Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

31 órán át szavalt és zenélt Gaáli Zsolt

Algyő - Harmincegy órán át verselt, zenélt, valamint tizenhárom órán keresztül készített különböző fafaragásokat az algyői Gaáli Zsolt augusztus utolsó két napjában.
Mindkét vállalása magyar rekord lett, amit a helyszínen hitelesített a Magyar Rekord Egyesület elnöke.

– Az ezekért járó diplomákat várom Budapestről, amelynek birtokában a két rekordot elküldjük a Guinnesshez is, hogy a teljesítmény a nemzetközi rekordokról szóló könyvbe is bekerüljön – magyarázta Gaáli Zsolt. A férfi megdöbbent, hogy milyen sokan álltak mellé, a harmincegy óra alatt elmondása szerint közel százan fordultak meg az algyői Kócsag utca 16. szám alatt. – Hajnalban olyanok kopogtattak be, akik addig a Szegedi Ifjúsági Napokon buliztak. Igazi tábori fíling alakult ki az udvaron, még szalonnasütés is volt. Több száz saját költeményt szavaltam el, a zenei repertoárban szerepelt népdal, rock és hiphop is. Magam is meglepődtem, hogy milyen könnyen teljesítettem ezt az egészet. Szinte a végén pörögtem fel a legjobban, még sokáig bírtam volna, de a legvégére elfogytak a tanúim. Úgy tudtam, hogy elég egyetlen tanú részvétele, de a helyszínen kiderült, hogy a rekordfelállítás teljes ideje alatt két embernek kell figyelnie arra, hogy minden szabályt betartsak – mesélte a férfi.

– Minden játékban benne vagyok, így akár már jövőre megkísérlem megdönteni a mostani rekordomat. Ezt a diplomát Algyőnek, a segítőimnek és a szurkolóimnak ajánlom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárki elfoghat egy menekülő bűnözőt

Nem zárja ki jogszabály, hogy egy bűncselekmény sértettje vagy tanúja a rendőrséggel együttműködve segítse az elkövetők elfogását. Tovább olvasom