Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Újraépítené magát Szegeden Horváth Ákos

Szeged – Megérkezett Szegedre, és ma már új csapatával, a Naturtex-SZTE-Szedeákkal edzett Horváth Ákos. A válogatott kosaras Szolnokról érkezett a Naturtexhez kölcsönbe, ahol együtt játszhat jó barátjával, Kiss Zsolttal is.
Két jó barát sétált 9.40-kor az újszegedi sportcsarnok parkolójában, a céljuk a Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának edzése volt. Egyikük Kiss Zsolt, az együttes kapitánya, a másik pedig Horváth Ákos, a szegedi együttes új játékosa volt. Megírtuk: Horváth a Szolnoki Olaj kölcsönjátékosaként szerepel a szezon végéig a Szedeákban. A 2-es és 3-as poszton bevethető válogatott kosaras hétfőn edzett először új csapatával.

– Koltival évek óta barátok vagyunk, Pakson játszottunk együtt, sőt a szálláson ajtószomszédok voltunk. Ahhoz képest, hogy azóta messze kerültünk egymástól, sűrűn találkoztunk, a feleségeink is jóban vannak. Örülök, hogy újra egy csapatban szerepelhetünk – mondta a 32 éves kosaras, aki ott volt Kiss Zsolt 2011-es esküvőjén is a szegedi Hunguest Hotel Forrásban.

Horváth Ákos

Születési hely:
Budapest.
Születési idő: 1981. március 4.
Posztja: 2-3.
Magassága: 194 cm.
Klubja: Naturtex-SZTE-Szedeák.
Korábbi klubjai: MAFC (2001– 2002), Sopron (2002–2003), Kecskemét (2003–2005), Albacomp (2005–2007), Kecskemét (2007–2009), Atomerőmű (2009–2010), Szolnoki Olaj (2010–2013).
Sikerei: magyar bajnok (2011, 2012), bajnoki ezüstérmes (2006, 2009, 2013), magyarkupa-győztes (2011, 2012), magyarkupa-ezüstérmes (2013), EuroChallenge 4. hely (2012), az EuroChallenge legjobb tripladobója (2012), magyar válogatott.

Horváth Ákos nagy kedvenc volt Szolnokon, egyike volt annak a három játékosnak, aki a tavalyi csapatból megmaradt az Olajnál. Távozását szóvá is tették a drukkerek, finoman szólva sem örültek annak, hogy a klub kölcsönadta a városhoz is szorosan kötődő kosarast.

– Fehéroroszországban játszottunk egy EuroChallange-meccset, ami nem sikerült jól, ki is kaptunk. Ezután szóltak a csapat vezetői, hogy mivel Ivosev megkapta a magyar állampolgárságot, felszabadult egy hely a légiósoknál, ahová az NBA-ből szerződtettek játékost, engem pedig kölcsönadtak. Elfogadtam a helyzetet, mert bár az utóbbi tíz évben mindig meghatározó ember voltam a csapataimban, például Szolnokon is, idén kevés játéklehetőség jutott, amivel nem voltam elégedett. A váltással mindenki jól járt: a Szolnok, a Szedeák és én is, hiszen itt megkapom a bizalmat, és újraépíthetem magam – mondta Horváth, majd hozzátette, több száz biztató üzenetet kapott a szolnoki drukkerektől, ami nagyon jólesett neki.

A kölcsönadás a legjobbkor jött, abból a szempontból, hogy a Szedeák nem játszik a hétvégén: a 10. fordulóbeli összecsapását már múlt héten letudta a csapat Jászberényben. Legközelebb december 6-án játszanak, hazai pályán a Sopron lesz az ellenfél – addig van idő arra, hogy az új igazolás beépüljön a szegedi játékrendszerbe.

Horváth Ákos ma méár Szegeden edzett.
Horváth Ákos ma már Szegeden edzett. Fotó: Karnok Csaba


– Sokakat ismerek a keretből, Kolti mellett a Csorvási testvérek is voltak csapattársaim, még Kecskeméten. Molnár Bencét bátyján, Bandin keresztül ismerem, Révész Ádámmal Kolti unokaöccseként találkoztam, Jonathan Levy ellen pedig kemény meccseket játszottunk tavaly a bajnoki elődöntőben. Inkább a 2-es poszton mozgok otthonosan, de hogy a 2-es vagy 3-as poszton számítanak-e rám, talán mindegy is, hiszen a magyar kosárlabdában ezek összemosódnak. A lényeg, hogy újra meghatározó játékosnak szeretném érezni magam, és sikerekhez segíteni a Szedeákot – tette hozzá Horváth Ákos, aki feleségével és másfél éves kislányával költözik Szegedre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Mókus-kupa: hétvégi meccsdömping

Elkészült a 27. szegedi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna második hétvégéjének párosítása. Tovább olvasom