Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tíz góllal nyert a Szeged az idei első BL meccsén

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Lengyelországban, a Plock ellen kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligájában. Krivokapicsék végig vezetve 26-16-ra zúzták szét ellenfelüket. HANGANYAGGAL

Wisla Plock-Pick Szeged 16-26 (8-14)

Bajnokok Ligája, H csoport, 1. forduló. Vlack, 1000 néző. Vezette: Olesen, Pedersen (dánok).

Wisla Plock: Wichary - Paluch 3 (1), Wuszter 1, Kwitaowski, Frolov 3, Zolotenko, NAT 3. Cserék: SIER (kapus), Pronin 1 (1), Rumniak 4, Matysik 1. Edző: Bogdan Kovalcik.

Pick Szeged: PULJEZEVICS - Ghionea 2, KRIVOKAPICS 7 (1), Andjelkovics 3, Herbert 1, Petrea 3, ZVIZEJ 7. Cserék: OSMAJIC, Bjelis, Laluska 2, Vancsics 1. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

A lengyel bajnok nem volt egy súlycsoportban a Pick Szegeddel. A Matics csapat az első pillanattól kezdve uralta a mérkőzést, már a félidőben is magabiztosan vezetett és a végére csak az maradt a kérdés, hogy lesz-e közte tíz. Lett. Vancsics János élete első BL-gólját szerezte.

A Pick trénere, Vladan Matics az első idei BL-győzelem után máris előre tekit és már a keddi bajnoki meccsre gondol. Hallgassa meg hanganyagunkat!A szegediek ifjú titánja, Vancsics János fülig érő szájjal nyilatkozott élete meccse után. Hallgassa meg hanganyagunkat!59. perc: megvan a közte tíz, Krivokapics megfoghatatlan 16-26.

58. perc: Vancsics oszt ki gólpasszt Zvizejnek 16-25.

56. perc: a fiatal Vancsics első gólja a BL-ben 16-24.

55. perc: Pronin büntetőből villan 16-23.

54. perc: most már Krivokapics is 6 gólos, akárcsak Zvizej. Időt kér a Plock 15-23.

53. perc: Seier még csak a kezét sem tudja felemelni Krivokapics bombájánál 15-22.

52. perc: Herbert parádézik, majd Rumniak válaszol 15-21.

51. perc: Rumniak-Andjelkovics gólváltás, mindkettőjüknek ez a harmadik 14-20.

47. perc: a szemfüles Zvizej a kertek alól ereszti el a labdát az üres kapuba 13-19. 

46. perc: ezek tényleg Frolov percei 13-18.

45. perc: az orosz Frolov második találata 12-18.

44. perc: Zvizej behajítja az ötödik gólját 11-18. 

42. perc: egy kicsit közelebb a lengyelek, Frolov 11-17.

41. perc: a kilences vonalon kívülről Krivokapics ereszti el a labdát 10-17.

40. perc: lerohanás után Nat pöttyint 10-16.

36. perc: a Plock első beállós gólja, Wuszter jegyzi 9-16.

34. perc: Zvizej ott folytatja, ahol abbahagyta, negyedik gólja 8-16.

32. perc: a második játékrész első gólját Krivokapics jegyzi büntetőből 8-15.

Fantasztikusan kezdett az első idei BL-meccsén a magyar bajnoki ezüstérmes. A kilencedik percben már 5-1-el robogtak Zvizejék. Ahogy Matics edző kérte főleg széleken zilálták szét a lengyeleket a szegedi játékosok. A nehéztüzérek közül Petrea és Krivokapics is villogott, a kapuban Puljezevics teljesítményéről mindent elmond, hogy húsz perc alatt mindössze három gólt kapott. A félidő hajrájában magára talált a Plock, ám az utolsó pillanatokban megint a Szeged jeleskedett. Előbb Puljezevics fogott büntetőt, majd Laluska szerzett gólt közvetlenül a lefújás előtt. 

30. perc: Laluska pókhálózza ki estében a felső sarkot, hatalmas gól, ez a félidő slusszpoénja 8-14.

30. perc: Puljezevics segíti ki társait: megfogja Paluck büntetőjét. Petreán ő sem segíthet, két percre kizavarják az átlövőt.

29. perc: a játékrész hajrájában éledeznek a hazaiak, Nat futja le a szegedi védelmet 8-13.

29. perc: most akcióból Paluch 7-13.

27. perc: Paluch büntetőből eredményes 6-13.

25. perc: a szegedi professzor, Andjelkovics oktat 5-13.

