Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

A magyarok jó szereplést várnak az olimpián

A magyarok többsége öt-tíz aranyérmet vár sportolóinktól a pekingi olimpián, ám a 30 év alatti fiatalok sokkal optimistábbak.
A labdarúgás már nem Magyarország kedvenc sportja, a férfiak pedig rosszabbul viselik a műkorcsolya közvetítéseket, mint a hölgyek a focimeccseket. Így foglalható össze annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye, amelyet a Tippmix Olimpiai Kutatás végzett a magyar lakosság körében.

A megkérdezettek majdnem kétharmada (65,4%) öt-tíz aranyérmet vár a magyar sportolóktól, ám az adatok jelentős szórást mutatnak. A 30 év alatti fiatalok közül például minden ötödik számít ennél sikeresebb, legalább tíz aranyat hozó szereplésre.

A magyarok túlnyomó többsége (58,6%) szerint a kajak-kenu hozhatja idén a legnagyobb aranyesőt, de nagy a várakozás az úszókkal szemben is (37,5%). Érdekesség, hogy a hölgyek inkább az utóbbi, az urak inkább az előbbi sportágtól számítanak sikerekre. Az úszás különösen népszerű az idősebb, 60 év feletti korosztályban.

A kutatás szerint a magyar lakosság 68,1 százaléka igyekszik majd figyelemmel kísérni az olimpia eseményeit, az időeltolódást figyelembe véve pedig különösen érdekes, hogy a válaszadók kis híján negyede minden olimpiai versenyszámot megnéz majd a televízióban. Nem meglepő, hogy a férfiak közül a tervek szerint jelentősen többet ülnek majd a tévé előtt, mint a nők.

Magyarország kedvenc sportja ma a közhiedelemmel szemben nem a labdarúgás (18,2%), hanem az úszás (21,6%). A vizsgálatban 5 százalék feletti eredménnyel végzett, tehát kiemelkedően népszerűnek tekinthető még a kézilabda, a vízilabda és a kajak-kenu is.

Léteznek kimondottan férfias sportok, ide tartozik többek között a motorsport, a boksz, a labdarúgás, a kosárlabda és a kerékpár. A hölgyek figyelmére ezekkel szemben méltán tarthat számot az úszás, a kézilabda, a torna, a vívás és természetesen a műkorcsolya. Az eredményekből kitűnik, hogy míg a férfiak kimondottan rosszul viselik a nők műkorcsolya iránti odaadó lelkesedését, a hölgyek toleránsabbak az urak fociszenvedélyével szemben.

A kutatás 1000 fős reprezentatív mintán készült. Az adatfelvétel március utolsó hetében történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapestre érkezett a világbajnok hoki válogatott

Hatalmas médiaérdeklődés és rengeteg szurkoló várta hétfő délután a Kisstadionban a szapporói… Tovább olvasom