Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

A dubajozás nyomában

Szeged - Évek óta emlegetik az egzotikus országot magyar lányokkal, celebekkel kapcsolatban, és a közelmúltban bebizonyosodott: csakugyan járnak ki lányok Dubaiba szexmunkára. Szalai Vivien két könyvében is megszólaltatott egy luxusprostituáltat, aki lerántotta a leplet a „dubajozás" titkairól – nevek nélkül.
Nem számoltuk össze, pontosan hány cikk kezdődött az utóbbi hetekben a „hírrel": a dubajozással új kifejezés született a magyar nyelvben. A Szlengblog nevű internetes oldal meghatározása szerint azt jelenti: (kelet-európai) nő, külföldi munka – jellemzően időszakos modellmegbízatás – címén, hazáján kívül üzletszerűen kéjeleg, prostituáltként dolgozik. A szó a közel- keleti Dubai városának nevéből ered, amely – mint végérvényesen kiderült – a magyar luxusprostituáltak kedvelt célpontja. A „Dubai-dosszié" a Nemzeti Nyomozó Iroda július 4-i közleményével nyílt meg, amelyben az áll: a NNI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat üzletszerűen elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt Sz. Vivien, K. Zoltán és P. Szilvia ellen.

A három magyar állampolgárságú gyanúsított a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2009- től lányokat közvetített ki afrikai, ázsiai, távol-keleti egzotikus országokba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, a Seychelle-szigetekre, Egyiptomba, és több európai országba, hogy ott a megrendelők részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak. Zömmel 18–25 év közötti lányokról van szó – köztük modellek, szépségversenyek résztvevői –, akiknek nagy kereseti lehetőséget, valamint címlapfotózást ígértek ismert férfimagazinokban. A kereset: napi 1000 dollár vagy 1100 euró, ebből 20 százalék jutalékot kértek a szervezők.

Dubai. Évek óta emlegetik az egzotikus országot magyar lányokkal, celebekkel kapcsolatban.
Dubai. Évek óta emlegetik az egzotikus országot magyar lányokkal, celebekkel kapcsolatban.

Sz. Vivien az Egyesült Arab Emírségekből koordinálta a munkát, az „ügyfélkör" szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságai közül került ki. A lányokról portfóliós anyag készült, amely alapján a megrendelők választhattak. Többet Csécsi Soma, az NNI sajtószóvivője sem árult el kérdésünkre az ügyről. Először egy 119 fős listáról szóltak a hírek, most már azt írják: akár 1000 főt is érinthet a dubajozós botrány, a Szépségkirálynő résztvevői is gyanúba keveredtek. Legfontosabb exportcikkeink között már a lányokat is megemlíthetjük.

Mindenki csak hallott róla

„...én először ezzel a jelenséggel a 2005-ös playmate-választást követően találkoztam. Nem egy, nem kettő (többnyire rejtett számról érkező) ajánlatot kaptam ügynökségektől (...). Akkor derült ki számomra, hogy sokan csak azért jelentkeznek különböző szépségversenyekre és hajszolják a címlapokat, mert tudják, ezek mind-mind felnyomhatják az ezzel foglalkozó leányzók árait" – írta blogján Bánovics Marcsi playmate. Hozzátette: ő nemet mondott, de néhány éve ő is eltöltött 2–3 napot Dubaiban Kis Hegedűs Réka modellel, egy fotózáson.

Nem azonos a két Vivien

Miután Sz. Vivient letartóztatták, megindult a találgatás: azonos-e a gyanúsított Szalai Viviennel? Az újságírónő elmondta: számára is döbbenetes volt az egybeesés. – A volt kollégám hívott fel, hogy a volt főnökömet hívogatják internetes újságoktól, adjon rólam információt. Én csak írok ezekről a nőkről, tanár a végzettségem, nagyon távol áll tőlem ez a világ, és nem is mozgok ilyen körökben. A sors egy fura véletlenéről van szó. Az első könyvem után egyébként azzal is megvádoltak, hogy saját magamról írtam – mondta az egybeesésről. A megvádolt Sz. Vivient jelenleg a nagymamája tartja el, és azt állítja, nem prostikat, csak hoszteszeket közvetített.

