Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

5 milliárdot ér az 5 nyerő szám

Csongrád megye - Kereken 5 milliárd forintot ér ezen a héten a telitalálat az ötös lottón. Ez minden idők eddigi második legnagyobb főnyereménye. 10 ismert Csongrád megyei embert kérdeztük arról, hogy lottóznak-e, és mire költenék a nyereményt. Egy szerencseszámot is kértünk tőlük, hátha ez hozza meg valakinek az ép ésszel talán fel sem fogható gazdagságot.

Az ötös lottó várható főnyereménye a 22. héten pontosan 5 milliárd forint. Ha most sem lesz telitalálat, az új rekordot jelent az ötös lottó történelmében. Eddig egy 2003-as halmozódás tartja a rekordot, akkor 5 milliárd 92 millió 890 ezer 758 forintot nyert egy szerencsés. A jelenlegi főnyeremény összege a tavalyi év 37. hete, azaz szeptember óta halmozódik.
 

– Minden héten kitöltök egy 5-ös, egy 6-os és egy skandináv lottót, és tippmixelni is szoktam – mondta Zubai Szabolcs. A MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának beállósa állandó számokkal játszik, de ezek titkosak. – A 17-es számot mégis mindenkinek ajánlom. Ez a szerencseszámom és a mezszámom is – mondta a sportoló. Zubai Szabolcs eddigi legnagyobb nyereményét a tippmixen érte el, 5-ös és 6-os lottón csak néhány ezer forintot nyert. – Ha megnyerném a főnyereményt, a közvetlen környezetemben élők minden anyagi jellegű gondját megoldanám. Rákos beteg gyerekeknek is létrehoznék egy alapítványt, amibe elég sok pénzt tennék – magyarázta. Szívesen játszana egy csapatban a világ egyik legjobb játékosával, a Barcelonát erősítő Nikola Karabaticcsal. Az irányító-átlövő évi fizetése nagyjából egymillió euró, azaz 310 millió forint körül mozog. – A főnyereményből még őt is le tudnám igazoltatni egy évre a Pickbe – magyarázta.
 

Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke tíz éve nem játszik lottón, azelőtt viszont lelkesen ikszelt és totózott is. – Életemben nem nyertem egy forintot sem szerencsejátékon, ezért is hagytam abba. Kabalaszámom azért van: a 10-es. Az 5 milliárd forintos fődíj mégis kecsegtető: szombat délelőtt lehet, hogy kitöltök egy szelvényt – mondta a kamaraelnök. A főnyereményből családtagjai életét tenné gondtalanná, az általa most is támogatott alapítványoknak adna nagyobb összeget, és utazna. Elsőként egy hosszú tengeri úton pihenné ki a telitalálat fáradalmait.
 

Szerencsés játékosnak vallhatta magát régebben Németh Anikó, a SZTE Füvészkert igazgatója. – Ifjúkoromban rendszeresen lottóztam, és szinte minden héten volt egy 2-esem vagy 3-asom. Még tárgynyereményem is volt, egy komplett szobabútort tudtunk venni az utalványból. Aztán jött egy kis visszaesés, ami kedvemet szegte, így 15 éve már csak elvétve ikszelek. Ez a nyeremény nagy csábítás, talán kitöltök egy szelvényt – magyarázta. Németh Anikó úgy érzi: a 8-as számot biztosan kihúzzák a hétvégén. – A pénzből biztosítanám a lányom jövőjét, és beutaznám a világot. A füvészkert infrastruktúrájára, a gyűjtemény bővítésére is áldoznék, és a munkatársaimnak is adnék a nyereményből – mondta.
 

– Nem terhelne meg lelkileg, ha megnyerném az 5 milliárdot. Sokat pályázó település vagyunk, tudok nagyban gondolkodni. Mostanában veszünk egy-egy szelvényt a feleségemmel a nagy nyeremény miatt. A telitalálatért járó pénz nagy részét eladományoznám, a többit befektetném: Üllésen hoznék létre munkahelyteremtő beruházásokat. Luxusvillába biztos nem költöznék, maximum a biztonságomra áldoznék nagyobb összeget – mondta Nagy Attila Gyula üllési polgármester. A nagyközség vezetőjének kedvenc száma a 16-os: 16-án született, 16. szám alatt lakik, és élete sok egyéb területén is fontos szerepet játszott ez a szám.
 

