Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8

A Tisza Volán Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata a szerb bajnokság egyeduralkodóját, a Partizan Beograd csapatát fogadta. A válogatottakkal teli vendégek sima 8-1-es győzelmet arattak a műjégpályán.

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC-Partizan Beograd 1-8 (0-1, 1-3, 0-4)
Szerb Jégkorong Liga, 5. forduló. Szeged, műjégpálya, 1000 néző. Vezette: Fazekas György, Darko Popovics, David Perduv.
Tisza Volán: Balázs – Maslac, Lippai, Ambrus, Ódry, Bosnyák – Kormos (kapus), Szabó, Muzsik, Rózsahegyi, Varga, Egyed – Molnár, Bontovics, Schellin (1), Barcsik, Fodor. Vezetőedző: Kalocsa László.
Partizan Beograd: Lukovics – Pajevics, Gabrics, Kovacsevics M. (2), Filipovics (2), Milovanovics (3) – Ganics (kapus), Kuveljics, Komazecs, Ogrizovics, Risztics (1), Rakovics – Stoilkovics, Novakovics, Lestarics, Jaksics, Delkovski – Novakovics L., Kravljanac, Vukovics. Vezetőedző: Mikola Bera.
Gólszerzők: Kovacsevics (13:48: 0-1), Milovanovics (23:19: 0-2), Schellin (27:50: 1-2), Kovacsevics (15:09: 1-3), Filipovics (18:44: 1-4), Milovanovics (44:56: 1-5), Milovanovics (53:19: 1-6), Filipovics (56:03: 1-7), Risztics (17:30: 1-8).
Kiállítás: 20 perc, illetve 18 perc.

Kalocsa László: - Sajnos nem formaingadozás az oka ennek a súlyos vereségnek, hanem az, hogy mélyen tudásunk alatt játszottunk, emellett túlságosan is tiszteltük nagynevű ellenfelünket. A srácokat évek óta nem láttam ilyen rosszul játszani. Hihetetlen hibákat vétettünk. Ennyi néző előtt különösen szégyelhetjük magunkat ezért a produkcióért.

3. harmad (0-4)

20. perc: A Partizan Beograd nem véletlenül uralja a bajnokságot 2006 óta, a szerb válogatottakkal teletűzdelt csapat ellen nem volt elég a Volán, de leckének jó volt, sokat lehet belőle tanulni. A szurkolóktól így is jár a taps a helytállásért.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8. Fotó: Frank Yvette (galéria)

18. perc: Risztics is villan, a szegediek már túl lennének a meccsen. 1-8

17. perc: Úgy tűnik, hogy a szerbek akciójának vége, de Balázs védése után a hazaiak nem figyelnek a kipattanóra, Filipovics pedig ezt kihasználja. 1-7

14. perc: Milovanovics már mesterhármasnál jár, sajnos már csak a különbség kérdéses. 1-6

12. perc: Rakovicsot csúnya találat érte, vérző orral jönn le a pályáról.

10. perc: Muzsik kiváló védekezése révén nem tudja növelni a különbséget a szinte tiszta ziccerbe kerülő Filipovics.

8. perc: Köszönjük meg Novakovicsnak, hogy kihagyta a sakk-mattra kijátszott szerb ziccert.

5. perc: Ambrus egy az egyben a kapus előtt marad, még ideje is van megnézni hova helyez, de nincs bent a korong, a túloldalon viszont Milovanovics lövése után a korong a kapuvasről pattan a gólvonalon túlra. 1-5

1. perc: A Szeged kivédekezi az emberhátrányt.

2. harmad (1-3)

20. perc: Egyed kiállítása miatt a szerbek emberelőnyben kezdhetik az utolsó játékrészt.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8. Fotó: Frank Yvette (galéria)

19. perc: Filipovics révén a szerbek kihasználják az előnyt. 1-4

18. perc: Újra emberelőnyben a Szeged. Egyed fantasztikusan teremt helyzetet magának, de nem tudja góllal befejezni a nagyszerű egyéni akciót. Ez volt a fór legnagyobb helyzete. A szerbek kiegészülése után a vendégek máris fórban, most Barcsik áll ki.

