Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Vajda csak negyedik ezren

Tegnap hivatalosan, a vízen is megkezdődött a kajakos és kenus síkvízi gyorsasági idény, amelynek első állomása a szolnoki Holt-Tiszán vasárnap késő délutánig tartó rangsoroló verseny.
A hazai kajakos- és kenustársadalom már nagyon várta ezt a viadalt. Végre nemcsak az idővel és klubtársakkal kell versenyt futni, illetve inkább versenyt lapátolni, hanem a közvetlen riválisokkal is. Az első idei síkvízi gyorsasági esemény a szolnoki Holt-Tiszán az a rangsoroló, amely tegnap kezdődött, és noha csak a szegedi Mol-világkupára (május 28–30.) rangsorol, de azért sokak érdeklődését felkeltette. Itt volt mindjárt az első napon az olimpiai számok közül a férfi K1 1000 méter, amelyben a hatvanhét induló miatt nyolc elő- és négy középfutamot kellett rendezni, hogy kialakulhasson az A döntő kilences mezőnye, de még a harmadik legjobb kilencnek is rendeztek C finálét. A másik véglet a női kajak párosok ezer métere, amelyre mindössze két KSI-s pár nevezett. Hiába, nem ötkarikás szám.

Gyökös Lajos (sapkában) párosban ötödik lett. Fotó: Karnok Csaba
Gyökös Lajos (sapkában) párosban ötödik lett.
Fotó: Karnok Csaba

Ha azt mondjuk, nem a szegedieké volt a rangsoroló első napja, egyáltalán nem túlzunk. Két számban volt érdekelt az EDF Démász-Szegedi VE, mindkettő olimpiai szám, és egyikben sem sikerült a jó eredményt elérni. A nagyobb negatív meglepetés Vajda Attiláé, aki C1 1000 méteren csak negyedik lett a kihívó trió, Sarudi Pál (Szolnok), Sáfrán Mihály (Kaposvár) és Sáfrán Mátyás (KSI) mögött.

A férfi kajakosok ezer méteren startoló párosainak mezőnyében két szegedi érdekeltségű duó döntőzött, ám sajnos a jobbik helyezés is csak az ötödik volt (Gyökös Lajos a paksi Boros Gergellyel), míg Sík Márton és Csamangó Attila nyolcadikként zárt. A program ma már 7.45-kor startol, és az ifiknél az ezer, a felnőtteknél a 200 méteres számok kerülnek fókuszba.

Eredmények

Szolnok, felnőtt és ifjúsági kajakos és kenus rangsoroló, a győztesek és a Csongrád megyeiek eredményei, felnőttek, férfiak, K1: 1. Kammerer Zoltán (Győr). C1: 1. Sarudi Pál (Szolnok), 4. Vajda Attila, 7. Fürdök Gábor (EDF Démász-Szegedi VE). K2: 1. Vereckei Ákos, Kammerer (Honvéd, Győr), 5. Boros Gergely, Gyökös Lajos (Paks, EDF Démász-Szegedi VE), 8. Sík Márton, Csamangó Attila (EDF Démász-Szegedi VE) C2: 1.Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály (KSI, Kaposvár). Nők, K1: 1. Bara Alexandra (KSI). K2: 1. Hegyi Zomilla, Dita Zsófia (KSI).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Golf: idénnyitó verseny vasárnap

Vasárnap 9 órakor az idei szezon első golfversenyét rendezik a Szeged melletti Alföld Golf Clubban. Tovább olvasom