Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Szegedi jégtáncosok sikere Andorrában

A szegedi ICE-TEAM Műkorcsolya és Jégtánc Egyesület versenyzői, Jakucs Hanna és Illés Dániel bronz érmet szerzett a hétvégén az andorrai Canilloban megrendezett Open d’Andorra 2014 Műkorcsolya és Jégtánc versenyen.
A szegedi jégtánc történetében az egyesületnek hosszú időt kellett várni, hogy újabb, nemzetközi versenyeken is indulhassanak sportolóik. Jakucs Hanna párja Illés Dániel idén májusban igazolt át Budapestről a szegedi egyesületbe. Jelenleg ők a második számú junior pár hazánkban, akik nemzetközi versenyeken is indulnak és egyre biztatóbb eredményeket érnek el. Céljuk, hogy a 2015/2016-os szezonban Magyarországon megrendezésre kerülő Junior VB-én hazánkat képviselhessék. Az ehhez szükséges kvalifikációs pontokat még ebben a szezonban szeretnék megszerezni.


Edzőjük Valter Rizzo és Világos Beáta, akiknek sokat köszönhetnek a versenyzők. A jégtáncos pár nemzetközi szereplése nagyban hozzájárul a sportág népszerűsítéséhez. További sikeres versenyzésükhöz a szűkös pályázati lehetőségek mellett nagy szükség lenne támogatókra.
A hazai jégtánc sport egyetlen vidéki bázisának számító ICE-TEAM SE ez évben jelentős létszámú utánpótlás növendékkel kezdte a szezont és egy junior szinkronkorcsolya csapatot és is sikerült összeállítani mely várhatóan a következő szezonban már versenyeken tud indulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz diákolimpia: tét a megyei döntő

A január 19-i fináléba körzetenként az első és második helyezett fiú és leány egyéni versenyzők,… Tovább olvasom