Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Új szakosztállyal bővült a Kinizsi

Újabb szakosztállyal bővült a patinás szegedi Móravárosi Kinizsi, amelynek immár asztalitenisz-szakosztálya is van. Pezsgő sportélet indult be, egyre többen csatlakoznak a Kovács János vezette pingpongosokhoz.
Több mint 13 éves „alvó" állapotából éledt újjá Móraváros sportélete 2012-ben, amikor a városrész patinás sportklubja, a Móravárosi Kinizsi SE labdarúgócsapatával a megyei bajnokság III. osztályában újra elindult. Sok szegedi tudja, ez a klub az anyaegyesülete a város későbbi vb-ezüstérmes labdarúgójának, Sándor Csikarnak, és itt rúgta a bőrt Kocsis Lajos is, a magyar labdarúgás igazi legendája.

Az elmúlt év elején megtartott sportegyesület közgyűlésen Nógrádi Tibornak, a városrész önkormányzati képviselőjének a javaslatára a sportélet és a kulturált szabadidő-eltöltés fejlesztésének céljából tett javaslata alapján a sportegyesület további szakosztályokkal bővült.
Az eredményes szervezői és beindított sportszakmai munkának köszönhetően Csiszár Sándor, a városrészi civilszervezet vezetője és Kovács János testnevelő tanár közreműködésével megalakult a Móravárosi Kinizsi Asztalitenisz Club (MOAC) is.

A győztesek, jobbról: Szelei Ákos, Wang Xiao Zong, Fránki László, Molnár András, Szanka Csaba, Horváth Klára, Csiszár Sándor szakosztályvezető, Varga Zsolt, Kovács János technikai vezető. Fotó: DM/DV
A győztesek, balról: Szelei Ákos, Wang Xiao Zong, Fránki László, Molnár András, Szanka Csaba, Horváth Klára, Csiszár Sándor szakosztályvezető, Varga Zsolt, Kovács János technikai vezető. Fotó: DM/DV

A klub jelenlegi 30 fős tagságával, fél év alatt, az ATSK mögött a város második legnagyobb taglétszámú asztalitenisz-egyesületévé erősödött.

A ma már városszerte egyre ismertebbé váló pingpongos centrum létrejötte Plesovszkiné Újfaluczki Judit tankerület-vezetőnek, valamint Feketü Béla igazgatónak és az általa vezetett Móra-iskola támogatásának köszönhetően a tanintézmény tornatermében heti három alkalommal játszhatnak a szakosztály játékosai.

2013 nyarán az iskolai szünidő alatt sikeres toborzó zajlott le, és a tornatermi szabadedzések folytatásaként a megyei bajnokságban már 3 csapatuk szerepel.

A tornatermi használattal lehetőség nyílt a nagy népszerűségnek örvendő amatőrversenyek szervezésére.

A lázas versenyzési igény kielégítése céljából a MOAC havi rendszerességgel szervez különféle típusú korosztályos egyéni, páros és csapatversenyeket.

Eredmények

I. csoport (39 év alattiak): 1. Szelei Ákos, 2. Bácsi Bernát, 3. Horváth Klára, 4. Velez Roland, II. csoport (40 és 59 év közöttiek): 1. Fránki László, 2. Szanka Csaba, 3. Varga Zsolt, 4. Sajó László, III. csoport (60 és 100 év közöttiek): 1. Wang Xiao Zong, 2. Molnár András, 3. Csiszár Sándor, 4. Ábrahám László. Korosztályos összetett: 1. Szelei Ákos, 2. Wang Xiao Zong, 3. Fránki László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jonas Källman: 3 és fél év Pick Szeged!

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 3 és fél éves szerződést kötött a svéd olimpiai ezüstérmes… Tovább olvasom