Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

MLSZ: Felmentették Nyilasi Tibort és Róth Antalt

Az elmúlt három évben kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt a korosztályos válogatottak játékszínvonalában - áll az indoklásban.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hétfőn felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, Róth Antal U21-es vezetőedzőt, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint "a felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség".

"Bár az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt" - áll az MLSZ indoklásában.

Két szakember, a júliusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottnál dolgozó Mészöly Géza és Pisont István maradhat a posztján "tekintettel a felkészülésre rendelkezésre álló idő rövidségére".

Vágó Attila, a női nemzeti együttes szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. Az MLSZ a válogatott gerincét adó klubok és a szakvezető viszonyának megromlására hivatkozva tudomásul vette Vágó távozását.

"Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen, és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket, akikkel szemben magas elvárásokat fogalmaz meg a magyar labdarúgás fejlődése érdekében" - olvasható az MLSZ állásfoglalásában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhítették az MLSZ büntetését

A CAS ezerről 20 ezer svájci frankra mérsékelte a büntetést, melyet a szervezet a 2012-es… Tovább olvasom