23. perc: Rumniak belejön, Matics időt kér 5-12.

21. perc: Rumniak szerzi a lengyelek negyedik gólját 4-12.

20. perc: ihletett formáját mutatja Petrea 3-12.

19. perc: labdaszerzés után a pályára visszatért Laluska mattolja a cserekapust, a dán Seiert 3-11.

18. perc: a szélről nagyon megy, most Zvizej 3-10.

17. perc: Paluch góljára Ghioneának van válasza 3-9.

15. perc: Krivokapicsnak is megvan a második, szárnyal a Szeged 2-8.

14. perc: Petrea dupláz 2-7.

12. perc: emberelőnyben Krivokapics bombáz 2-6.

10. perc. Matysik töri meg a lengyel gólcsendet 2-5.

9. perc: nem segített az edzői fejmosás, Andjelkovics veri be az újabb koporsószöget 1-5.

8. perc: a másik szélről is van már gólunk, Ghionea jegyzi. Időt kér a Plock 1-4.

6. perc: nyugodtan, taktikusan játszik a Pick. Zvizej a második gólját szerzi, egyelőre erőtlenek a lengyelek és Puljezevics is magabiztos 1-3.

4. perc: Puljezevics indítja Zvizejt, a szélső nem hibáz 1-2.

3. perc: az ukrán Nat egyenlít 1-1.

1. perc: máris vezetünk, Petrea szaggatja szét a hálót 0-1.

A Szeged kapujában Puljezevics kezd. A mezőnyben Zvizej, Petrea, Herbert, Andjelkovics, Krivokapics és Ghionea szorgoskodik.

Már paroláznak a játékosok a küzdőtéren, kékben a hazaiak, fehér felsőben, fekete nadrágban a Szeged.

Szegediek a lelátón

Vasárnap, 18.42, Veszprém: a másik BL-induló magyar csapat, a Veszprém az új csarnokában 29-28-ra legyőzte a német Flensburg együttesét. Most a Szegeden a sor. 

Vasárnap, 18.35, Vlack: Szűk fél óra múlva kezdődik a Pick Szeged idei első BL mérkőzése. A hangulat már most fantasztikus, lengyel barátaink igazán kitesznek magukért.

A tudósító is izgatott, még fél óra és kezdődik a meccs. Hallgassa meg hanganyagunkat!Vasárnap, 17.45, Vlack: A csapat másfél órával a mérkőzés kezdete előtt megérkezett a c sarnokba, ahol már várták őket a szegedi drukkerek. A szurkolók egy hatalmas drapériát feszítettek ki Szeged felirattal, ami minden bizonnyal a tv-közvetítés alatt is jól látható lesz. Katzirz Dávid is a többiekkel tartott, ám az átlövő még nincs bevethető állapotban, kénytelen kihagyni a találkozót.

Kávézás, sütizés, zenehallgatás: készülődik a Pick Szeged

Vasárnap, 16.30, Plock: Krivokapics, Osmajic és a kapitány, Puljezevics érkezik először kávézni. Tudják: a szerbeknél ez egy szertartás. Közben befut a professzor, Danijel Andjelkovics is. Egy kis süti, közben zenét hallgatnak a kedvencek. 17 órakor indul a banda a sportcsarnokba, Vlackba. A szegedi szurkolók nagyrésze már ott van, kihelyezték a zászlókat, jártak a sportcsarnokban. Messzire nem kellett menniük, a létesítmény mellett van a söröző. A Pick fehér felsőben és fekete nadrágban szerepel majd. Pióker gyúró telipakolja a hütőtáskát jéggel, reméljük nem lesz rá szükség. Készülődik a társaság. A nagybarátok, Laluska és Vadkerti természetesen együtt érkeznek. Dobozi Iván az akkreditációs kártyákat osztja ki a játékosoknak, enélkül nem mozoghat senki sem a meccs helyszínén. Az EHF szigorú. Ezek most a legfrissebb hírek, legközelebb a sportcsarnokból jelentkezünk.

