Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek!

Szeged - Volt, aki sokat bántott, meghazudtolt, meglopott, de ezt igyekszem kizárni a fejemből - mondta Douchev-Janics Natasa a ma a Hotel Soleilben tartott búcsú-sajtótájékoztatóján.
Douchev-Janics Natasa búcsú-sajtótájékoztatója - percről-percre.

12.01: - Lesz-e olyan támogatottsága Szerbiában, mint Magyarországon?
- Sosem pénzért kajakoztam. Szerbiában nincs Wesselényi-alapítvány, amely havi 350 ezer forintot adna az olimpiai bajnokoknak. Nem lesznek ilyen lehetőségeim, de nem is ez a lényeg - tette hozzá végül Natasa.

11.57: - Hogy fogadta a klub a döntésedet? Tényleg szerették volna felbontani az év végéig szóló szerződésedet? - kérdezi a Blikk.
- Büszkén viseltem a szegedi színeket minden versenyen, nem szeretnék erről többet mondani - mondta Natasa. - Mint a szegedi klub vezetőségi tagja szeretném ezt kiegészíteni: amikor Natasa leadta a kérelmét, a klub úgy véli, ezzel a távozási szándékát is jelezte az egyesületből - mondta Csonka Gábor. - Én nem így gondolom - tette hozzá Natasa.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.55: - Mikor költöznek Szerbiába? Marad-e lakása Szegeden? - kérdezi az MTI.
- Nem véglegesen megyek el, hiszen sok barátom van Szegeden, alig 150 kilométerre leszek innen. Egyelőre nem tudom, pontosan hol, várom, hogy eldőljön a sorsunk. Hogy melyik klubban folytatom, az nem fontos kérdés - így Natasa.

11.54: - Mennyire érzed azt, hogy Andrón keresztül szerettek volna a szerbek magukhoz édesgetni?
- Erről a szerbeket kellene megkérdezni - mondta Natasa. - Mondhatunk erre bármit, úgyis kiforgatják a szavaimat - tette hozzá Andrian Douchev.

11.50: - Lehetséges, hogy bolgár színekben versenyez majd ebben az esetben?
- Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Nem érzem, hogy korrektül viselkednének velem, mivel Benedek Dalma ugyanezt az utat járta be, és érte nem kért pénzt a szövetség, nem volt ilyen herce-hurca.

11.48: - Hogyan érinti majd, ha a magyar szövetség döntése miatt két évig nem versenyezhet? - kérdezi a Bors.
- Rosszul esne, igazságtalan lenne, de mindig van B tervünk - így Natasa.

11.46: - Miért mondta azt a belgrádi sajtótájékoztatón, hogy nem érezte magát otthon Magyarországon?
- Ezt félrefordították, nem ezt akartam mondani. Igazából vágyom arra, hogy a szülőföldemet képviselve érjek el sikereket, ez lett volna a mondandóm lényege - fogalmazott Natasa.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.45: - Miért írta először azt SMS-ben, hogy nem vált országot?
- A szerbek először Andróval tárgyaltak, akkor még én sem tudtam, hogy országot váltok. Ezt szeptember 27-én döntöttem el, amikor bementem a szövetséghez - mondta Natasa.

11.44: - Mikor érkezett az ajánlat a szerb szövetségtől Andrian Douchevnek - kérdezi a Digi Sport munkatársa. - A londoni olimpia alatt kereste meg Vlade Divac, ekkor beszéltek először - mondta Natasa.

11.42: - Nem volt-e olyan lehetőség, hogy bár Szerbiában élsz, maradsz magyar színekben - kérdezte Lódi Renáta, az MTI munkatársa. - Ez nem lenne profi helyet, mivel a férjemnek a szerb lányokat kellett volna ellenem felkészítenie - ez nem szerencsés felállás. Nem korrekt.

11.40: Mi lesz, ha nem írja alá a magyar szövetség a kiadatást? - kérdezi Lipiczky Ágnes, a Nemzeti Sport munkatársa. - Mindig van B terv, de még egyelőre nem tudjuk, mi lesz a jövő. Az is lehet, hogy egyszer még visszajövök, mint tette azt Fazekas Kriszta az olimpia előtt - mondta Natasa.