A celebek nyilatkozatait hallva-olvasva felmerül: íme egy újabb jelenség, amelyről mindenki hallott, de senki sem látta. Legfőképpen senki sem érintett. Iszak Eszter modell, a VIVA Tv műsorvezetője például hazautazott, amikor kiderült, hogy esetleg szex is lehetne a hoszteszmunkából. Bódi Sylvi kapcsán évek óta emlegetik a keleti országot, de azt mondja, nyaralni és menyasszonyiruha-bemutatón járt Dubaiban. A nem dubajozós celebek nagy része annyiban szolidáris a dubajozós celebekkel (akikről nem tudjuk, kicsodák), hogy azt mondják: senkit sem kell elítélni azért, ha árulja a testét vagy pornózásból él. Attól még lehet jó ember.

Kérdés: miből tudnak egzotikus helyeken nyaralni, a legmenőbb luxusmárkákat viselni, luxusautókat vezetni a lányok, akikről leginkább celebpartik, fotózások kapcsán hallunk. Valóban gazdaggá tud tenni ennyi szép lányt egy ilyen kicsi ország szépségpiaca? Szalai Vivien újságíró Hamis gyönyör és Drága kéj című könyveihez egy Szofi (ál)nevű magyar luxusprostituált szolgáltatta az anyagot – saját tapasztalatait, az első kötetben a dubajozásról is részletesen mesél. Az írónőt kérdeztük: Szofi élményei alapján mennyi érintett lehet a magyar celebvilágban?

Nem kereshet ennyit itthon

– Nehéz kérdés, senkit nem akarok ezzel megvádolni, mert én konkrétan arról az egy nőről tudom, aki nekem mesélt. Elgondolkodtató azonban, miből tartanak fenn húszéves lányok olyan életszínvonalat, amit a médiában mutatnak. Vannak olyan közismert modellek, akik külföldön élnek, időről időre részt vesznek világcégek kampányaiban. Velük kapcsolatban fel sem merül, hogy másból élnének – világított rá a szerző. – Címlapfotózásokból, modellkedésből azonban Magyarországon nem lehet ilyen életszínvonalat kialakítani és megtartani: budai penthouse lakás, 15 milliós autó, Louis Vuitton táskák...

Molnár Anikó az egyetlen, aki nyíltan elárulta: ő maga is elment egy efféle „túrára" több másik lány kíséretében. Szexet csak annak kell vállalnia, akiket a sejk kiválaszt, de a többi is megkapja a pénzt, derült ki Szofi történetéből is. Anikó úgy gondolta: ha nemet mond, úgyis hazaküldik, ergo nem történhet baja – ám állítása szerint nem választották ki, megúszta szex nélkül. „A csodálatos az egészben az volt, hogy olyan helyeket, palotákat láttam, amiket szavakkal elmondani nem is lehet..." – kezdi a Kelet csodáinak érzékeltetését egy vele készült videointerjúban. Megtapasztalta, hogy néz ki egy hercegség, ahol a pénz nem számít – neki viszont alighanem számított. Ahogy a többi lánynak is, akik olykor felülnek a repülőre, és meg sem állnak egy-egy gazdag sejk palotájáig.

A közelmúltban bebizonyosodott: csakugyan járnak ki lányok Dubaiba szexmunkára.
A közelmúltban bebizonyosodott: csakugyan járnak ki lányok Dubaiba szexmunkára.