A Pick válogatott válogatott játékosa, Katzirz Dávid már lábadozik, de nem játszhat a lengyelek ellen. Hallgassa meg hanganyagunkat!Taktikai értekezlet a szálláson, Ratko fia 10 hónaposan jár

Vasárnap, 13 óra, Plock:  A csapat túl van a videózáson. Mivel ez az idő szent és sérthetetlen, így a tudósító az ebédlőben töltötte ezt az időszakot, a Pick-tagjai pedig hallgatták mesterüket, Vladan Maticsot. A tréner rendesen feltérképezte a Plockot, nem érheti meglepetés a Tisza-partiakat. Katzirz Dávid is velünk volt. "Egyre jobban vagyok, nincs lázam reggel óta. Úgy látszik a lengyel levegő jót tett. Játszani viszont biztos, hogy nem tudok. Nincs értelme kockáztatni, inkább a jövő hétre a Löwen elleni vasárnapi összecsapásra kell koncentrálnom, és arra rendbe jönnöm.

A meccsfelvételek után elfoglalta mindeki a megszokott helyét az ebédlőben (Laluska, Herbert, Vadkerti, Vancsics van egy asztalnál, Andjelkovics, Ghionea, Bjelis, Petrea a következő, Osmajics, Zvizej, Marjanac és Zvizej a harmadiknál, Dobozi, Krivokapics, Süli A. és a tudósító a negyediknél, Matics, Bankovics, Rea az ötödiknél, Katzirz Szabó doki melett, Pióker és Lele a hatodiknál). A délután nem lesz bonyolult, mindenki a szobájában pihen, koncentrál az esti meccsre. A szegedi szurkolók nagy része is Plockban van már. Legtöbben panaszkodnak a szállásukra, katasztrofális körülmények között laknak. Igaz, azt mondják aludni pont jó, a többi időt pedig úgy is a városban töltik. Abban a helységben, ami délelőtt teljesen kihalt volt. A lengyelek, mint köztudott nagyon vallásosak, így az összes templom megtelt. A plocki katedrális ajtaja csukva is volt, nem lehetett bemnenni. Az 1100-as években épült templom a Wisztula-partján fekszik. Mellette pedig ott van II. János Pál pápa szobra, aki 2001-ben járt a városban. Természetesen a csapat tagjai közül többen lefotózkodtak a szobor mellett.

Krivokapics Milorad szolgált a szegedi szurkolókat érdeklő hírrel. Ratko Djurkovics, a Pick-közönség egykori kedvence új csapatával a Bosnával nyert 34-22-re. Ratko kisfia szépen fejlődik, 10 hónaposan 13 kilogramm, és már tud járni(!). Ez nem semmi. Megjött a leves, a társaság remek hangulatban, elkezdtek ebédelni. Jövünk, legközelebb 16.30 felé, amikor a csapat közösen kávézik.

Katzirz Dávid a csapattal reggelizett

Vasárnap, 9.30, Plock: Vasárnap délelőtt 9.30-kor volt találkozó a csapat szálláshelyén, ekkora kellett mindenkinek leérnie reggelizni. A Pick Szeged játékosainak legnagyobb örömére már a kerettel evett Katzirz Dávid, aki jóval jobb állapotban volt, mint tegnap este. Szabó doktor eddig csodát művelt. És még hol van az este hét óra! Reménykedhetünk! A többiek jelentem rendben, mindenki jól aludt, kipihenten ébredt. Mivel mi már felderítettük a várost így Herbert Hábor, Vadkerti Attila arról érdeklődött, hogy merre menjenek. Mi elmondtuk, hogy a Wisztula-partján fekvő székesegyházat nézzék meg, illetve a közelben található sétálóutcát. Végül is ennyi a plocki látványosság, illetve ajánlottuk, hogy egy cukrászdába mindeképpen üljenek be, mert finomak a sütemények.

Vladan Matics és Puljezevics Nenad jót falatozott a reggeliből
Vladan Matics és Puljezevics Nenad jót falatozott a reggelibőlA Pick válogatott kapusa, Puljezevics Nenad szerint a Plock balszárnya a legerősebb, de a hálóőr bizakodó, azt mondja: legyőzik a lengyeleket. Hallgassa meg hanganyagunkat!Tegnap este már Plockban voltak a törzsszurkolók. Makula Béláéknak szerencséjük volt, hiszen az este a belvárosban sétáló Vladan Maticcsal néhány szót tudtak váltani. Béláék az egyik legjobb plocki sörözőben (Warkát mértek) vetették be magukat. Érdi Zsolták is megérkeztek, vasárnap hajnal 1 órakor foglalták el a vlacki szállásukat. Vonattal, busszal teték meg az utolsó kilométereket. De legalább itt vannak. Miként mennek haza? Még nem tudják. Most az szervezik a visszautat.

Verőfényes napsütés, kicsit még hideg fogadta a szállsáról kilépő kézilabdásokat. Volt aki sapkát is húzott, de legalább nem esik az eső, jó az idő. Legközelebb ebéd után, a videozás után jelentkezünk.

