Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Lehajráztak a hevesiek: ZF-Eger-Szeged Beton 12-9

Ádáz csatában, hihetlen fordulatokkal tarkított mérkőzésen az utolsó 2 percben vesztette el az Eger elleni rangadóját az A-Híd Szeged Beton együttese.

ZF-Eger - A-Híd Szeged Beton VE 12-9 (3-1, 2-3, 3-3, 4-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 15.forduló.
Eger, Bitskey uszoda, 1000 néző. Vezette: Juhász György, Petik András.

EGER: Szécsi - Graham, 1 Hosnyánszky 1, Bundschuh, Varga Zs., Biros 1, Bátori 3.  Csere: Gerritse 1, Kovács G. 1, Binder 1, Seman 2, Mezei 1, Chilkó. Edző: Gerendás György.

SZEGED: Baksa - Török 1, Juhász 1, Younger 4, Molnár T. 1, Kunac, Hegedüs. Csere:  Lehmann, Kayes, Bálint, Kiss Cs., Somogyi 1, Varga P. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 12/4 ill. 11/2.

Ötméteres: - ill. 3/3.

Kipontozódott: Bálint (18. perc), Bundschuh ( cserével végleg, 23.perc), Gerritse (27.perc).

Piros lap: Gerendás György, Kávai Zoltán (30. perc).

4. negyed (4-2)

8. perc:
Ilyen nem létezik!  Előbb Binder talál be előnyből, majd Hosnyánszky szabaddobása landol a szegedi kapuban, végül Seman vágja belénk a tőrt még a végén. 12-9 a vége, erre nem számítottunk.

7. perc: Younger egyenlít, de kellett a negyedik gólja. 9-9.

6. perc: Két kontra egymás után az egrieknél, de nem tudunk élni a lehetőséggel. Páros kiállítás a hevesi kapu előtt. Kiáll az egri kispad, Gerendás György és Kávai Zoltán kap piros lapot.

4. perc: Szegedi előny, de Kiss Csaba kezéből kiesik a labda. A másik oldalon ki is állítják, de Biros ziccerét fogja Baksa.

3. perc:  Előnyben az Eger, gyors passzok után Semannak is megvan a gólja. 9-8.

1. perc: Grahamet nem lehet megverni, de a bírók elveszik tőle a labdát. Juhász lefordulásból egyenlít! 8-8.
3. negyed (3-3)

8. perc:
Bundschuh se jöhet már vissza, ráadásul újabb ötöst kapunk. Somogyinak ez se okoz gondot. 8-7. Fórban jöhetünk a végén, VIncze Balázs kér 22 másodperccel a vége előtt időt. Megvan a figura, de Graham blokkjában elakad a labda. Marad a 8-7.

7. perc: Seman szerez labdát. Bátori ügyetlenkedik a labdával, de azért csak bevágja a harmadik gólt is. 8-6.

6. perc: Az első fórunkat használjuk ki, Molnár Tamás hozza vissza a Betont egy gólra. 7-6.

5. perc: Szécsi indítja a fent maradt Birost, megint kettőre kúszik a hevesiek előnye. 7-5.

4. perc: Újabb fórt hagy ki az Eger, most kellene hajtani, fiúk! Bálintot pontozzák ki, Mezei ennek nagyon örülhet, ha már ő is gólt szerez. 6-5.

3. perc: Szécsi ellen ítélnek ötméterest, Somogyi vállalja el. Milyen jól tette?! 5-2-ről egyenlít a Beton! 5-5.

2. perc: Küszködik az Eger is a fórokkal, most a labda el se ment a kapuig.

1. perc: Megint az egrieké a labda, de sokra nem jutnak vele. Hegedüs ziccerét fogja a másik oldalon Szécsi.

2. negyed (2-3)

8. perc: Younger
megtáltosodott. Újabb megúszásgól, haramdik góljával egyre hozza fel a Szegedet a fiatal ausztrál. 5-4. Somogyi szerez labdát pár másodperccel a félidő vége előtt, de a szabaddobást fogja Szécsi. A félidőben marad az egygólos egri vezetés.

7. perc: Hosnyánszky lövését védi Baksa, sarokdobás. Páros kiállítással jöhet az Eger, de gyorsan vége is a támadásnak. Nem sokáig jut a mi támadásunk sem, Youngernél fújnak kontrát.

6. perc: Újabb szegedi fór marad ki, ez több mint aggasztó. Az Eger is megkapja az előnyét, be is vágják. Kovács Gábor az újabb gólszerző. 5-2. Younger szívja fel magát, nem hagyja annyiban a dolgot. 5-3.