Szofi azt is megosztotta az újságírónővel, hogy három szintje létezik önmagunk áruba bocsátásának a gazdag országban. Az első szint szexmentes, csak szépnek kell lenni, iszogatni, táncolni a bárban a vendégekkel – egy hét 1000 euró. A második: félreteszik az erkölcsöt néhány órányi szexért, egy hét alatt 3–4 ezer eurót keresve. A harmadik kategória tíz-húsz ezer euró alatt nem száll fel a hazafelé tartó gépre. Ezért azonban kemény árat kell fizetni – az arab kuncsaftok nem éppen álomszeretők.

A luxus ára

Felizgatja őket a nemi erőszak, „különleges helyeken szeretnek gyönyört szerezni egy női testben, és ezzel szinte elviselhetetlen fájdalmat okoznak", és nagy a fertőzések, nemi betegségek veszélye. Ráadásul akit a sejk kiválaszt, annak utána le kell feküdnie az összes, rangban alatta álló férfival is, akik szintén nem kíméletesek, emlékezett vissza Szofi. „A következő napon bejött a sejk főszolgája, és teljes erővel nekem esett. (...) a szobámban ébredtem, felöltözve, körülöttem a csomagjaim hevertek. Egy szolga (...) angolul elmondta, egy orvos ellátott, és azonnal haza kell mennem. A kezembe nyújtott egy borítékot, és felsegített. Kába voltam a fájdalomcsillapítóktól, rettenetesen fájt az ölem és a fenekem. Alig tudtam járni. Mielőtt elindultam volna, megnéztem, mi van a borítékban: tízezer euró volt. Boldog voltam." – így végződött az első „munkája" Dubaiban.

Szalai Vivien úgy véli, sokan, akik csak felszínes tudással rendelkeznek erről a világról, irigylik ezeket a lányokat. Csodálják a csillogást – mintha az ókor, középkor híres és irigyelt kurtizánjai lennének. A palotákban azonban nem veszik hasznát a szép ruháknak, a drága ajándék táskának – megalázzák őket, és előfordulhat, hogy HPV-vírussal, hepatitisszel vagy éppen AIDS-esen térnek haza, nem is beszélve a brutalitásból adódó egészségkárosodásról.

Anikó úgy gondolta: ha nemet mond, úgyis hazaküldik, ergo nem történhet baja.
Anikó úgy gondolta: ha nemet mond, úgyis hazaküldik, ergo nem történhet baja.

– Szofi azonban azt vallja: van az a pénz, és a legtöbb nővel egyébként is rútul bánnak a férfiak – őt legalább rendesen megfizetik.

Most sorban hívják be tanúskodni az NNI-hez a listán szereplő személyeket – ott járt a Való Világban megismert Gigi is –, és bár a rendőrség büntetésére csak a kerítők számíthatnak, nem kizárt, hogy a lányok háza táján az adóhatóság is szétnéz. Elvégre így lehetne igazán hatékonyan felderíteni, pontosan mennyi pénz is folyt be a szervezők kasszájába.

Terry Black: Feleség voltam Dubaiban!

Nagyon meglepődött Terry Black, hogy mostanában a lapok címoldala szinte csak a magyar lányok „dubajozásáról" szól. Szerinte ugyanis a botrányt kirobbantó könyv arabokkal foglalkozó része egész egyszerűen hazugság.

„Nem igaz ez az egész! Látszik, hogy aki írta, nem ismeri az arab kultúrát, mert Dubaiban a dolgok nem így működnek. Egy arab legfeljebb csak az esküvője előtt létesít kapcsolatot európai nővel. Ha már megnősült, jön a második, harmadik, negyedik feleség, esze ágában sem lesz prostituálttal lefeküdni. Már csak azért sem, mert a vallásukba egyszerűen nem fér bele, hogy megcsalják az asszonyaikat, ráadásul egy nem arab nővel!

Terry szerint az pedig végképp hazugság, hogy a szállodákban különböző katalógusokból választják ki a delikvensek a szexuális partnereiket. „Egyszerűen nem léteznek ilyen katalógusok! Nem véletlenül nem szerepel a könyvben egy szállodanév sem. Dubaiba maximum hosztesznek mehet ki egy lány, ahol aztán az ő felelőssége, hogyan tölti az éjszakáit. De az biztosan nem igaz, hogy prostituáltakat közvetítenek ki! Azokat ugyanis a következő repülőgéppel már zavarnák is vissza!"