11.38: jönnek az újságírói kérdések. - Szerbiában az olimpiai bizottság adott munkát, nem klubban fogok dolgozni. Egyelőre még nem biztos az átigazolás, így családunk jövője sem, de egyelőre csak ajánlatról van szó, nincs szerződésem - mondta Andrian Douchev a Bors kérdésére.

11.36: - Kevés olyan sportoló van, aki tíz év alatt több mint 40 érmet nyert olimpiákon, vb-ken, Eb-ken, nem is tudom, hogy élt-e hasonló korábban Magyarországon - ezt tisztelni kell. Magyar emberként büszke vagyok Natasára - tette hozzá Csonka Gábor.

11.34: - Köszönöm menedzseremnek, Csonka Gábornak is, hogy mindig mellettem állt. Volt, aki sokat bántott, meghazudtolt, meglopott, de ezt igyekszem kizárni a fejemből - tette hozzá sírva Douchev-Janics Natasa.

11.33: - Köszönöm a támogatóknak, akik rengeteg pénzt invesztáltak belém - ezt mindenképpen szeretem volna megemlíteni, ha már sokan, sokszor turkáltak a zsebemben. Nehezen hagyom itt Magyarországot. A döntésemnek az az oka, hogy szeretnék együtt lenni a férjemmel, kérlek titeket, ezért ne gyűlöljetek.

11.31: - Köszönök minden a támogatóimnak, az államnak, a városnak. Kívánok minden jót a magyar sportnak, további sok sikert, mert megérdemli. Szeretném külön kiemelni Kovács Katalint, mert vele éltem át a közös sikereket. Köszönöm a szurkolóknak, hogy London után, amikor padlón voltam, erőt adtak nekem. Jó magyar sportolónak lenni, mert a sikereknek nem kel egyedül örülni, hanem több millió ember is velem együtt volt boldog. Edzőimnek is szeretném megköszönni: Kati néninek, Öcsi bácsinak és Vécsi Viktornak.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.29: Natasa egy általa előre megírt levél felolvasásával köszön el. Először kiemeli, hogy köszöni a megjelent cikkeket, a közös munkát.

- Sajnos azonban nem minden cikknek volt alapja, voltak, akik pletykáltak rólam - mondta könnyek között. - Sokan turkáltak a magánéletemben, de én igyekeztem nem törődni vele, miket írnak rólam. Mióta Andróval vagyok, és van családunk, ezeket egyre nehezebb volt figyelmen kívül hagyni, mindig is mondta, ez hosszú távon nem működhet. Vártuk már ezt a napot, mert szeretnénk tisztába tenni a dolgokat, rendbe hozni a hamis hírek következményeit. Ezek miatt a hírek miatt az edzéssel sem tudtam mindig teljes mértékben foglalkozni - ezzel be is fejezném a sírásomat - mondta.

11.22: Csonka Gábor köszöni meg Douchev őszinte szavait, jön Natasa.

11.19: - Sajnálom, hogy nem tanultam meg a magyar nyelvet, amely nagyon nehéz. Otthon is főleg bolgárul, szerbül beszélünk, ezért a sajtótájékoztatót is így tartom - mondta Andrian Douchev. - Három éve én is hasonló helyzeten mentem keresztül, mint most Natasa, akkor engem megértett és elengedett a bolgár szövetség, és nem kaptam tőlük semmi rosszat, semmi bántót - tolmácsolja elcsukló hangon Douchev-Janics Natasa. – Nem gondoltam, hogy Natasának is eljön majd ez a helyzet, hiszen ez az ország vezető szerepet játszik a kajak-kenuban. Nagy megtiszteltetés volt itt dolgozni. Sehol nincsenek olyan lehetőségek a kajak-kenuban, mint ebben az országban. Mint mindig, a munkában nálunk is akadtak problémák, de csak a szépre emlékezem. Egy sportolónak húsz évig tart a pályafutása, maximum, ekkor kell kihoznia magából a legtöbbet. Ebből Natasa 12 évet adott Magyarországnak, mindig győzni akart, soha egy versenytől sem lépett vissza. Küzdött az országért, azért, hogy dicsőséget szerezzen neki. Kaptam egy ajánlatot a szerbektől, amit elfogadtam. Nem volt könnyű a döntés, hiszen három gyermekem van, Milana ugye közös Natasával, és nem szerettünk volna sokat utazgatni. Ez a sport, ezt el kell fogadni. Sajnálom, hogy Natasának is velem kell jönnie, és azt is, hogy nem volt lehetőségem tovább Magyarországon dolgozni. Az egyik oka annak, hogy elfogadtam a szerbek ajánlatát, a nyelvkérdés, hiszen ott megértetem magamat, Elnézést kérek Natasa rajingóitól, támogatóitól, és köszönöm szépen mindenkinek, aki eddig támogatott minket. 

