Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Pezseg a játékospiac

Két napja kezdődött el labdarúgásunkban a téli átigazolási időszak, amely február 20-án fejeződik be. A Csongrád megyei NB-s csapatok egyre aktívabban ügyködnek a játékospiacon, de a változásokat illetően még sok a kérdőjel.
Körülnéztünk a Csongrád megyei labdarúgócsapataink háza táján. Arra voltunk kíváncsiak, mikor kezdték a felkészülést, milyen változások voltak a keretben, mikor lépnek legközelebb edzőmeccsen pályára.

MAKÓ FC (NB II, 9. hely)

A csapat január 14-étől dolgozik. Ami már biztos, az Első Beton futsalcsapatának kapusa, Halász Krisztián a zöld-sárgáknál folytatja, miként az is eldőlt, hogy Kis Krisztián a HFC-be távozott. Dlusztus Imre (Tisza Volán SC) tegnap óta látogatja a Kolozsvári-legénység edzéseit. Elképzelhető, hogy Csamangó Tamás a tavaszt kölcsönben Algyőn, Bakos Ádám pedig a HFC-ben tölti. Az Alba Regia Építők kölcsönben Makón lévő játékosai, Gévay Zsolt és Kovács Norbert sorsa még nem tisztázódott. Az első sérülésre nem kellett sokáig várni: Varga Róbertnek eltörött a talpcsontja, ez előreláthatólag hathetes kényszerpihenőt jelent számára. A gárda (erősen tartalékos összeállításban szerepelve) az elmúlt hét végén az utolsó, hatodik helyen zárta az orosházi Gyopáros-kupa teremlabdarúgó-tornát. Magyar Györgyék első felkészülési találkozójukat január 31-én az Algyő ellen (Szeged, műfű, 18 óra) játsszák.

TISZA VOLÁN SC (NB III, 3.)


A gárda a Makóhoz hasonlóan, január 14-én kezdte a felkészülést. Az már biztos, hogy a csapat gólzsákja, Kazuo Homma, valamint Szélpál Tamás az NB I-es Diósgyőrben folytatja, miképp az sincs kizárva, hogy Dlusztus Imrét leigazolja a Makó FC. Vida Gergő is a Diósgyőr edzéseit látogatja, Bubori Kornél pedig eddig a másodosztályú BKV Előrénél gyakorolt. Bár még nincs aláírt igazolásuk, Mészáros Zoltán (HFC), Bárdosi Norbert (Csongrádi Tiszapart SE) és Dongó Dénes (Szőreg) is részt vesz a csapat foglalkozásain. Protity Sándor együttese első edzőmeccsén 11–0-ra legyőzte a Tápét. A héten kétszer lép pályára: ma 17 órakor az Újszentivánt, szombaton 11-kor az NB II-es Szolnokot fogadja a műfüves játéktéren.

Az őszi záró fordulóban a Tisza Volán SC (világos mezben) 3-1-re verte a HFC-t.
Fotó: Frank Yvette

HFC (NB III, 9.)


A vásárhelyi együttes első idei edzését január 10-én vezényelte Rostás
Károly tréner. Eddig csak a rutinos védő, Kis Krisztián (Makó FC) érkezett a HFC-hez, ugyanakkor minden bizonnyal Pécsek Tibor az Algyőben, Mészáros Zoltán pedig a Tisza Volán SC-ben folytatja pályafutását. A gárda foglalkozásait négy olyan futballista is látogatja (nevük egyelőre nem publikus), akik sorsáról, a mutatott teljesítményük függvényében, később döntenek. A vásárhelyi csapat ma 18 órakor Békéscsabán, szombaton 14 órától pedig Nagymágocson lép pályára a hazaiak ellen.

ALGYŐ (NB III, 11.)


Megyei NB-s labdarúgócsapataink közül a legkorábban az Algyő (január 9.) kezdte a tavaszi szezonra történő felkészülést. Tóth Ákos keretében két régi-új arcot lehet felfedezni: Tóth Attiláét, valamint a Vásárhelyről érkezett Pécsek Tiborét. A szurkolók viszont már nem láthatják a többiek között Gonda Attilát és Kander Mátét. A vezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Makóval Csamangó Tamás, a Tisza Volán SC-vel pedig Török Ádám kölcsönvételéről. Ugyanakkor az sincs kizárva, hogy az elmúlt fél évben az NB II-es Integral-DAC csapatában szerepelt Varga Ferenc tavasszal ismét az Algyőben játszik. A csapat hazai környezetben a Balástya ellen szombaton 11 órakor játssza első edzőmeccsét.

CSONGRÁDI TISZAPART SE (NB III, 15.)


Az Alföld csoport kieső helyén álló csapatánál még csak tegnapelőtt kezdődött a munka. Egyelőre csak az dőlt el, hogy az ősszel megbízott edzőként dolgozó Gál Lajost megerősítették tisztségében, valamint, hogy Bárdosi Norbert a Tisza Volán SC foglalkozásait látogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komédia: Várhidi a kapitány

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén Várhidi Pétert kérte fel a nemzeti… Tovább olvasom