Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Pastor a kör közepén

Fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik a MOL- Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap 16 órakor. A Pastor-fiúk a francia bajnok Dunkerque együttesét fogadják. A csütörtök délelőtti edzésen meglestük a fiúkat.
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában minden meccs fontos, mivel csoportmeccseket vívnak a csapatok, így egy-egy győzelem kulcsfontossággal bír. A MOL-Pick Szeged vasárnap a D csoport 5. fordulójában 16 órakor a francia bajnok Dunkerque együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A magyar együttes a második helyen áll hat ponttal, míg a gallok két pontot gyűjtöttek, és a hatfős csoportban az ötödikek.

– Szükség volt egy kis pihenőre, így szerdán nem edzettünk. Láttam a fiúkon, hogy a válogatott hét után főként lelkileg elfáradtak, ezért iktattam be a Komló- meccs után egy szünnapot – nyilatkozta a csütörtök délelőtti edzés előtt Juan Carlos Pastor vezetőedző.

„Hú, ez nehezen indul!" – szólt Ilyés Ferenc, a MOL-Pick balátlövője, miközben kocogásba kezdett. Amilyen nehezen indult a székelyudvarhelyi születésű játékos az edzés elején, olyan jól mozgott a kézi– futball meccsen.
A gól csak fejjel és lábbal ér, de a két kilences között kézzel lehet passzolni. Blazevic góljával vezettek a mezesek a piros trikósok ellen, de éppen Ilyés – kettőt ér – fejesével fordítottak. Már 6–2-re is vezettek, de Balogh Zsolt parádés bal belsővel a rövid „pipába" passzolt góljával végül 6–6 lett az eredmény.

Pastor a kör közepén. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

„Ennyi!" – kommentálta Balogh a gólját, amit ma este is elfogadnánk a magyar–finn Eb-selejtező meccsen a fiainktól.

Ezután a kapusokat melegítették be a játékosok. Erre mondanák többen, hogy „Állna a nyavalya a kapuba", hiszen bombaerős lövések csattantak, Sierrán, Wyszomirskin és Pásztoron.

Robledo még külön edzett, Prodanovics – vasárnapra rendben lesz –, Bombac pedig a bokájával volt kezelésen.

Mivel Pastor mester és segítője, Marko Krivokapics mindig alaposan feltérképezi az ellenfelet, így a szegedi kézilabdások jóformán még az ellenfél lábméreteit is tudják. A tréning előtt természetesen már szerepelt a közös videózás a programban. Itt jegyzetelnie kell mindenkinek, fel kell készülnie a rivális erényeiből, gyenge pontjaiból.

A tréning „hajrája" éppen a taktikai elemek csiszolásáról szólt. „Feci! Szolti! Kurte! (ő Vadkerti, a szerk.) Nem! No! No!" – szólt a hispán tréner, ha valami működött helyesen. A védekezést sulykolták a kedvencek, ez Pastornál az alap. Ez az egyik kulcselem számára egy-egy meccsen. A közel másfél órás tréninget a szokásos megbeszélés zárta. Ilyenkor a kör közepén a spanyol szakember áll, lelkesít, önbizalmat ad, dicsér, kiemeli, hogy min kell még javítani, mert mindenki tudja: fontos BL-meccs következik. Továbbjutást érhet a győzelem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandlabdarúgás: jövő Csongrád megyeiekkel

Négy Csongrád megyei játékos is helyet kapott abban a magyar strandlabdarúgó-válogatottban. Tovább olvasom