Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vajda: Brendel nagyon erős

A magyar kajakos, kenus válogatott három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a szegedi gyorsasági világkupa második napján, a délelőtti döntőkben.
A négy érdekelt szegediből Vajda Attila második, Kárász Anna ötödik, a két kenunégyesben Forgó Christopher harmadik, Szabó Gábor ötödik helyen végzett. Az események ma délután a parakenu számokkal, a 200 méteres előfutamokkal, majd holnap délelőtt újabb finálékkal folytatódnak.

Vajda: Brendel nagyon erős - GALÉRIA

A magyar hajók közül elsőként Kozák Danuta és a szegedi Kárász Anna szállt vízre. Előbbi olimpiai bajnokhoz méltón megnyerte a K1 500 méteres döntőt, míg Kárász ötödik helye biztató az ugyancsak szegedi U23-as világbajnokság előtt.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnoka, Vajda Attila pontosan úgy versenyzett, ahogy vártuk C1 1000 méteren. A német Brendellel nagy csatát vívott, és féltávnál meg is közelítette, ám végül a német jól bírta a tempót, és nyert Vajda előtt. - Jó kis verseny volt, amelyre edzésből érkeztünk. Brendelnek már megvan idén az a rutinja, amely az ilyen csaták megnyeréséhez szükséges, de az én formám is lesz még jobb. Legyen úgy, mint tavaly: most kikaptam Brendeltől, ahogy egy éve is Szegeden, ám a világbajnokságot megnyertem. Brendel egyébként nagyon erős, de ezt tudtam - nyilatkozta Vajda.

Vajda: Brendel nagyon erős - GALÉRIA

Két szegedi volt érdekelt C4 1000 méteren - mindkettő más-más hajóban. A Forgó Christpoher által sztrókolt egység harmadik, Szabó Gábor kvarettje ötödik lett az ötfős mezőnyben.

Két olyan szám akadt a délelőtti programban, amelyben két magyar érem született: ez a női K1 1000 és a férfi C2 1000 méter. A Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros (C2 1000 m) és a Farkasdi Ramóna, Nagy Flóra (K2 1000 m) duó győzött, magyar ellenfelük pedig harmadik, illetve második lett.

A magyar válogatott ezen a délelőttön három arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

A magyar egységek A döntős eredményei

1000 m, férfiak,
C1: 2. Vajda Attila, 7. Kiss Tamás.
C2: 1. Vasbányai Henrik, Mike Róbert, 3. Vass András, Varga Dávid.
C4: 3. Magyarország I. (Forgó Christopher, Sarudi Pál, Devecseri Ádám, Androkity Marcell), 5. Magyarország II. (Szabó Kristóf, Viola Viktor, Bodonyi András, Szabó Gábor).
K2: 4. Dombi Rudolf, Kökény Roland.
K4: 2. Magyarország I. (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel), 4. Magyarország II. (Noé Bálint, Szalai Tamás, Boros Gergely, Kugler Attila).

Nők,
K1: 4. Medveczky Erika, 7. Csay Renáta.
K2: 1. Farkasdi Ramóna, Nagy Flóra, 2. Szilvásy Nóra, Bodonyi Dóra.

500 m, nők,
K1: 1. Kozák Danuta, 5. Kárász Anna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz Anna: paradicsomból jött a kapitányhoz

A Haász SZUE edzéseit már az egyesület Európa-kupa-győztes nyílt vízi úszója, Olasz Anna is látogatja. Tovább olvasom