16. perc: Balázs Csongor egymás után kétszer is bravúrral véd, harmadszorra viszont kifog rajta Kovacsevics. 1-3

15. perc: Egy szerb figyelmetlenség miatt Rózsahegyi ígéretes helyzetbe kerül, de talán ő is meglepődütt a váratlan lehetőségen, gyenge a lövés.

13. perc: Bontovics kiállítása miatt most a szegediek vannak emberhátrányban. A szurkolók harsogják: Hajrá, Szeged! Ez erőt is ad a hazaiaknak, kivédekezik a nehéz perceket.

11. perc: A szerbek feléledtek, nagy igyekezetükben estükben is passzolnak és lőnek, de a Volán jól bírja a nyomást.

9. perc: Az új szegedi légiós fontos góllal mutatkozik be. A svéd Linus Schellin egy bombával szépít, a közönség pedig egyből új erőre kap! Még, még, még, még, még, ennyi nem elég! - szól az ismerős sláéger. 1-2

8. perc: Milovanovics is elkezd balhézni, de nincs ítélet. Ódrí közelről, Lippai távolról próbálkozik, de marad a hazai gólcsend, le is jár a kiállítás.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8. Fotó: Frank Yvette (galéria)

6. perc: Filipovics teljesen váratlanul elkezd verekedni, az okát nem tudni, de a lényeg, hogy leküldik, újabb két percnyi lehetőség az első szegedi gólhoz.

3. perc: Milovanovics óriási lendülettel érkezik a szegedi kapu elé, ki is használja a ziccert. 0-2

1. perc: Még maradt idő a szerbek emberhátrányából, de ezt a fórt sem tudjuk gólra váltani, komoly helyzet sem alakult ki.

Kicsit késve kezdődik a játékrész, fiatal szegedi jégtáncosok egy rövid bemutatót tartanak a Dzsungel könyve zenéjére.

1. harmad (0-1)

20. perc: Egy szerb és egy szegedi párharcából a bíró jött ki rosszul: érzékeny helyen találták el az ütővel. Ezt nézni is fájt, de a spori tudja folytatni. Neki is jól jön a szünet.

19. perc: Ódry sajnos megint egy olyan kontrát ront el, amikor egy az egyben viszi a kapusra, de ismét nem tud lőni túlzott lendülete miatt.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8. Fotó: Frank Yvette (galéria)

18. perc: Filipovics veszélyesen játszik, nem ezn az első helyzete, de a kapu előtti tömörülés a Volánnak kedvez.

14. perc: Az új igazolás, Linus Schellin óriási helyzetbe kerül, de a jó beadásba nem tud belekapni ütőjével, a túloldalon pedig Kovacsevics betalál a kontrából. 0-1

12. perc: A fiúk rendesen felpörgették a tempót, de nagy a kapkodás is, így az ígéretes helyzetekből egyik oldalon sem jutnak el lövésig.

11. perc: Rakovics is bunyót szeretne egy veszélyes szerb akció után, gólt nem szerez, kiállítást viszont összeszed. Molnár Ádám is, így nincs előny.

10. perc: A szegedieken nem múlik semmi, sorra eresztik el a veszélyes lövéseket, de a korong nem talált utat a kapuba. Kár érte, ez a kettős fór nagy lehetőség volt.

8. perc: Varga lendületből tör kapura, de nem találja a rést, így még lövés sincs. Taszítottak rajta, így Novanovics kiáll, majd Gabrics is, aki majdnem bunyót kezdeményez. Kettős előnyben a Volán.

7. perc: Ódry Tamás a másik szélen próbálkozik egy lövéssel. Gyengére sikerül, de utána fellökik, a közönség nem érti miért nincs ítélet.