5. perc: 20 másodpercig örülhettünk, Bátori ugyanis visszaállítja a kétgólos hevesi vezetést. 4-2.

4. perc: Megint elhagyjuk a labdát, Varga II. Zsolt volt szemfüles. Biros azonban pontatlan. Csak jön az a szépítés, Younger úszik meg, Szécsi tehetetlen. 3-2.

3. perc: Agyrém. Mezeinél is kontrát fújnak, majd jön a szegedi fór, viszont a Szegedtől is elveszik a bírók a labdát. Mezei lövése akad el a védelemben, jöhetünk.

2. perc: Előnyben jöhetne az Eger, de Hegedüs szerez labdát. De jól tette! Molnár ellen viszont kontrát fújnak, megint nem tudunk zárkózni.

1. perc: Graham nyeri a második ráúszást is. Varga II. Zsolt hagyja ki a lövést, Kunac védekezett jól.

1. negyed (3-1)

8. perc:
Kayes vállalja el a szabaddobást, de ebből sincs gól. Nem tudjuk megúszni gól nélkül a végét, Gerritse csak megtalálta a lövőkezét. 3-1. Előnyben szépíthetnénk a negyed végén, de Hegedüs hagyja ki a lehetőséget.

7. perc: Elhagyjuk a labdát, Gerritse keseríti az életünket. Bátorinál kontra.

6. perc: Kiss Csaba ellen fújnak kontrát, de szerencsére Bátori újabb próbálkozását védi Baksa. Szécsi szerez labdát a túloldalon, de Gerritse kísérlete rossz.

5. perc: Egy percig se örülhetünk, Bálintot szórják ki a bírók. A fórt még megússzuk, de a gólt már nem, Bátori a tettes. Újra a hazaiaknál az előny. 2-1.

4. perc: Nálunk a labda, Kunacnál fújnak szabaddobást. Kimarad. Kontra az egrieknél, majd Hegedüs harcol ki büntetőt. Török nem sok esélyt ad Szécsinek. 1-1.

3. perc: Újabb egri előny, Varga II. Zsolt harcolja ki. Most Hegedüs blokkja jó.

2. perc: Nagy a csata, de mindkét fél kapkod.

1. perc: Graham hozza el a labdát, és rögtön előnyben is támadhat a hazai gárda. Megint a kanadai villan, Graham szerez vezetést. 1-0. A Beton is fórhoz jut, Hegedüs bombája azonban Birosban akad el.

17.55: Túl a bemutatáson, perceken belül megindul a harc.

17.45: Köszöntünk mindenkit az egri Bitskey uszodából. A csapatok már nagyban melegítenek, a nézők szépen szállingóznak. A helyi drukkerek már próbálgatják a hangszereket is, érzik, fontos meccs előtt áll csapatuk. A szegediek is rettentően elszántak, a szombati FTC elleni teljesítménnyel nem lehetnek elégedettek.

Korábban

A hétvégi dupla forduló első mérkőzése egyik félnek sem okozott túl sok örömet. A Szeged ugyan magabiztosan győzött (10-6) a Fradi ellen, Vincze Balázs azonban nem lehetett elégedett a játék képével.

 - Többet vártam a csapattól ezen a meccsen, mert arra gondoltam, hogy ez a következő mérkőzéseknek építő kockája lesz. Nem így volt, de ma ez is elég lett a győzelemhez . nyilatkozta a mérkőzés után a tréner.

Az egrieknek fájóbb a szombati nap, hiszen a Honvédtól szenvedtek egygólos, 10-9-es vereséget. Gerendás György együttesét a BL-ben elszenvedett vereség után ma Honvéd elleni vereség is motiválja.

Olvasóink írták

 • 3. Lucia 2012. február 19. 19:33
  „Köszi a "világbajnok" online közvetítést!
  Szégyen...”
 • 2. Lucia 2012. február 19. 18:46
  „Én még mindig nem izgulok! Nyerni fog a Szeged Beton!
  HAJRÁ!”
 • 1. Lucia 2012. február 19. 17:43
  „Sima szegedi győzelem lesz! Szeged legjobb csapatában lehet bízni!
  Már csak egy uszoda kellene nekik (SZEGEDEN!)...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyert a Szeged 2011, Bernáth Dorozsmán folytatja

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata egy héttel a bajnoki rajt előtt háromgólos győzelmet aratott… Tovább olvasom