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.12: Csonka Gábor köszönti a megjelenteket, majd ismerteti a programot. Andrian Douchev kezdi majd a tájékoztatót, majd jön Natasa.

11.10: egyelőre csúszik a kezdés, elég nehéz megoldani a helyen, hogy mindenki hozzáférjen a nyilatkozókhoz.

11.02: a tájékoztatón Natasa mellett férje, Andrian Douchev, valamint menedzsere, Csonka Gábor vesz részt.

11.00: a háromszoros olimpiai bajnok már megérkezett, ahogy a sajtó több tucat képviselője is. Hamarosan kezdünk.

Olvasóink írták

173 hozzászólás
 • 173. peet6 2012. október 16. 10:40
  „Natasa a műkönnyeivel és kicsinyes anyagiasságával rendkívül mélyre süllyedt... Ha a férje tanácsára kezdett ebbe az ámokfutásába, akkor gratulálok a választásához!!! Egy céljuk van, minél inkább lehúzni Magyarországot!!! Pofátlansága határtalan!!!”
 • 172. vélemény 2012. október 12. 15:22
  „Vajon melyik Janics igazi arca? Ki ő valójában? A repülőgép ablakában magyar zászlót lobogtató nemzeti hős vagy a havi járandóságok, az állami jutalmak és a szponzori támogatások révén mintegy 500 millió forintot felhalmozó anyagias bajnok?

  Az biztos, döntése meghozatalában komoly szerepet játszott Andrian Dusev (42), a bolgár férj-edző
  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/janics-a-penzert-volt-magyar-2112709”
 • 171. vélemény 2012. október 12. 14:25
  „A Magyar Állam újabb 15 millió forinttal való lehúzásának kísérletét (búcsúzóul) a menedzser "tanácsadó" javasolta?
  A Démász is kifizeti a közel 2 milliót?
  Hány % lehet a jutaléka?”
 • 170. vélemény 2012. október 12. 14:17
  „Férjének is követel 15 milliót Janics!
  A magyar szövetség főtitkára felháborítónak tartja a kajakos kijelentéseit
  Szeged - A hajója ugyan nem kapott léket, de Douchev-Janics Natasa (30) mégis egyre mélyebbre süllyed. A szerb válogatottba visszavágyó háromszoros olimpiai bajnok kajakos a londoni nyári ötkarikás játékok óta folyamatosan veszít népszerűségéből, s ennek nem az az oka, hogy "csak" egy ezüstöt és egy bronzot tudott hozzátenni irigylésre méltó éremgyűjteményéhez. Sokkal inkább az a baj: egyre több embert megsért nyilatkozataival, s igazolását adja annak, hogy a pénznél semmi sem fontosabb számára. :roll: :oops:
  A DÉMÁSZ-tól is követel (ellenszolgáltatás nélkül) magának is 2 milliót.
  Nem az a baj, hogy követelődzik. Az a vérében van. Ezt a csonakos féle csőlátású rajongók természetesnek is veszik.
  A baj az, ha a Magyarok megadják nekik.”
 • 169. vélemény 2012. október 12. 14:03
  „Szeged - A hajója ugyan nem kapott léket, de Douchev-Janics Natasa (30) mégis egyre mélyebbre süllyed. A szerb válogatottba visszavágyó háromszoros olimpiai bajnok kajakos a londoni nyári ötkarikás játékok óta folyamatosan veszít népszerűségéből, s ennek nem az az oka, hogy "csak" egy ezüstöt és egy bronzot tudott hozzátenni irigylésre méltó éremgyűjteményéhez. Sokkal inkább az a baj: egyre több embert megsért nyilatkozataival, s igazolását adja annak, hogy a pénznél semmi sem fontosabb számára.

