Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Laczkó Zsolt: Mindig bizonyítani kell

A Debrecen futballtörténeti tettében, a hazai triplázásban (bajnoki cím, mk- és Ligakupa-elsőség) a szegedi származású bal oldali védő, Laczkó Zsolt (23) is fontos szerepet játszott, aki a németek ellen bemutatkozhatott a válogatottban is.
Hogyan váltak el a válogatott tagjai szombaton egymástól és a szövetségi kapitánytól?

– Erwin Koeman egy-két mondattal lerendezte a németek elleni meccset. Azt kérte, minél hamarabb tegyük túl magunkat a vereségen, és koncentráljunk a hollandokra. Az eredmény és a játék sem volt jó, de kifejezetten rossz hangulat nem uralkodott közöttünk. Felkészülési találkozó volt, amely ugyanolyan fontos, mint a tétmeccs, de nincs ok, és nem is szabad sokáig rágódni a vereségen. Az elmúlt héten végig jól pörögtünk, ezért döntetlent vagy győzelmet vártam, de a korai 11-es sok mindent befolyásolt. A német válogatott erős csapat, amikor azonban beálltam, már nem igazán pörgött. Szombaton hazaengedtek, Szegeden voltam, ma találkozunk újra a kerettel, aztán este már Hollandiában edzünk.

– A következő válogatott sem lesz egyszerűbb ellenfél, sőt...

– Ezt így, előre nem lehet tudni, mert barátságos meccsről van szó, és nem tudni, mennyit adnak ki magukból. Kétségtelen, a német mellett a holland is topcsapat, ám egészen máshogy kell kezdenünk a találkozót, mint Budapesten. A német mentalitás mindig komoly, folyamatosan dominálni akarnak, a hollandoknak viszont ez lesz az utolsó felkészülési mérkőzésük a vb előtt. A sok néző nem zavarhat minket, tét számunkra nincs, ezért gondolom, hogy bár erős az ellenfél, de végre jól játszunk, és jó eredményt érünk el. Mondjuk, a németek elleninél csak jobbat lehet.

– Szombaton alig öt percet kapott, most több idő is juthat a válogatottban?

– Szerintem igen, és nagyon is szeretném. Örülök, és nagy megtiszteltetés, hogy számolnak velem a keretben. Ha csak tíz másodpercet kapok, akkor is büszke vagyok, de mindig többre és jobbra vágyom. Remélem, Amszterdamban több idő jut nekem.

Lendület a bal oldalon: Laczkó itthon mindent megnyert. Fotó: DM/DV
Lendület a bal oldalon: Laczkó itthon mindent megnyert. Fotó: DM/DV

– Bajnoki cím, magyarkupa- és Ligakupa-elsőség, Bajnokok Ligája-szereplés, válogatottfellépés. Mindez az elmúlt szezon termése. Mondhatjuk, hogy eredmény tekintetében ennél jobb nem lehet?


– A klubcsapattal többet már nem nyerhettem volna, így azt mondom, nagyon pozitív versenyév volt, amelyben remek együttesben játszhattam. A bajnokság volt a legfontosabb, végig bíztam abban, hogy megnyerjük. Volt másfél hónap, amikor csak győztünk, és bár a végén szerencse is kellett az aranyéremhez, de valószínű, valamiért mi többet tettünk érte, mint a Videoton, amely szintén kiváló együttes, mert a Kecskemét elleni vereség ellenére is elsők lettünk. A pontok nem hazudnak. Az utolsó két hónap kifejezetten izgalmas volt, hiszen az mk-ban is jöttek a nehéz mérkőzések. A Ligakupát nem veszik még komolyan, de így, hogy tripláztunk, talán máshogy viszonyulnak hozzá.

– Mi az, ami egy ilyen csapatnak, mint a Debrecen kihívás lehet a következő szezonban?

– A futballistának mindig meg kell mutatnia, hogy jó játékos. Évről évre a tabella elején kell lenni, és ha motivált vagy, akkor bizonyítod is, hogy jó vagy. Ám nehéz lesz, mert készülnek ellenünk. A három sorozatban nekünk igenis ott kell lennünk a végelszámolásnál. A BL harminckettes táblája újra olyan cél, amelyet nehéz elérni, és szerencse is szükséges hozzá. Számomra a válogatott állandó meghívója jelentené az igazi előrelépést.

– Szombaton 14 órakor kezdődik a meccs Hollandiában, utána jöhet a szünet. Mennyi pihenőt kap?

– Szerintem két hetet, de nekem ez bőven elég, több nem is kell. Szeged ebben az időszakban biztos pont, külföldre pedig csak akkor megyek, ha eligazolok.

– Nocsak, van kérő?

– 2014 nyaráig élő szerződésem van a Debrecennel. Ha jön egy érdeklődő, és rajtam kívül a klub is jól jár, miért ne próbálnám ki magam újra külföldön. Szó sincs arról, hogy elmennék, de sosem lehet tudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel bronzérme

A Szegedi Lelkesedés SK versenyzője, Lengyel Roland Ferenc, tíz ország sportolóinak részvételével rendezett junior atlétikaversenyen vett részt. Tovább olvasom