Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Sorrendben harmadszor kapott ki a Tisza Volán

Ha valaki azt gondolta, hogy a Tisza Volán–Baja NB III-as mérkőzésen a szegedi futball heti eseményeinek, így a Szeviép kivonulásának hatása mérhető lesz, nagyot tévedett. Az ömlő eső a játékosok és a szurkolók számára is irreálissá tette a körülményeket.
Az Etelka sor felől a portás olyan szigorral fogad, mintha odabent valamelyik európai sztárcsapat vendégjátékára gyülekezne a nép. „Egy sajtós autó már bement, nem baj?" – kérdi, majd a válaszként kapott értetlen pillantás láttán szélesre tárja a nagykaput.

A Felső Tisza-parti focidélután páros meccsnek indult, de a monszun éghajlatot idéző esőben csak szimpla lett belőle. A megyei III. osztályú FK 1899 Szeged soros ellenfele, a Derek- egyház nem érkezett meg, így az NB III-as Tisza Volán – a centerpályát kímélendő – a műfüvön lépett pályára a listavezető Békéscsaba üldözőjeként bajnoki címre törő Baja ellen.

Az egykori salakos mellett mintegy nyolcvan szurkoló álldogál. Az SZTE- Szedeák két kosárlabdázója, Simándi Árpád és Trényi Imre bevallják, valójában az FK 1899 mérkőzését akarták megnézni, de ha már így alakult, a Volán is megteszi. (A jelek szerint a futball jó hatással lehet a kosarasokra, este mindketten remekeltek a Fehérvár elleni győztes bajnokin.)

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea

Bajáról is érkeztek néhányan, a város alpolgármestere, a futballklub elnöke, Búcsú Lajos is elkísérte az aranylábúakat.

A pálya széléhez érve egy esernyős úr rövid ideig ellenáll a fizika törvényeinek, ám a vizes talajjal vívott csatát végül elveszíti, és feszengve néz körül, hányan látták a piruettet. Szerencséjére éppen ekkor szerzi meg a vezetést a Baja, így mindenki a pályára koncentrál.
Szórólapot kapunk, rajta nagy betűkkel: „Április 18-án demonstráció a szegedi labdarúgásért. Aki tud, hozzon magával egy labdát".

Közben újabb esemény a pályán, a bajai házi gólkirály, Nagy Előd már a másodikat lövi, és negyedóra alatt eldönti a rangadót. Mindezt már a
Szeol-Délép egykori edzője, a néhány perces késéssel érkező Ondrik István is látja, Szalai „Dzsinó" viszont úgy érzi, mennie kell. „Gyerekek, ez a meccs már eldőlt" – mondja, aztán elindul a kijárat felé. A kitartó többség a futballmeccsek irodalmi aranyköpéseivel szórakoztatja magát, ám a címzett játékosok némelyike kihasználja a piszkálódók közelségét, és hasonló stílusban válaszol.

A bajaiak persze elégedetten szemlélik csapatuk vezetését, forró dróton csüngve a Békéscsabával, ahol a Dabas vendégszerepel. A legnagyobb rivális ugyan 1–0-ra vezet, jelentik, ám a viharsarkiak sérülés miatt már a meccs elején elveszítették az Alföld-csoport góllövőlistáján első helyen álló Pozsárt, aki így szinte biztosan nem léphet pályára a következő fordulóban a Baja–Csaba szuperderbin. Ami a liláknak Pozsár, a Duna- partiaknak Nagy Előd: a támadó még a félidő hajrájában berúgja a harmadikat is. Az égiek mintha csak erre vártak volna, elzárják a csapokat, és a szünet végére hűlt helye az esőnek.

A folytatásban Körmöczi gyorsan szépít, többre azonban nem futja.
Az emberek csuromvizesen hazafelé veszik az irányt, ilyenkor a kocsma sem olyan vonzó.

Majd két hét múlva. Ők akkor is itt lesznek.

Olvasóink írták

 • 7. Szegedi gyerek 2008. április 14. 15:44
  „ILYEN MÉG NEM VOLT!!! DEMONSTRÁCIÓ A SZEGEDI LABDARÚGÁSÉRT, ÁPRILIS 18.(PÉNTEK), 17 ÓRA, VÁROSHÁZA ELŐTT!!!”
 • 6. Kékfekete Partizán 2008. április 14. 14:10
  „Végre egy JÓ írás a sportrovatban. Süli, Mádi, olvastátok?
  Mindenki jöjjön pénteken a Városháza elé!!!
  CSAK A SZEGED!”
 • 5. ejha 2008. április 14. 13:04
  „PÉNTEKEN DEMONSTRÁCIÓ A SZEGEDI LABDARÚGÁSÉRT!!!