Puljezevicsék nyerték a lacki futballtornát

Szombat, 19 óra, Vlack: Tréning. Lackban, tudják, a c-t ejteni kell, itt lesz a vasánapi meccs. Ez Plocktól 15 pernyi buszútra van. Egy üdölőközpont, lovardával, és az EHF által elfogadott sportcsarnokkal. A csarnok nem nagy, sőt, pici, talán a Tromos-csarnokára hasonlít, igaz, itt Lengyelországban két lelátó is van. Katzirz Dávid nem jött el, még mindig lázás, Szabó doktor nem sok jóval kecsegtette.

Szabó doktor helyzetjelentése Plockból. Hallgassa meg hanganyagunkat!Vladan Matics az esti edzés mondta el a várakozásait a holnapi meccsel kapcsolatban. Hallgassa meg hanganyagunkat!Ványa Bankovics bemelegítése után futballal kezdődött a tréning. Krivokapics - Puljezevics, Zvizej, Vancsics, Andjelkovics, Ghionea, Herbert az egyik oldalon, míg Marjanac - Petrea, Matics, Osmajics, Laluska, Bjelis és Vadkerti a másik oldalon. Valentin Ghionea két méterről szerzett góljával szerezte vezetést "Pukiék". Osmajic főleg távoli bombákkal jeleskedett, de "Krivo" lehúzta a rólot, egyszer Vadkerti elől mentett bátor kivetődéssel. Luka Zvizej kétszer is centikkel célzott mellé, volt is "Pics..." "Puljez" ezután megvillant, mint egykor Détári Lajos, akkora labdát adott Zvizejnek, aki értékesítette a ziccert, 2-0. Zengett a csarnok. A meccs után, mint a nagyok úgy fotozkódtak. Nagy volt az öröm.

Puljezevics ezúttal fociban is gólpasszt adott Zvizejnek
Puljezevics ezúttal fociban is gólpasszt adott Zvizejnek

Közben jött a hír: Zagreb-Löwen 33-33. Döntetlen a csoport első meccsén. Ezután jött a komolyabb része a téningnek, előkerültek a kézilabdák, megkezdődött az átmozgatás. Az ezdés utolsó húsz percében záporoztak a lövések, Osmajics, Petrea és Laluska hihetetlen bombákat küldött a kapura. Csak holnap is süljenek ezek a löketek. 20 órakor pontban véget ért a tréning, a csapat vissza indult Plockba. Tudják: a C. Este még két interjút hallhatnak, előbb Szabó doktorral, majd Vladan Matics vezetőedzővel.


Érdi Zsolték kocsija feladta Varsó előtt

16.45 óra, Plock: Visszatértünk a városnézésről. Megállapítottuk: nem egy túristaparadicsom Plock. Kicsi, de a belváros hangulatos. A főtéren étterem étterem hátán, és sörözők egész sora. Nem volt zsúfoltság a belvárosban, nyugodt napjait éli a lengyel város. A Plock-Pick Szeged meccs plakátjai azonban jó néhány helyen csalogatják a mérkőzésre a szurkolókat. Az egyik kávézóban arról érdeklődtek, hogy milyen meccset játszik holnap a Pick? Mondtuk, hogy kézilabdát, erre helyeslően bológattak. Rea Attila, a csapat menedzserét faggatták még, hogy merre is van Szeged. Felvilágosítottunk minden érdeklődőt, így már a helyiek számára sem ismeretlen a városunk és a csapatunk.

Rossz hír, hogy a lelkes törzsszurkoló, Érdi Zsolti kocsija lerobbant Varsó előtt, így nagy valószínűséggel csak vonattal tudják folytatni az utat. Egy biztos: vasárnap estére megérkeznek, hiszen 200 kilométerre vannak tőlünk. A csapat kezd készülődni, hamarosan képekkel, és részletes beszámolóval jelentkezünk a csarnokból.

Hús, ami nincs

13.50 óra, Plock: Befejezte az ebédet a Pick Szeged. Katzirz Dávid nem jött le a szobából, a helyi személyzet vitt neki enni. A kajától nem dobtunk egy hátast, a leves finom volt, viszont a második eltűnt a nagy tányérban. A kapitány, Puljezevics Nenad jelezte is, hogy edzés után ennél több kell, mert éhen maradnak. A vezetők, Lele Ambrussal az élen intézkedtek, este már nem kell keresni a kaját a tányérban. Leglabbis lengyel barátaink ezt mondták.

