Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megye II: még mindenki reménykedik

Január közepén és végén valamennyi csapat megkezdi a tavaszi felkészülést a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi régiójába tartozók közül. A pályák használhatatlansága miatt szinte mindenhol terembe kényszerülnek a csapatok.
Mikor kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra? Lesznek távozók, illetve új arcok a keretben? – ezeket kérdeztük a labdarúgó megyekettő 7–10. helyezett csapataitól.

Homokháti csoport

7. Csanytelek 10 ponttal

Gál Lajos edző csapata január 16-án játékosértekezlettel kezdi a felkészülést. A gárda pályáját egyelőre víz borítja, a helyiek elmondása szerint ilyen emberemlékezet óta nem fordult elő. Más megoldás híján teremben gyakorol majd a keret. A csapat célja a felsőházba (1–5. hely) jutás. Az edzőmérkőzések lekötése egyelőre folyamatban van, annyi bizonyos, hogy a Szentesi Kinizsivel mindkét helyszínen játszanak, és az is valószínűsíthető, hogy a Csongráddal is összecsapnak. A csapat vezetői tisztában vannak vele, a keret erősítésre szorul, két-három igazolásra lehet számítani.
8. Zákányszék 9 ponttal

Még nem dőlt el, hogy Szabó Zsolt gárdája ennek a hétnek a végén vagy a jövő hét elején kezdi a felkészülést. Az viszont már biztos, hogy teremben tartja a tréner az első foglalkozást. Edzőmeccset még egyet sem kötöttek le, de bizonyosra vehető, hogy elsősorban környékbeli megyehármas együttesekkel játszanak majd. A vezetés a tavaszi folytatással kapcsolatban két fő célt fogalmazott meg: a biztos bennmaradás kiharcolását, valamint a helyi tehetséges fiatalok csapatba építését.

9. Tömörkény 8 ponttal

Az első tréninget február 1-jén vezényli majd Korom Tibor edző. Ahogy az osztály többi együttese, úgy a Tömörkény is többnyire teremben, a helyi általános iskolában gyakorol. Öt-hat edzőmeccsel hangol majd a bajnoki rajtra a gárda, amelynél az elrontott őszi szereplés miatt most már a bennmaradás kiharcolása az elsődleges cél. A csapat vezetői távozókról nem tudnak, az érkezési oldalon egy-egy védő, középpályás, támadó lehet.

Tisza–Maros csoport

7. Szentesi Kinizsi 19 ponttal

Január 25-én tartja az év első foglalkozását Bozóki Zoltán edző. A ligetben található futópályán és a Dr. Papp László Sportcsarnokban lesznek kezdetekben az edzések. A rájátszásba kötelező bekerülnie a Szentesnek, így határoztak a klub vezetői. A keretből senki sem jelezte távozási szándékát, ennek örül a szakmai stáb, de annak is, hogy egykori szentesiek jelezték, szívesen visszatérnének nevelőegyesületükbe.

8. Szegvár 17 ponttal


A szurkolóinak ősszel csalódást okozott gárda január 31-én kezdi meg a felkészülést. A legfőbb cél a bennmaradás kiharcolása, de szerencsés esetben azt sem zárják ki a szegváriak, hogy ott lesznek a felsőházi rájátszásban. Senkit nem szeretnének elengedni a csapat vezetői, de tudják, ez nem lesz könnyű, mert a legjobbjaikra már szemet vetettek a riválisok.

9. Újszentiván 17 ponttal

Január 25-én vezényli a csapat első edzését Kántor Ferenc. Hetente három foglalkozás vár a játékosokra, ebből kettő a deszki sportcsarnokban. Mivel szoros a mezőny, az újszentivániak szeretnének az első öt közé kerülni. Távozóról nem tudnak a vezetők, viszont a középpályára és a csatársorba szeretnének újakat igazolni. Az már eldőlt, hogy a röszkei kitérőt követően ismét az Újszentivánban folytatja pályafutását Túri Balázs. A Kántor-legények a Mórahalommal biztosan játszanak edzőmeccset, és valószínűleg a makói műfüves pályán a Makó II-vel és a Kiszomborral is összecsapnak.

10. Földeák 5 ponttal

A sereghajtó újonc január 23-án Tóth Imreedző vezetésével vág neki a felkészülésnek. Az már most elmondható, hogy ez mindennek nevezhető, csak éppen ideálisnak nem. Pályára ugyanis nem tudnak menni, terem sem áll a gárda rendelkezésére, így pedig marad a hóban vagy a sárban való futás. Földeákon a bennmaradás kiharcolása minden igényt kielégítene, pláne úgy, hogy a keretben nem várható játékosmozgás.

Olvasóink írták

  • 1. Sasu17 2011. január 12. 09:46
    „Mindenhol van edző,csak Szegváron nincs!
    Sok sikert nekik!Ja és már csak 14 pontjuk van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: Zubaié az év gólja - videóval

A szurkolók szavazatai alapján a Városi TV Szeged Aréna című műsorában Zubai Szabolcs Kecskemétnek… Tovább olvasom