6. perc: Barcsik szinte estében lő, de túl távol ahhoz, hogy gondot okozzon Lukovicsnak.

5. perc: Eddig szinte egykapuzik a Partizan, de a szegedi védelem fegyelmezetten teszi a dolgát.

Magabiztos volt az egyeduralkodó: Tisza Volán-Partizan Beograd 1-8. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Komazecs életerős löketet küld a jobb felső felé, de Balázs Csongor megfogja a korongot.

2. perc: Gyors sorcsere mindkét oldalon, Filipovics veszélyesen tör a szegedi kapura, de megússzuk az akciót.

1. perc: Kovacsevicsé az első lövés, Balács Csongornak ez csemege. Ódry Tamás a túloldalon szinte ziccerben, de elesik.

17.50: Üdvözöljük olvasóinkat a szegedi műjégpályáról, hamarosan kezdődik a Tisza Volán Szegedi Vízmű eddigi legnehezebb szerb bajnokija: a 2006 óta minden szezonban bajnoki címet szerző Partizan Beograd az ellenfél. Hajrá Szeged!

Korábban:

Zsinórban nyolc bajnoki cím. A szerb férfi jégkorong élvonalban ez a címvédő Partizan Beograd mérlege, a csapat ugyanis 2006 óta minden évben aranyérmes. Nem véletlen, hogy az előző idényben már a szlovén ligában is elindult, új kihívást találva magának. Új ellenfél lesz számára a Tisza Volán Szegedi Vízmű is, így senki sem tudja igazán, hogy mire számítson szombaton 18 órától, de egy biztos: a szegedi műjégpályán a közönség csak jól járhat.

A bajnokság első két helyezettje küzd meg egymással, hiszen a szerb válogatott gerincét adó Partizan eddig hibátlan, a szegediek pedig a negyedik fordulóban szenvedték el első vereségüket. Bár a Szpartak Szabadka és a Crvena zvezda még nem játszott mérkőzést, nyugodt szívvel ki lehet jelenteni: ez a meccs igazi rangadó lesz.

A fehér mezes Volán idei legnevesebb ellenfelére készül. Fotó: Karnok Csaba
A fehér mezes Volán idei legnevesebb ellenfelére készül.
Fotó: Karnok Csaba

– Rajtunk nem múlik semmi, nyílt sisakos küzdelemre készülünk, ahogy eddig is. Az előző fordulóban ellenfelünk többet korcsolyázott és többet is ütközött, ennek a hozománya is, hogy kedden egy plusz erőnléti edzést is beiktattunk a programba, remélhetőleg már szombaton látszik az eredménye. Három új játékossal is erősödtünk, a többiek pedig egészségesek, így a legerősebb kerettel várjuk a derbit – mondta Kalocsa László vezetőedző.

A Tisza Volán Szegedi Vízmű három olyan játékost igazolt, aki korábban a Ferencvárosban szerepelt, hiszen hátvédposztra érkezett Bontovics Márton, a két új csatár pedig Fodor Zoltán, illetve a DAB.Doclert is megjárt svéd légiós, Schellin Linus.

A bajnokság állása

1. Partizan Beograd 3 0 0 0 25 – 8 9
2. Tisza Volán 2 1 0 1 21 – 15 8
3. HK Beostar 1 0 1 2 15 – 16 4
4. Szerbia U20 1 0 0 2 13 – 23 3
5. HK Vitez 0 0 0 2 6 – 18 0

A helyezésszám és a csapatok neve után győzelmeik, hosszabbításos győzelmeik, hosszabbításos vereségeik és vereségeik száma szerepel, majd a gólkülönbség és a szerzett pontok száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom: értékes győzelem idegenben

Győzelmi reményekkel lépett asztalhoz a kiesés ellen menekülő Gödöllő ellen a Floratom együttese. Tovább olvasom