A csapat nagyrésze pihenni tért, többen is hoztak magukkal laptopot, így alvás mellett dvd-t néznek többen a szobájukban.

A tényleg szürke belváros
A tényleg szürke belváros

Szabó doktor osztotta meg a szobáját a lázas Katzirz-cal

11.40 óra, Plock: Megérkeztünk! A csapat délre elfoglalta a szállást, mindenki kipakolt - Pióker gyúrónak három hatalmas táskája van -, majd egy órakor ebédel a társaság.

Sajnos, Katzirz Dávid iszonyatosan rosszul van. A válogatott átlövő négy napja lázás, rendesen megszenvedte a két órás Varsó-Plock utat. Dávid Szabó doktorral lakik egy szobában, így legalább állandó orvosi felügyelet alatt tartják. Szerencsére a többiek jól vannak, a betegeskedő Osmajic is rendbejött.

És akkor Plock. Szerencsére itt nem esik az eső, igaz felhős az ég. Varsótól 50 kilométert jöttünk autópályán, utána viszont hasonló úton, mint Szeged és Makó között. Igaz, szebb volt a táj, mert jóformán végig erdő mellett haladzunk. Az esőnek köszönhetően a helyiek gombát gyűjtöttek, rengeteg kocsi állt az út mellett.

A gomba gomba mód szaporodik Plock közelében az út mentén
A gomba gomba mód szaporodik Plock közelében az út mentén

Ami még fontos: a város nevét nem "Ploknak" kell mondani, ha nem a c-t is ki kell ejteni, tehát: PLOCK! Tanul az ember. Az út még azért is volt iszonyatos, mert a helyeik "törpebuszt" küldtek elénk. A táskák nem is fértek be alulra, így a poggyászokat Pukiéknak fel kellett vinniük a buszra. Mint egy törökországi nyaralásra begyömöszölt turistacsoport, úgy nézett ki a Pick Szeged.

A szállás tökéletes, kétszáz méterre található a központtól, amit délután nagy valószínűséggel felderítünk. Este hét órakor lesz a tréning - a csarnok 12 kilométerre van a szállástól. Délután még jelentkezünk, csakúgy, mint az esti tréningről.

Pióker Sándort várják a 25-ös kapunál!

8.55 óra, Varsó: A csapatot a lengyel fővárosba repítő gépmadár mintegy húsz perces késéssel indult Budapestről. A küldöttség 8.45-kor landolt az esős Varsóban. Az együttesre most egy 120 kilométeres buszút vár Plockig.

A landolást követően Herbert Gábort kaptuk mikrofonvégre. A kitűnő védekezőspecialista az újságok átolvasásával múlatta az időt a fedélzeten. Hallgassa meg hanganyagunkat!6.45 óra, Ferihegy II: Ma reggel útra kelt a csapat, este 18 órakor pedig már a meccs helyszínén gyakorol a magyarkupa-győztes. A Pick Szeged játékosait szemerkélő eső és hideg fogadta a fővárosban. A Ferihegy II-re könnyebb kézipoggyászokkal érkeztek Katzirzék, a legnagyobb pakkot Pióker gyúró cipelte. A korai kelés és a borongós idő ellenére mindenki jókedvűnek és frissnek mutatkozott. Nem is maradhatott el valami tréfa a csapat mindenese, Pióker Sándor kárára, akinek a nevét hangosbemondó harsogta a 7.15-ös indulás előtt, hogy sűrgősen várják a 25-ös kapunál. Természetesen csak egy ártatlan csínyről volt szó, a titokzatos idegen nem jelent meg, ellenben a játékosok jót derültek saját csibészségükön. 

Krivokapics makacs sérülése ellenére játszani fog a Plock ellen, Katzirz Dávid ugyanakkor négy napja lázas, kérdéses a szereplése
Krivokapics makacs sérülése ellenére játszani fog a Plock ellen, Katzirz Dávid ugyanakkor négy napja lázas, kérdéses a szereplése

A Pick Szeged válogatott kiválósága, Laluska Balázs korábban három meccset játszott a nemzeti csapattal Lengyelországban, amelyek közül egyet sem veszítettek el. Most klubcsapatával a negyedik győzelemre készül. Hallgassa meg hanganyagunkat!Közel 100 szegedi drukker buzdítja majd a fiúkat Lackban

Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire szeretik a szurkolók a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, mint hogy jó néhány Tisza-parti drukker már csütörtökön útra kelt, a legnépesebb csapat pedig tegnap este indult el Lengyelország felé. Lackban, a Plock elleni első Bajnokok Ligája-összecsapáson 93 szegedi drukker lesz a lelátón.