Veres Jánosnak, a Diófa vendéglő tulajdonosának tanácsait érdemes megfogadni. Volt már 4 találatosa az 5-ös lottón 1987-ben, ami akkor igen szép, 400 ezer forintos nyereménnyel járt. – A totón pedig többször volt 13+1-esem, a legnagyobb nyereményem 1,6 millió forint volt. A 8-as szám mindenki szerencseszáma, de mellé még mondok négyet: 14, 34, 38 és 56. Hetente 5 szelvénnyel játszok az ötös lottón, az egyik szelvényen ezekkel a számokkal. A telitalálatból többek között finanszíroznám a magyar Szent Korona országjárását, hogy minden magyar településen élő ember láthassa – mondta a vendéglős.
 

– 5 milliárd forint hatalmas összeg. Nem is nagyon tudom elképzelni, hogy egy magánembernek ennyi pénze legyen. Egyébként nincs esélye, hogy nyerjek, mert soha nem lottóztam – mondja Kasuba Róbert pitvarosi plébános. – A szüleim vásárolnak időnként lottószelvényt, néha volt egy kis nyereményük is. De ha mégis vennék egy lottót, és én nyerném a főnyereményt, akkor azonnal felújíttatnám belőle a pitvarosi templomot, és tornyot is építtetnék rá, hiszen ez a helyi katolikus közösség régi vágya. Természetesen a csanádalberti templomot is felújíttatnám, Ambrózfalván pedig építtetnék egyet, mivel ott nincs. Magamra nem hiszem, hogy sokat költenék. Úgy tartom, ha a közösségnek jól megy a sora, akkor jól megy az enyém is – tette hozzá.
 

Ma délelőtt még van idő ikszelni. Fotó: Kuklis István
Ma délelőtt még van idő ikszelni. Fotó: Kuklis István

 

 

– Eszméletlen nagy pénzről van szó. Ha véletlen túlélném, nem kapnék egyből infarktust, akkor elsőnek a gyermekeim lakáshitel-tartozását rendezném – mondja a vásárhelyi Bihacsy László, többszörös díjnyertes szakács. Biztos, hogy valamennyit jótékonysági célra használnék fel. Gyermekétkeztetésre, de beteg és sérült gyerekeknek is adnék belőle. Jutna bőven a hobbimra, a főzésre is, felfejleszteném a berendezést. Maximum egy 30 napos tengeri útra fizetnék be, vagy kipróbálnám azt a nosztalgiavonatot, ami Budapestről indul, és szinte meg sem áll Ázsiáig. A többi pénzt pedig befektetném valami aktuális dologba.

 

 

– Az 5 milliárd forint fel sem fogható nagyságú összeg. Ha pár évvel ezelőtt kérdeznek, azt mondtam volna: építtetnék Szentesnek egy fedett uszodát – de ez már megvalósult – gondolkodik hangosan Győri Eszter, a Hungerit-Szentesi VK idén visszavonult vízilabdázója. – Először amerikai körutat tennék, meglátogatnám a barátaimat. Biztos építenék egy szép házat is, az udvarán vízilabdás méretű medencével. És ennyiből már jótékony célra is futná: édesanyám gyermekorvos, ezért a sérült, beteg gyerekek javára fordítanék rendszeresen jelentősebb összeget.

– A lottózásban az a legjobb, hogy pár száz forintért hihetetlen reményeket vásárol az ember. Sajnos én rosszul csinálom. Nagy ritkán, ha megkísértem a szerencsét, pénteken vagy szombaton veszek szelvényt, pedig ugyanazért a pénzért egy hétig is időzhetnék abban a csodálatos állapotban – mondja Illés Péter, a csongrádi könyvtár és múzeum igazgatója. – Komolyra fordítva a szót: a legnehezebb az lenne, hogy megőrizzem a személyiségemet, folytassam azt az életet, amit korábban éltem. Igyekeznék önfenntartó dolgokba fektetni, például passzívvá átalakítanám a házunkat. Létrehoznék egy alapítványt, amelyből a helyi kultúrát támogatnám .

– A pénz igazából soha nem érdekelt, mindig csak annyira volt szükségem, amennyi a megélhetéshez kell – vallja Czibolya Kálmán, a Makói Videóműhely vezetője. – Ha megütném a főnyereményt a lottón, természetesen megvalósítanám a legnagyobb álmomat, és körbeutaznám a világot, hogy mindent lássak a saját szememmel. De ami ennél is fontosabb: alapítanék egy tehetséggondozó iskolát, tehetséges fiatalokat támogatnék – mondta. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha madárnak néznek, tollasodni akarunk! - tüntetnek a szociális szakdolgozók

Ötven bölcsődei dolgozó csatlakozott Szegedről és Makóról a szociális ágazat Becsapva és kisemmizve elnevezésű pénteki tiltakozó menetéhez Budapesten. Tovább olvasom