Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

UTC: Brinszky két kispadon

Major László (45) lemondása után Brinszky Adrián (39) lett a megyei I. osztályban szereplő UTC labdarúgócsapatának edzője. Brinszky a futsal NB I-ben érdekelt UTC FT edzői teendői mellett vállalta el a másik kispadot.
Távozott a megyei I. osztályú csapat edzője, Major László, vele több meghatározó játékos (például Végh Ariel, aki Orosházára tart, aztán Bernát, Kerepeczki) is elmehet. Lemondott Erhardt Szilárd, a futsalcsapat technikai vezetője.

Alapos változások történtek a télen az UTC két szakosztályánál, amely egy embert különösen érzékenyen érintett. Brinszky Adrián, az UTC futsalcsapatának edzője, egyben az UTC megyei I. osztályú játékosa ezentúl mindkét alakulat kispadját elfoglalhatja – őt kérték fel, és ő vállalta el a futsal mellett a nagypályás csapat munkájának irányítását is.

– A futsaledzősködést eddig is csináltam, a nagypályás tréningeken amúgy is ott voltam. Most csak annyi változott, hogy immár én irányítom nagypályán is az edzést. A megyeegyben attól függően lépek majd pályára, milyen minőségű lesz a keret. Amúgy pedig nem az én kompetencián a kialakult helyzetet elemezni. Majorral kifejezetten jó a viszonyom, korábban dolgoztam már vele, sőt munkatársak is vagyunk, míg Erhardt a barátom, így a két ember távozása azért érzékenyen érintett. Tudni kell, hogy Erhardt nélkül nem lenne futsalcsapat az UTC-ben. Innentől kezdve az én feladatom, hogy a rendelkezésre álló kerettel felkészüljünk a tavaszi megyei I. osztályú szezonra, mellette pedig a futsal NB I-re. Az előbbi sorozatban szeretnénk az első hatban maradni, míg az utóbbiban az osztályozó nélküli bennmaradás a cél. Itt reálisan a hetedik-nyolcadik helyre érhetünk oda, ezzel pedig teljesítenénk a tervet. Jelen helyzetben a két keret részben átfedi egymást, hiszen akad, akire mindkét csapatban számíthatok. Futsalban már hetek óta edzünk, a héten pedig elkezdjük a nagypályás munkát is. Januárban és februárban a futsalé a főszerep, míg márciustól a megyei I. osztályé. Jó pozícióban állunk az utóbbi ligában, a harmadik hely pedig arra enged következtetni, hogy olyan nagyon nem eshetünk vissza. Legalábbis ebben reménykedem – nyilatkozta Brinszky.

A futsal NB I-ben jelenleg a hetedik helyen áll az UTC FT, amely a Rákosmente visszalépése miatt hétfőn szabadnapos volt, de holnap 19 órától az újszegedi sportcsarnokban már pályára lép a Csömör ellen.

– Egy kis időt hagyhatott volna magának a Rákosmente, nem értem őket. Szerencsére azért nekünk ilyen gondunk nincs a kialakult változások ellenére sem. Az alapszakasz hátralévő mérkőzésein az lehet a cél, hogy minél több pontot megszerezzünk. Például hármat már pénteken a Csömör ellen – vélte végül Brinszky.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

28. Gábor Dénes-kupa

Szombaton és vasárnap immár 28. alkalommal rendezik meg Szegeden a Gábor Dénes-kupa nemzetközi középiskolás fiú kézilabdatornát. Tovább olvasom