Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Zsombói jelszó: mindenki játsszon!

Összesen 22 millió forintból alapos átalakuláson esett át a Zsombói Sportegyesület létesítménye, amely új nevet (Zetkó József Sportközpont) és gyönyörű külsőt kapott.
Mindig öröm, ha sporttal kapcsolatos létesítményt látunk megújulni, fejlődni, épülni. Ez történt az elmúlt időszakban egy három és fél ezres községben, Zsombón, ahol a sportegyesület létesítménye alapos átalakuláson esett át.

– A műszaki átadás már három hónapja megtörtént, most a névadót tartottuk, amiatt rendeztük az öregfiúktornát is. Minisztériumi pályázat révén 18 milliós támogatást nyertünk, míg 4 millió volt az önerő, így körülbelül 22 millió forintból valósult meg mindaz, amely a létesítményünkben látható és használható. A gyakorló- és a centerpálya alatt öntözőrendszert építettünk ki, labdafogó hálót szereltünk fel, hétméteres hordozható alumíniumkaput használhatunk, a világítást modernizáltuk. A lelátó és a kispadok is megújultak, hiszen új ülőrészt kaptak, és parkoló létesült, amelyben a mozgáskorlátozottakra is gondoltunk. Aztán az öltöző teljes gépészete, villanyhálózata megújult, nyílászárókat cseréltünk, a homlokzatot hőszigeteltük, közösségi teret alakítottunk ki, napkollektort szereltünk fel, illetve jó néhány négyzetméter gyeptéglát is letettünk. Az elmúlt időszakokban többször is voltak felújítások, azelőtt viszont nagyon régen foglalkoztak ilyen mértékben a létesítménnyel – nyilatkozta a változásokról Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere.

A múlt és a jövő: a helyi gyerekek előtt futballoztak egy jót a zsombói (fehér mezben) és a szegedi öregfiúk. Fotó: Korognai Károly
A múlt és a jövő: a helyi gyerekek előtt futballoztak egy jót a zsombói (fehér mezben) és a szegedi öregfiúk.
Fotó: Korognai Károly

A létesítményt Zetkó József egykori labdarúgóról, az egyesület egyik alapítójáról nevezték el, aki a társadalmi munkában felépült öltöző kőművesmunkáit irányította. Később az utánpótlás-nevelésben is komoly szerepe volt, két gyermeke pedig a Zsombó színeiben futballozik.

– A jelszavunk: mindenki játsszon! Így a Zetkó József Sportközpont mindenki előtt nyitva áll, köszönhetően az önkormányzatnak – mondta az egykori NB-s gólvágó, a Zsombó SE elnöke, Mihálffy Zsolt.

Névadói torna

Háromcsapatos tornával tették emlékezetessé a zsombói névadót, amelyet a Szalai Dzsínó István vezette Szeol AK öregfiúk (többek között Tóth Z., Lehota, Szabó Gy., Orosházi, Kántor, Major L., Leindler) nyert meg a Zsombó (például Stefkovics, Lázár, Farkas J., Farkas E., Farkas Z., Katona, Vér I., Gera I., Vecsernyés) és a Kiskundorozsma (például Ottlik S., ifj. Ottlik S., Fazekas, Mihálffy Zs., Mészáros, Tatai, Katona S.) előtt. Eredmények: Zsombó–Kiskundorozsma 1–0 (gólszerző: Révész J.), Szeol AK–Kiskundorozsma 9–1 (Lehota 3, Mádi 3, Szabó Gy., Márki, Deák, ill. Mihálffy Zs. – 11-esből), Szeol AK– Zsombó 2–0 (Mádi, Holló J.).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatfaludy László lett a forduló gólvadásza

A székkutasi Hatfaludy László négyszer volt eredményes az Universitas ellen 9–0-ra megnyert megyekettes meccsen, így két év után lett újra a forduló gólvadásza. Tovább olvasom