Csütörtök este, a Number 1 Pubban (akik itthon maradtak, azokat itt várják közös meccsnézésre) megtartott szurkolói ankéton – legalább ötvenen voltak – éppen azt emelte ki a Pick Szeged sikeres trénere, hogy a szurkolók segítségére nagy szükség lesz.

Pióker Sándor gyúró mindent bekészített az úticsomagba. Fotó: Miskolczi Róbert
Pióker Sándor gyúró mindent bekészített az úticsomagba
Fotó: Miskolczi Róbert

Nincs minden rendben a csapatnál: Osmajics és Katzirz lázas volt, így ők ketten nincsenek tökéletes állapotban. Krivokapics Milorad is sérüléssel bajlódik, a kiváló átlövőre műtét várna – egy kisebb „tisztítást" kellene elvégezni a térdében –, azonban ameddig fontos meccsek várnak a csapatra, addig nem lesz beavatkozás, így december közepéig sérülten, injekciókkal játszik.

Matics rendesen feltérképezte a lengyeleket, akiknél több mindenre is figyelni kell. Az ukrán Nat például szélsebesen sprintel, főként a gólok után rohan előre, őt mindenképpen semlegesíteni kellene. Az irányító-beálló kapcsolat is jól működik a Plocknál. A szegediek a héten több védekezési variációt is kipróbáltak, és ezek jól működtek. A lengyelek védekezése viszont sebezhető, a hórihorgas orosz légiósok biztos, hogy nem kerülnének 100 méter síkfutásban az olimpiai döntőbe. Ezt kell kihasználni, a szélsőkre most komoly szerep hárulhat.

Matics most is egyet ígért: a Pick Szeged harcol, küzd, és mindenképpen nyerni szeretne. A játékosokon egész héten látszott, hogy nagyon akarnak, remekül dolgoztak, mindenki tisztában van a feladatával, átérzi, hogy valóban komoly erőpróba előtt áll a Pick Szeged.

Pick-program

Szombat

3.45: Gyülekező a sportcsarnoknál.
4.00: Indulás Ferihegyre.
7.15: Menetrend szerinti járattal repülés Varsóba.
8.25: Leszállás Varsóban.
9.00: Indulás Plockba.
11.00: Szállásfoglalás.
13.00: Ebéd.
14.00: Csendes pihenő, szabadfoglalkozás.
17.15: Indulás Lackba.
18.00–19.00-ig: Edzés.
20.00: Vacsora.
22.00: Takarodó.

Vasárnap


9.00: Reggeli.
10.00: Séta a városban.
12.00: Ebéd.
13.00: Csendes pihenő.
15.30: Kávézás, megbeszélés.
17.00: Indulás Lackba.
17.30: Az öltöző elfoglalása.
19.00: BL-meccs.

Hétfő

09.00: Indulás Varsóból Budapestre
11.00: Irány Komló, a keddi bajnoki helyszíne.


A Pick Szeged első BL-ellenfele: plocki chippendale-legények

Bátor egy csapat a lengyel Plock együttese. A 2005/2006-os szezonban a lengyel nők legnagyobb örömére egy szál semmiben, vagyis egy védősisakkal takarva fotózkodtak le, jelent meg róluk egy hatalmas poszter. Beszédtéma volt a gárda, a 38 milliós ország napokig róluk diskurált.

Szóval a Pick Szeged első BL-ellenfele, ha úgy van, nem tököl, és ezt már a pályán is bizonyította. Hazájában hatszor volt bajnok, az utóbbi négy évben zsinórban lett első. Tízszer hódította el a lengyel kupát, a nemzetközi porondon 1990 óta szerepel. Éppen az 1991/92-es szezonban egy magyar csapatot, az azóta már megszűnt Pemü-Honvédot búcsúztatta az EHF-kupától. Annak ellenére, hogy nagy eredményt nem értek el a különböző kupákban, azért akadtak figyelemre méltó eredményeik. A 2005-ös BL-szezonban hazai pályán 32–31-re megverték a német Kielt, csoportjukban a harmadikok voltak. Tavaly a KEK-ben szerepeltek, nem túl rózsásan, a román Steaua a második körben verte ki őket.

