Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Útravaló a világkupára

Kajak-kenu - Holnap reggel nyolc órakor a Maty-éren az 1000 méteres előfutamokkal megkezdődik a III. Mol Kajak-Kenu-világkupa. Az alábbiakban néhány, a szurkolók számára hasznos információval szolgálunk.
A világkupa kezdete előtt kellemetlen hír a magyar válogatott háza tájáról Benedek Dalma betegsége. A világbajnok kajakos az elmúlt napokban lázzal és felső légúti gyulladással bajlódott, a holnapi rajtig azonban várhatóan felépül. Legjobbjaink a pekingi olimpia óta világversenyen most először szállnak vízre, így a sportot kedvelők számára igazi csemegét jelenthet a következő három nap.

Ami a legfontosabb: a nézők a Maty-éri eseményeket mindvégig díjtalanul tekinthetik meg. A szervezők a gépkocsival érkezők figyelmét felhívják arra, hogy a versenypálya kizárólag a Bajai út felől (M5-ös autópálya 166-os kijárat) közelíthető meg. Parkolni idén először a pályára a Bajai út (55-ös) és az 502-es út kereszteződésében lévő körforgalom felől (a pálya felső végénél) behajtva, a pálya területén lehet. A parkolási díj naponta autónként 500 forint, kerékpárra, motorkerékpárra 200 forint.

Szurkolásban a hét végén sem lesz hiány a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba
Szurkolásban a hét végén sem lesz hiány a Maty-éren.
Fotó: Karnok Csaba

A péntek délelőtti program 8–12.30-ig tart, ekkor az 1000 és a 200 méteres előfutamokat rendezik, 15 és 17 között pedig az 500-as selejtezők szerepelnek a műsorban. Szombaton délelőtt 8–11-ig az 1000 és a 200 méter középdöntői kerülnek sorra, majd 13.55–15.45-ig az ezres finálékban szoríthatunk a mieinkért. Vasárnap 8–11-ig az ötszázas középdöntőket és a kétszázas döntőket, 14.30–15.35-ig az ötszázas finálékat rendezik.

Ingyenes buszjárat

A Tisza Volán a Szegedi Olimpiai Központban megrendezésre kerülő Mol síkvízi felnőtt kajak-kenu-világkupára szombaton és vasárnap 40C jelzéssel Tarján, Víztorony tér–Csillag tér–Szilléri sgt.–Nagykörút–Mars tér–Bartók tér–Dugonics tér–Petőfi Sándor sgt.–Szabadkai út–Szegedi Olimpiai Központ útvonalon céljáratokat közlekedtet. A járatok ingyenesek, és az alábbi menetrend szerint vehetők igénybe: az első autóbusz szombaton 7 órakor indul Tarjánból, és óránként, délután 4-ig közlekedik, a Maty-érről visszafelé pedig 7.30–16.30-ig szintén óránként jár. Vasárnap Tarjánból 7.30–14.30-ig, míg a Maty-érről 8–16-ig óránként közlekedik, visszafelé az utolsó autóbusz 16.30-kor indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Gyula szerint ez a realitás

Vízilabda - Ahogy az elmúlt két évadban, a mostaniban is lemaradt a dobogóról a Hungerit… Tovább olvasom