  Férjének is követel 15 milliót Janics!
  A magyar szövetség főtitkára felháborítónak tartja a kajakos kijelentéseit”
 • 168. vélemény 2012. október 12. 14:00
  „Méghogy nem érdekli a pénz. :(
  Férjének is követel 15 milliót Janics!
  A magyar szövetség főtitkára felháborítónak tartja a kajakos kijelentéseit

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ferjenek-kovetel-15-milliot-janics-2113923”
 • 167. theseus 2012. október 12. 11:49
  „153. kreatív 2012.10.11. 12:57

  "egy együgyű, buta, primitív" - a kommentjeid alapján ezek a jelzők rád illenek tökéletesen, magadat jellemzed.

  Próbáld már meg felfogni, hogy a kiemelkedő teljesítményeket kiemelkedően jutalmazzák, ez a világ rendje. Ha mindenáron hasonlítgatni akarsz, a focistákhoz képest Natasa filléreket kap.
  Irigykedés és gyalázkodás helyett inkább te is próbálj meg kiemelkedő lenni valamiben, ami értékelhető.

  Én nagyon sajnálom Natasát a hasonlóan primitív, irigy és gyűlölködő támadások miatt. Teljesen egyetértek a DM jegyzetével, hogy riasztóak ezek a kommentek. Azt pedig még inkább sajnálom, hogy a jelek szerint Natasa ezeket komolyan veszi, és azt hiszi, hogy ez jellemzi a magyarokat. Pedig csak egy elenyésző kisebbségről van szó.
  A csendes többség hálás az eredményeiért, azért, amit ennek az országnak tett, szerb létére.
  Az emberek 99 %-a örült a győzelmeinek, és nem azt nézte, hogy ezzel mennyit keresett.
  Teljesen természetes, ha honvágya van, és most már a szülőhazájában akar élni és versenyezni. Az is érthető és emberi, ha követi a férjét, nem akarja kettészakítani a családot.

  Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az ilyen gyűlölködő kommentelőknek van-e egyáltalán családjuk, és ha igen, akkor milyen légkörben élhetnek.”
 • 166. klj-54 2012. október 12. 08:59
  „Was ist denn Los Mignon?”
 • 165. kreatív 2012. október 12. 07:52
  „Miért nincs menedzsere Katalin Kovácsnak? Miért van D.J. N.-nak?”
 • 164. 3xhe 2012. október 12. 06:33
  „Jött és ment a Jött-ment! Menjen csak, gyorsan és csendben de a magyar állampolgárságról mondjon le!!! Műkönnyek!”
 • 163. mediashreck 2012. október 11. 20:03
  „Egy evjaratben vagyunk.

  De nagy hülye vagy Csutak!”
 • 162. NP1 2012. október 11. 17:35
  „lamatic 2012.10.11. 14:09
  Igen vannak olyan teljesítmények amit nem csak jónak, hanem csodálatra méltónak tartok.
  Bor Zsolt vagy Lovász László életműve például ilyen.
  Egyikük sem kap semmiféle életjáradékot, nap mint nap meg kell küzdeniük annak a pozíciónak a megtartásáért amit elértek.
  No ez a különbség.”
 • 161. klj-54 2012. október 11. 15:06
  „Piacgazdaság van?
  Mert röghöz kötöttség nincs!
  Még.
  Élete végéig ide szerződött?
  Miért nem engedjük el?
  Megköszöni és vissza vonul, mer megteheti és utána csak azért ül vízre, mert szereti...”
 • 160. Szurkoló 2012. október 11. 14:58
  „Comment: nem úgy működik a szponzorálási rendszer, ahogy te gondolod. Fix összeget kap az EDF Démásztól az Egyesület, amivel aztán utóbbi úgy gazdálkodik, ahogy jónak látja.
  Egyébként meglepődnék, ha az Egyesület ennyiben hagyná a dolgot, de szerintem először megpróbálják szép szóval meggyőzni Natasát - Petrovics Kálmán egy igen béketűrő, intelligens ember.
  Attól tartok viszont, ha Natasán múlik, ebből pereskedés lesz. Az viszont tényleg olyan méltatlan lenne. Meg inkorrekt is.”
 • 159. comment 2012. október 11. 14:51
  „Ha az EDF Démásznak, mint szponzornak ennyire nem számít a teljesítés, vagyis munka nélkül, 3 hónap alatt kifizeteni közel 2 millát, akkor az álláskeresési járadékon élők, miért rágjuk a kefét, hogy az áramszámlánkat befizessük??!! Nagy kaland, szponzoráljonak sok más szegedi HONFITÁRSAM azzal a havi kevésnek tűnő 2,5 ezer forintos áramszámlával. Ezért tart itt sajnos a magyar, mert nem tud mértékletes lenni, csak a profitra tör, elnyom, megsemmisít.......de nem igazságos.
  DÉMÁSZ vezérségnek is lehet ezek után vizsgálni a jövedelmét, profitorientáltságát, hogy a por népet hogy vágja át. Ezért van annyi milla a semmire (mert ugye Natasa már számunkra a múlt) kidobni az ablakon.”
 • 158. Szurkoló 2012. október 11. 14:20
  „Ja és még valami. Az EDF Démász Vízisport Egyesülettel való szerződést minimum illene szeptemberrel közös megegyezéssel felbontani...
  Hagyjuk meg a gyerekeknek azt a pénzt!
  Egyrészt, mert te mondtad, hogy "sosem a pénzért kajakoztál", másrészt, mert kizárólag így korrekt.
  Olyan méltatlan lenne egy csúnya pereskedés!”
 • 157. Szurkoló 2012. október 11. 14:16
  „Nati!