Három éve készült a plocki csapatról ez a plakát. Fotó: DM/DV
Három éve készült a plocki csapatról ez a plakát. Fotó: DM/DV

Idén eddig öt meccset játszottak a bajnokságban, ebből négyet megnyertek (Kielce 26–23, Kwidzyn 28–22, Olsztyn 29–28, Mielec 28–26), egyszer pedig döntetlent (Gorzów 24–24) értek el. Jelenleg listavezetők, de az eredményeik azt mutatják, hogy nincsenek csúcsformában. Szoros találkozókat játszottak, a nyitófordulóban éppen hazai pályán ikszeltek Gorzów gárdája ellen.

A keretükben orosz, ukrán és dán játékosok találhatók. Morten Larsen Seiert láthatta is szegedi közönség, az elmúlt szezonban még a Pick által rommá vert szlovén Velenjét erősítette. Érdekesség, hogy a Plock első számú kapusa Andrzej Marszalek 44(!) éves, 1965-ben született.

Az összecsapást viszont nem a Plock csarnokában rendezik, hanem Lackban, mert az EHF csak ezt a helyszínt fogadta el. Ez egy 1100 nézőt befogadó létesítmény. Az biztos, hogy a helyszínen közel 100 szegedi lesz jelen, hiszen eddig 93(!) jegyigénylés érkezett a Tisza-parti vezetőkhöz.

Végül is otthon lesz a Pick, főként úgy, hogy: „Polak wenger, dva bratanki, ido sabli, ido sklanki" – azaz lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát.

A lengyelek kerete

A Plock együttese három új játékost igazolt a nyáron. A lengyel Matysikot az Al-Jazirától, az orosz Frolovot a Volgográdtól, míg a dán kapust, Seiert a szlovén Velenjétől szerezték meg. Nézzük a keretüket!

Kapusok, 1. (mezszáma): Marszalek, 12.: Wichary, 16.: Witkowski, 22.: Seier (dán). Mezőnyjátékosok, 20.: Frolov (orosz), 4.: Jedrejewski, 13.: Kuptel, 2.: Kwiatkowski, 76.: Malesa, 5.: Maslowski, 8.: Matysik, 77.: Nat (ukrán), 3.: Niedzielski, 9.: Paluch, 24.: A. Piorkowski, 18.: D. Piorkowski, 34.: Pronin (orosz), 23.: Rumniak, 11.: Szicskov (ukrán), 15.: Swierad, 19.: Twardo, 14.: Wuszter, 17.: Zolotenko.

T-Online hirdetés

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. tom93 2008. október 09. 08:05
  „Jobbulást a betegeknek!
  Ne adjuk fel előre a további meccseket. Rajtunk szurkolókon is sok múlik. Aki teheti legyen ott a vasárnapi meccsen.
  Tetszik Matic kiállása is ...."őt nem olyan fából faragták, hogy sérülések miatt feladja a továbbiakat...."
  Ehhez tartsuk magunkat mi szurkolók is, bróbáliuk meg kihozni a csapatból és magunkból is amit lehet.


  Süli Róbert úrnak is köszönet. sSzerintem igen jól sikerült ez a "kis" úti tudósítás.

  Pick Szeged!!”
 • 61. Nagy baj van 2008. október 08. 21:55
  „Laluska Balázs kidőlt a sorból legalább másfél hónapig nem fog játszani.Lehet,hogy Andjelkovic sem fog játszani lágyéksérülés miatt.De azért hajrá Pick!!!Mindenki segítsen,szurkoljon a csapatnak vasárnap!Most segíts!”
 • 60. Bembi86 2008. október 08. 17:00
  „csoport 3.hely néz ki sajna,b?r ne legyen igazam...attol hogt 1x szar volt a Z?gr?b,az nem azt jelenti,hogy tov?bbra is az lesz...a Lowen meg jobb tavalyhoz k?pest...ennek ellenére drukkolok nagyon a Picknek,hasonlonak tunik a helyzet,mint tavaly n?lunk: 3 eros csapat egy csoportban.
  kivanom hogy ti jobban gyertek ki belole...
  csak azert irtam le ezeket,hogy ne a Plock elleni meccs legyen a mervado,hanem mondjuk a most vas?rnapi.

