Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Kovács Mária: dinamikusabb lettem

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal – foglalkozunk. A Szeged BC-ben edző Kovács Mária olimpiai súlycsoportban, 75 kg-ban nyert rangos nemzetközi ökölvívótornát Ankarában.
– Több mint tíz kilogrammot fogyott, hogy London jegyében olimpiai súlycsoportban, a 75 kg-ban versenyezhessen. Könnyen ment a fogyás?
– Az eleje nemcsak testileg, hanem lelkileg is nehéz volt, főleg az eredménytelenség miatt. Már 2008-ban elkezdtem a fogyást, nehogy az olimpia előtti időszakban hirtelen kelljen történnie mindennek. Abban az évben már a 80 kg-ban indultam, de jó eredményem nem volt. Azóta viszont felgyorsultam, dinamikusabb lett a mozdulatsorom, a legutóbbi ankarai nemzetközi versenyen elért elsőség pedig igazán jót tett az önbizalmamnak.

– Komoly, világbajnoki mezőnyről szóltak a hírek Törökországból. Ennek megfelelően a 75 kg-ban népes csoport, tizennyolc versenyző között lett első a Miniszterelnök-kupán. Melyik volt a legnehezebb összecsapása?
– A döntő. Ellenfelem, a lengyel Lidia Fidura zártan bunyózott, kettős fedezékből úgynevezett bunkerbokszot mutatott be, amely miatt sokat kellett lábbal is dolgoznom. Elfáradtam. Volt, hogy én is kettős fedezékbe menekültem, ott próbáltam meg pihenni. Lelkileg azért a honfitársam, Ducza Anita elleni mérkőzés ugyancsak megviselt, hiszen vele készülök jó néhány éve.

Kovács Mária olimpiai súlycsoportban, 75 kg-ban nyert rangos nemzetközi ökölvívótornát Ankarában.
Kovács Mária olimpiai súlycsoportban, 75 kg-ban nyert rangos nemzetközi ökölvívótornát Ankarában.

– Közeleg 2012, a női boksz olimpiai bemutatkozása. Idén is lehet már kvalifikációs viadal?
– Még nem tudni. Elképzelhető, hogy a barbadosi vb-t már az olimpia szellemében rendezik, és az első néhány, főleg dobogós hely automatikus indulást jelenthetne, de az is előfordulhat, hogy csak jövő év elején indul a kvalifikáció. Bárhogy lesz, az idei vb így is téttel bír, mert a következő esztendők kiemelése a világbajnokság sorrendjének függvénye. Nem sokat leszek Szegeden, jövő kedden megint utazom, mégpedig Varsóba, ahol Ankarához hasonlóan ismét a három olimpiai súlycsoportban, az 54, a 60 és a 75 kg-os kategóriában rendeznek nemzetközi versenyt. Itthon lesz májusban egy viadal, majd Olaszországban is, szóval beindul a nagyüzem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krivokapics Milorad: mélyvénás trombózis

A Pick Szeged válogatott átlövőjét, Krivokapics Miloradot mélyvénás trombózissal kell műteni -… Tovább olvasom