  Sportolóként hatalmas tehetség vagy, amihez rengeteg munka és kitartás is párosult. Ezért okoztál oly sok örömet és boldogságot nekünk, a sportszerető köznek. Hálás köszönet érte!
  Emberileg viszont nem sok pillanat volt, amikor egyet tudtam érteni veled. Sem személyesen, sem a médián keresztül. Most sem.
  Okosabban, intelligensebben is le lehetett volna zárni ezt az évtizedes szakaszt, és akkor hidd el, mindenki szájíze más lehetne. Sírtál volna akkor is, de nem ettől a torokkaparó, kellemetlen érzéstől, hanem az örömtől, amiért ennyien szerettek téged itt, Szegeden.

  Kívánom, hogy törődj sokkal többet Milanaval, legyen ő a középpont...! Legyetek Andróval sokáig boldogok, egészségesek, kiegyensúlyozottak! És kívánom azt is, hogy tanulj a hibáidból.

  Minden jót otthon!”
 • 156. lamatic 2012. október 11. 14:09
  „145. NP1 2012.10.11. 09:44 Neked a car is keserűűűű...vazzegh nem tudna a világ olyat tenni ami neked jó lenne...”
 • 155. macusnéni 2012. október 11. 13:43
  „Ma már könnyen változtatnak törvényeket.Egy képviselőnek kell csak kérni,felvetni,hogy miként változzon meg egyes része.Van itt remek utánpótlás azokat támogassák az adónkból.Különben még nem volt szó,hogy távozik,sem a Benedek.De az interneten úgy szerepeltek már,mint szerb kajakosok.Akkor miről is beszélnek itt egyesek.?A Bárka is valakinek a biznice volt,ujságírói duma.Időnként fel kellett valami hírt röppenteni,az olvasottság miatt.Igy volt ez Csepi Lajossal is valaha.Mindenkinek lehet menni Isten hírével,de ha valaki 10 év után nem tanul meg a körülötte lévőktől valami nyelven,az szerintem nem is akar.Ismerek nem egy nem kettő szerbet,akin észre sem lehet venni,hogy nem magyar.De ismerek magyart is,akiről még egy szerb sem hiszi,hogy nem az.Ez a sírás-rivás már mesterkélt,de nagyon.Szép csendben elvonult volna,de nem így.A pénzt pedig forditsák az itt dolgozó fiatal orvosokra,nővérekre.Ezekre mindenkinek szüksége lesz ám az élete során,ha akar tudomást venni róla,vagy nem.”
 • 154. Lámpion 2012. október 11. 13:34
  „Dushev: " Natasa Londonban kapott egy ajánlatot a szerbektől, amit elfogadott, de kiemelném, hogy az olimpiai ciklust végigcsinálta."

  "- A szerbek először Andróval tárgyaltak, akkor még én sem tudtam, hogy országot váltok. Ezt szeptember 27-én döntöttem el, amikor bementem a szövetséghez - mondta Natasa."”
173 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budóztak Makón

Makón rendezték meg immár harmadik alkalommal a ContiTech Budo-kupát, amelyen Csongrád és Békés megye hét településéről, tizenegy egyesületből közel százan vettek részt. Tovább olvasom