  hajr? Vp.,hajr? Pick,hajr? magyar k?zilabda
  (bocs az ékezetekért,csak Fro.ban vok,és itt nem sok van)”
 • 59. _csucsu_ 2008. október 06. 21:17
  „belabacsi!
  Nekem addig nem lesz gond a meccs nézéssel,ameddig itthon játszanak,azon ott vagyunk,szurkolunk ezerrel!:)))))
  A Tv meg remélem nem szórakozik majd legközelebb és leadja rendesen a meccset,ami nem hazai pályán lesz!:)”
 • 58. belabacsi 2008. október 06. 19:18
  „csucsu,köszi! ;-) vegre most mar tobb tv ado is adja a pick bl meccseit,regen ez nem volt igy .
  ezzel a vedekezessel barkit megverhetunk . reszkess fotex ! :PPP
  /vagy mi a szösz.../”
 • 57. Katzirz Dávid fan 2008. október 05. 22:34
  „Az biztos”
 • 56. theodora.t 2008. október 05. 22:02
  „Védekezésünk jó volt, de támadásban azért hiányzott a Dávid.”
 • 55. Pick Szeged fan! 2008. október 05. 21:56
  „A lengyelek azt gondolták,hogy csoport 3.-ok lesznek hahaha álmukban esetleg mit gondoltak,hogy csak úgy megvernek bennünket nem olyan csapat ám ez a Pick Szeged,hogy csak úgy kikapjunk egy lengyel kiscsapat ellen.Miért lenne jobb nálunk a Löwen?Tavaly a Veszprém elkapta őket a kek döntőben.Miért ne sikerülhetne idén nekünk is ez a bravúr és a Zágráb megmutatatta most(volt szerencsém látni az ehfTV.com-on),hogy ők is verhetőek hazai pályán megverjük a Löwen-t meg a Zágrábot is a Wisla Plock megint kap egy tizest legalább és továbbjutunk a csoportból én abban reménykedek,hogy első helyen.Merjünk nagyot álmodni.Hajrá Pick Szeged!”
 • 54. picker 2008. október 05. 21:48
  „Jó hallgatni ezt a Vancsics gyereket, duzzad az önbizalomtól. Maticsnak meg igaza van, kedden Körtének és Marjanacnak is lehetőséget kell adni és akkor vasárnapra ők is felpöröghetnek.”
 • 53. _csucsu_ 2008. október 05. 21:30
  „belabacsi!
  A Viasat3-ra gondol!!
  Ami nem a csatorna hibája,hanem a lengyel "kollégáké".....
  Tényleg gáz volt s kamera állás....”
 • 52. belabacsi 2008. október 05. 21:26
  „bzoli melyik tvre gondolsz?én eurosport2-n neztem ,egesz jo volt a szpiker .”
 • 51. _csucsu_ 2008. október 05. 21:16
  „Nem baj,hogy erősebb a Löwen és a Zágráb,a lényeg,hogy nyertek ma,és legalább jobb kedvel és nagyobb lendülettel folytatják!!!!!
  Akkor itthon játszanak,és itt könnyebb dolguk lesz!!!!!

  Plusz egy kérdés!!!
  11-én vagy 12-én lesz itthon meccs???????????”
 • 50. Angi 2008. október 05. 21:08
  „Igen, Igen ,Igen:))))
  Szép volt.) Igaz nem láttam de akkor is.))”
 • 49. bzoli71 2008. október 05. 20:44
  „Az a baj hogy ez a Plock nem fog kavart okozni a csoportban, esetleges otthoni győzelmével...”
 • 48. N I K I 2008. október 05. 20:30
  „SZÉÉÉÉÉÉÉÉPPPPPPP VOOLLLLLLLLTTTTTTTT!!!!!!!!
  :))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 47. Pick Szeged fan 2008. október 05. 20:28
  „Ugye megmondtam,hogy Plock nem egy nagy kunszt csapat ne haragudjatok jók vagyunk de akkor is 10 közte az rengeteg egy bl szinten a Plock harmat gyenge ezt megmondtam.Szerintem második helyen továbbjutunk hajrá Szeged!”
 • 46. dudas gyula 2008. október 05. 20:21
  „hajra pick szeged
  gyaloggyula”
 • 45. _csucsu_ 2008. október 05. 20:21
  „Na,szerintem ezt a meccset kipipálhatjuk!!!:))))
  Remélem a többi csapat is ilyen "erős"....:)))))))
  HAJRÁÁÁÁ PICK!!!!!”
 • 44. K.K. Szeged 2008. október 05. 20:13
  „www.pickszeged.hu itt is megy a közvetítés.”
 • 43. bzoli71 2008. október 05. 20:11
  „ennyire gyenge közvetítést... mármint a tévésre gondolok... :-)”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listavezetőt vert a Tisza Volán

A labdarúgó NB III Alföld csoport kilencedik fordulójának legnagyobb szenzációja, hogy a Tisza Volán… Tovább olvasom