fradival magyar bajnokságot (2000), az Egerrel magyar kupát nyert (2008, 2009). A Szegeddel LEN-kupa-ezüstérmes (1996), a Sabadellel spanyol Szuperkupa-győztes (2002).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középpontban Gyömbér Gábor labdarúgó

Gyömbér Gábor (22), a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapatának makói születésű játékosa meghívást kapott a Bosznia-Hercegovina elleni jövő szerdai Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatottba. Tovább olvasom