  17 ÓRA, VÁROSHÁZA ELŐTT!!!

  MINDENKIT SZERTETTEL VÁRUNK!!!”
 • 4. labdarúgó 2008. április 14. 10:15
  „* bocsánat nem a kapufát hanem a hálót...”
 • 3. labdarúgó 2008. április 14. 10:12
  „Helló! Nem láttam a meccset de egy részét azért nem írtam volna bele a cikkbe.
  ----"A jelenlévő szemtanúk egyöntetű véleménye szerint, ha a felsőlécről levágódó labda a gólvonal mögé pattant(volna),akkor továbbhaladva hálót kellet volna fognia.Amit ez a két sárgadresszes kitalált , majd néhány szóban egyeztetett egymással, nos barátaim az nem volt más , mint a fizika meghazudtolása!"------- Ez azért nem igaz,mert ha a lécről befelepattan a labda, és olyan szögben tatlálja el a kaputát, hogy a labda visszafelé pörög akkor annak nem feltétlenül kell érnie a kapufát és persze ez gól. De még1x mondom nem láttam a mérkőzést szóval ott lehetett akármi. A játékvezetésről még annyit h katasztrófa ami itt folyik...”
 • 2. kovinorbi 2008. április 14. 08:47
  „Remek cikk!
  Gratulálok!”
 • 1. footballon@freemail.hu 2008. április 14. 08:37
  „Vajon mit látott ez a birka?
  Az egy dolog , hogy a Tisza Volán erejéből szombaton a Baja ellen csak meddő mezőnyfölényre tellett, következésképpen a Baja győzelme jogos , vitathatatlan.Ellenben nem értem , hogy 2:0-ás Baja vezetés után a harmadik baja-gólnál hogyan hagyhatta befolyásolni magát a vezetőbíró az asszisztense által(aki ráadásul nem is állt vonalban)? A balról érkező lövés a felső kapufa érintése után a földre vágódott , majd folytatta útját jobbra az oldalvonal irányába közben az alapvonallal nemhogy párhuzamosan , hanem attól távolodva haladt.Ebben a pillanatban a derék asszisztens úgy el kezdett lengetni a zászlajával , mint akit méhraj támadott meg.Nos ,erre a hűvös-bőséges tavaszi esőben vajmi kevés volt az esély.Akciójának egyetlen célja volt: hogy magára vonja a vezetőbíró figyelmét!Rövid négyszemközti párbeszédük után a vezetőbíró (akit addig a látottak hidegen hagytak)a jelenlévők legnagyobb elképedésére középre mutatott.A jelenlévő szemtanúk egyöntetű véleménye szerint, ha a felsőlécről levágódó labda a gólvonal mögé pattant(volna),akkor továbbhaladva hálót kellet volna fognia.Amit ez a két sárgadresszes kitalált , majd néhány szóban egyeztetett egymással, nos barátaim az nem volt más , mint a fizika meghazudtolása!Lényeges momentum , hogy az asszisztens úr mindezt az oldalvonal mentén , az alapvonaltól mintegy 10-15 méterre(tehát nem vonalban) állva állapította meg.Alapvetés a játékvezető-képzés során ,hogy a vezetőbíró kérje ki, vegye igénybe asszisztense segítségét.Esetünkben az a "birka" megvezette ezt a szerencsétlen "mulyát".A harmadik sárgadresszes meg átlósan a másik sarokban diszkréten somolygott magában!Ő , aki a legtávolabb volt az esettől!Hangsúlyozom ,ez az epizód különösebben nem befolyásolta a -véleményem szerint -már korábban eldőlt mérkőzést.A legnagyobb baj , hogy a csapatban nincs tűz , már a Dabas ellen sem volt .Emellett kétségtelen , hogy a hétközi támogatói nyilatkozat , majd "kiugrás" sem hathatott pozitívan fiaink lelkületére...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesten verte a Vasast a Hódmezővásárhelyi FC

A labdarúgó NB III Alföld csoport 22. fordulójában megyénk csapatai négy pontot szereztek. A HFC… Tovább olvasom