Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Rácz Nikolett a kanadai világbajnokságra készül

Hódmezővásárhely – A 16 éves, több világversenyen sikeresen szerepelt szentesi paraúszó, Rácz Nikolett szeptemberben Budapestre költözik, ott folytatja tanulmányait és sportpályafutását. Jelenleg Vásárhelyen edzőtáborozik, a kanadai világbajnokságra készül.
– Igaz a hír, szeptemberben Budapestre költözöm – mondta a szentesi paraúszó, Rácz Nikolett (16), akinek születési rendellenesség miatt bal kézfejéről hiányoznak az ujjai.

– Nem családostul, csak magam: kollégiumban élek majd, középiskolai tanulmányaimat és sportpályafutásomat is a fővárosban folytatom, utóbbi miatt, fejlődésem érdekében volt szükség a váltásra. Kicsit félek, de lassan kezdek megbarátkozni a gondolattal. Sajnálom, hogy szakítanom kell eddigi edzőmmel, Kovács Brigittával – a barátság azért megmarad –, a jövőben Magyarovics Zoltánnal készülök majd a Vasasban.

Kovács Brigitta, Rácz Nikolett és Tari Imre útjai elválnak egymástól, az úszó a fővárosban, a Vasasnál folytatja. A szerző felvétele
Kovács Brigitta, Rácz Nikolett és Tari Imre útjai elválnak egymástól, az úszó a fővárosban, a Vasasnál folytatja. A szerző felvétele

Niki a vásárhelyi edzőtáborban edz – a paraválogatottal együtt – az augusztus 11. és 18. között Kanadában, Montrealban rendezendő világbajnokságra. A vébén 100 méter mellen, 200 vegyesen, 100 pillangón és váltóban áll rajtkőre. Az eddigi időeredményeit mindenképpen szeretné megjavítani, és egy-két számban a fináléban szerepelni, ahogy fogalmazott: éremben még nem gondolkodik. Eddig egyszer szerepelt világbajnokságon, akkor a 14. és a 16. helyen végzett. Trénere, Kovács Brigitta (29) a mostani edzőtáborban instruálja utoljára Nikit – Vásárhelyen Tari Imre is segíti munkájukat –, akivel már 8 éve foglalkozik.

– Gyermekkora óta velem van, de a váltásra szükség volt, azon a szinten, amin Niki van, már nem tudtam elég időt szánni rá a tanítás és a két, úgynevezett ép csoport mellett. Az élsport egész embert kíván mindkét részről, csak így lehet fejlődni. Nem edzem majd, de a jövőben is mindenben segítek neki, amiben csak tudok. A világbajnokság? Bízom benne, hogy legerősebb számában, 100 méter mellen a 8-10. hely környékén végezhet – zárta gondolatait Kovács Brigitta.

Olvasóink írták

  • 1. nie 2013. augusztus 01. 13:29
    „Hajrá Niki! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön! Büszke vagyok rád, s hogy ismerhetlek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Kalmár István szerezte az első érmet a Világjátékokon

A szegedi Kalmár István ezüstérmes lett a világjátékokon: a 115 kilogrammos szumós öröme azonban nem… Tovább olvasom