Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Maticcsal hosszabbított a Pick

A Pick Szeged elnöksége egy évvel ezelőtt Vladan Maticcsal 1+1+1 éves edzői szerződést kötött. Lele Ambrus ügyvezető elnök közölte, hogy a szakember munkáját elismerve, egy évvel meghosszabbították a kontraktust.
Egy évvel ezelőtt éppen Komlón debütált idegenben először Vladan Matics az edzői kispadon, s a sors úgy hozta, hogy most éppen a Komló elleni hazai bajnoki előtt jelentette be Lele Ambrus ügyvezető elnök az elnökség döntését, miszerint a szakembernél a plusz egy évet konkréttá nyilvánították.

– Azért döntöttünk most Vladan Matics edzői megbízatásának újabb egy évvel való meghosszabbításáról, hogy a szakember érezze, az elnökség bízik a szakmai munkájában. Ezután csak arra fordítsa a figyelmét, hogy minél ütőképesebb csapatot alakítson ki a hátralévő nagy erőpróbáinkra – magyarázta a döntés hátterét Lele Ambrus.

Éppen postai befizetés közben értük utol a szegedi trénert, aki ezért egy perc türelmet kért, majd készségesen elmondta, hogy mit érez az újabb szerződéshosszabbítás után:

Matics (balról) szerződését meghosszabították, így Porobiccal gondolkozhat a győztes taktikán. Fotó: Schmidt Andrea

– Nagyon jólesik, hogy az elnökség értékeli, elismeri az eddigi munkámat. Örülök, hogy bíznak bennem, de ez mindössze egy adminisztratív esemény, hiszen a feladat adott: jól szerepelni a Bajnokok Ligájában, a Magyar Kupában és a bajnokságban. Ez utóbbi kettőben mindent el kell követnünk a játékosokkal együtt, hogy az élen végezzünk – árulta el a szakember.

Vladan Matics ezután arról beszélt, hogy egyedül és a csapattal is megnézte a Barcelona elleni mérkőzés felvételét. Abból azt a tanulságot szűrte le, hogy apróságok miatt szenvedtek vereséget.

– Számtalan apró lehetőséget látok a fejlődésre. Csak néhányat említenék: hatékonyabbá kell válni az emberelőny kihasználásában. Javítani kell a párkapcsolatot Osmajics és Herbert között. Az ellenfél passzív játékát is jobban kell kezelni. A szélsők játékba kapcsolására is ügyelni kell. Egyébként a Komló elleni mérkőzésen kipróbálom a gudmei taktikát. Ha nem válik be, akkor visszatérek a szokásos játékra. Egy azonban biztos, a dánok ellen megpróbálok nem cserélni játék közben – magyarázta Vladan Matics.

A szakember még nem döntötte el, hogy a mellizomsérüléssel bajlódó Bendó Csabát, vagy a még mindig nem teljesen gyógyult Herbert Gábort pihentesse.

Olvasóink írták

 • 9. Ágnes 54 2008. február 28. 20:58
  „Gratulálok Maticsnak és tudom ,hogy mindent megfog tenni a jó szereplés érdekében.Tulajdonképen szerintem nincs baj a csapattal csak néha a játék helyett görcsösen akarunk nyerni ami nem mindig sikerül.Hajrá Matics és Pick Szeged.”
 • 8. 1 szurkoló 2008. február 27. 23:05
  „csikk
  Jó a neved! És egyben minősít is...”
 • 7. Mirkoo 2008. február 27. 19:54
  „Nem tök mind1 milyen nyelven beszélnek?A lényeg h. megértsék egymást és továbbra is ilyen jó csapat legyen mint most!!”
 • 6. csikk 2008. február 27. 17:50
  „Lehet párhuzamot vonni,de magyarországon globalizáció ide vagy oda,de egyelőre itt magyar a hivatalos nyelv!!!!
  ...csakhogy annnyi legyen bennük ,hogy tanulnak magyarul és a csapatban is az legyen a hivatalos nyelv.Nem gondolom,hogy az Arsenál taktikai utasítása nem angol nyelven hangozna el!
  Ugyan ez vonatkozik a német ill.olasz csapatokra is.Nem a légiós nyelvén hangzik el ,hanem az adott ország nyelvén a diskurzus!”
 • 5. talán ezért 2008. február 27. 17:14
  „magyar kézi válogatott elmúlt évekből:
  PEREZ, DIAZ, PUKI, EKLEMOVICS”
 • 4. talán ezért 2008. február 27. 17:11
  „ha a focit néznénk, pl. az Arsenalban hány angol van? ---
  Globalizálódunk. Szegeden is :)”
 • 3. talán ezért 2008. február 27. 17:09
  „nincs 2 csapatnyi nemzetközi szintű magyar játékos.
  Anno a Pick eredményt is akart, meg akarták törni a külföldiekből álló Fotex hegemóniáját, ezért igazolt a szomszédból szerb játékosokat (tudnak kézilabdázni + mentalitás)”
 • 2. ejha 2008. február 27. 10:04
  „Érdekes volt, barsa mecsen valamelyik csapat időt kért, mutatják a pick "tanácskozást"... SZERBÜL NYOMTÁK:)))) VAJON EZ A PICK SZEGED??? EZ EGY MAGYAR CSAPAT???

  NEM CSODÁLKOZOM AMIKOR HAZAI MECCSEKEN 1000 NÉZŐ VAN...
  HOGY FOG KINÉZNI AZ ÚJ CSARNOKBAN 1000 NÉZŐ:)))”
 • 1. csikk 2008. február 27. 07:06
  „Remélem hoz még több és több szerbet a csapatba ,és akkor még jobbak leszünk!Megverjük 5 góllal a Békést is !
  Bízom benne ,hogy a Pick Szegedhez kontraktussal kötődő fiatal játékosok más csapatban színvonalas bajnokságban más csapatok malmára hajtják a vizet!...de legalább köszönet a kinevelésért!
  Szimpatikus a Matics edző ,és bízom benne hogy nem attól retteg és az vezérli elsősorban hogy a kontraktust kitöltse.....és ennek megfelelően csak a saját nemzetében bízik(amit korábban le is nyilatkozott)!Lehet több nemzet is a kórusban csak jó legyen a karmester!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oltványi-búcsú

Az 54 kg-ban szereplő Oltványi Dávid pontozásos vereséget szenvedett, s ezzel kiesett az… Tovább olvasom