Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Tovább menetelne az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli

Eddig mind a négy tétmérkőzését megnyerte az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli csapata, Elek András edző elégedett lehet játékosai teljesítményével. A kék-sárgák szombaton este 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban csapnak össze a Tiszaújvárossal.
Az ellenfelél az egyik legrégebben az NB I B-ben szereplő egyesület, amely rendkívül stabil anyagi háttérrel rendelkezik. Emellett gyönyörű, és modern sportkomplexumban készülnek a mérkőzésekre.

- A játékosokat főként a környékről csábították a városba, de nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre is, így a jelenlegi gárdában is több helyi spíler pattogtat. A körülmények ellenére egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, szeretnénk a szurkolókat egy jó iramú és látványos mérkőzéssel szórakoztatni – mondta az edző.

A szakember tanítványai eddigi teljesítményét is értékelte.

- Elégedett vagyok, minden meccsünket megnyertünk. Dicséretes, hogy a nálunk sokkal gyengébb ellenfelek ellen is végig hajtottunk, így több nagy arányú győzelmet is arattunk már. Azt mindenképpen hangsúlyoznom kell, hogy mivel vásárhelyi csapat vagyunk, nagyon nehéz edzőmeccset szerveznünk, hiszen a közelben nincsenek jobb csapatok, így az első öt-hat mérkőzés még a felkészülés része – nyilatkozta a tréner.

Az eddigiek alapján Vas Pétert mindenképpen ki kell emelni, minden meccsen magabiztosan és eredményesen játszott, emellett a védekezésben is maradandót nyújtott. Mócsai Milán is rendkívül hasznos játékos, a védekezésben kiemelkedő szerepe van. Utasi Gábor idén még nem kapta el a fonalat, nem elég ponterős, de a játék többi elemében sokat tesz hozzá a csapat teljesítményéhez. Egyre jobban beilleszkedik a román Dan-Ioan Babut is, aki a Cegléd ellen 43 IBM-pontot szerzett.

- Meglepően jó teljesítményt nyújtott eddig Böszörményi Péter, de Kukla Zsolt is fontos pontja az együttesnek. Vele kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy naponta tizenkét órát dolgozik, így jóformán beesik edzésre, ahol így már nehéz száz százalékot nyújtani. Mindezek ellenére nélküle a csapat nem tartana ott ahol – érvelt Elek András, aki a fiatal kezdő irányítóról, Dani Zoltánról is beszélt.

- Nagyon tehetséges Zoli, de úgy érzem egyelőre nem tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy korlátlan időt tölthet a pályán, ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy rosszul teljesített volna. Egyelőre Szilágyi László az, aki nem találja a helyét a pályán, így kevesebbet is játszik, mint amennyire képes lenne. Czibere Zoltán sajnos még mindig nem bevethető, de nagyon szépen gyógyul szalagsérülése - mondta.

A fiatalok közül Grezsa és Shéda is szépen dolgozik, közülük az utóbbit emelte ki az edző. Az, hogy ki hogyan folytatja a megkezdett szezont, már szombat este 18 órakor kiderül, amikor is a Tiszaújváros látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Olvasóink írták

  • 1. Hód 2010. október 08. 20:21
    „Nem olyan nagy szám ez a Tiszaújváros, meg kell verni őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klasszisok érkeztek a Hungerit-Szenteshez

A Hungerit MetalCom-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata a bajnokságban a fináléig akar jutni. Első bajnoki mérkőzését ma 18 órakor a Héraklész I. ellen játsszák Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai. Tovább olvasom