Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Söprés

Az észt osztani ilyenkor a legkönnyebb, okoskodni, nagyot írni, de...
1–6. Ez volt ez eredmény kedd este Felcsúton, a magyar–portugál U19-es labdarúgó Eb-meccsen. Zakó! Méretes, megalázó.

Ha én MLSZ-elnök lennék – erre annyi az esélyem, mint a lottóötösre –, akkor most keményen az asztalra csapnék. Akkorát, hogy az biz' kettétörne. Mert a magyar futball 2014-ben további darabokra hullott. Egy éve azon keseregtünk, hogy már az augusztust sem érték meg klubcsapataink a nemzetközi porondon, idén pedig kaptuk az újabb pofonokat. Ennél nincs lejjebb. A pénz áramlik, épülnek a stadionok, gyarapodnak az akadémiák, nem szűkölködik senki sem, minden jóban fürödhet a magyar futball.

Fürdenek is, mert a lóvé tuti, az eredmény meg mellékes. Ki kéri számon? Egy napig, két napig téma a vereség, utána meg úgyis jön a begyakorolt duma: „Új alapokra helyezünk mindent!" „Másként csináljuk!" „Elindulunk felfelé!" „Bevezetjük!" „Kiírjuk!" Sablonszöveg. Ilyen sablonok veszik körül a mi focinkat. Focinkat, mert futballról, labdarúgásról nem beszélhetünk. Nagy söprés kell. Azok, akik a felpasszról, visszapasszról, bepasszról beszélnek, azoknak helyük nincs ebben a sportágban. Azoknak sem, akik a Kék túra útvonalán edzősködnek. Úgy vándorolnak egyik csapattól a másikig, mintha muszáj lenne: mennek körbe. „Itt voltam, itt voltam, itt még nem! Itt leszek akkor edző!"

Állj! Most már állj! Söprés! Új emberek kellenek! Kik lehetnének ezek? Na ez az! Azok, akik jöhetnének, külföldön dolgoznak. Dárdai, Szabics, Löw, Petry, és kereshetnénk jó néhány olyan futballistát, akik jegyzettebb országokban edzősködnek. De nem jönnek, nem vállalnak szerepet, mert ez a közeg nekik is idegen. Meg amúgy is, ha jönnének, a magyar foci hiénái megennék őket. Akkor? Marad ez! Tényleg marad?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Vízmű Taylor&Nash: két bajnokkal a négy közé

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata nyáron több fontos változást eszközölt. Tovább olvasom