Terry Black többször is élt az Emirátusokban, miután még transzvesztita előadó korában feleségül ment egy arab szőnyegkereskedőhöz. „Juszuffal még Németországban ismerkedtem meg, aztán később hozzá is mentem feleségül. Mivel a szülei Dubaiban élnek, kinn is töltöttünk néhány hónapot, de én már előtte is éltem Dubaiban huzamosabb ideig. Természetesem Juszuf szüleinek fogalmuk sem volt arról, hogy ki is vagyok valójában. Egyébként kinn nagyon „jó kislány" voltam, hiszen ott szó szerint megkövezik, aki árulja a testét, vagy megcsalja az urát. Aztán amikor Danikáékat örökbe fogadtam, 2002-ben vissza kellett utaznom Dubaiba elintézni a válási papírokat. Tehát én valóban ismerem az ottani szokásokat és az arabok gondolkodását. Ennek tudatában merem állítani: ebben a formában hazugság ez az egész dubajozás!"

Olvasóink írták

 • 18. jozko 2011. augusztus 08. 22:30
  „A francba a luxus..<moderálva>!
  Sejk hogyan lehetnék?

  Amilyen jó szívem van, naponta gondoskodnékaz alárendeltjeimről, mint ahogyan az kegyes uralkodóhoz illik...
  A bátorságom még csak-csak....
  Az energia viszont egyre drágul!

  A lányainknak nem kell a raboké...inkább araboké!
  Rabok tovább nem leszünk....”
 • 17. bambinaXX 2011. augusztus 08. 05:09
  „Az adófegyelmet szigorúbban kellene venni, celebnek politikusnak egyaránt.
  amúgy engem fáraszt a celebvilág hitvány csillogása, tv-t sem nézünk már; viszont sok befolyásolható fiatal róluk vesz példát.. és nem csak jól megélni akar, tisztességesen-egy olyan országban, ahol 0%-os a hivatalos adókulcs, hanem hirtelen és sokkal többet - nagy árat kell fizetni érte.. Ne mondja már nekem senki, hogy megéri egy akármilyen luxuskocsi, ha HIV-et is "szerzel" vele..”
 • 16. Mignon 2011. augusztus 07. 20:53
  „15.folyt.:

  Forras:

  http://www.dubai-information-site.com/prostitutes-in-dubai.html”
 • 15. Mignon 2011. augusztus 07. 19:55
  „Elitelem a prostituciot.

  Ezert, fel is irtam magamnak, ha Dubai-ban jarok, milyen helyeket kerüljek:

  -Cyclone Club,
  -Radisson SAS,
  -a Metropolitan Hotel Rattles Clubja,
  -Ramada Hotel,
  -Regal Plaza Hotel,
  -Imperial Suites Hotel,
  -Sea View Hotel, es a
  -Red Square Club.

  Ezekbe be nem megyek, hogy ne essen csorba rajtam.

  :)”
 • 14. spiler 2011. augusztus 07. 19:09
  „senki9nek semmi köze HA VAN VALAKINEK AKKOR KÉRDEZZEN MÁR RÁ,HOGY A POLITIKUSOK MIBŐL SZEDTÉK ÖSSZE A LÉT
  ott nem tiltott itt az
  másról terelik el a figyelmet
  akinek megéri tegye,csak sok ronda nő irigykedik
  kis pénz kis foci nagy pénz .......”
 • 13. frakk 2011. augusztus 07. 15:26
  „Királyok és luxusprostituáltak a magyar olvasók kedvenc regényhősei

  Az aktuális Bookline Top50 könyves eladási lista legfontosabb megállapítása, hogy csajok, királyok és luxusprostituáltak lettek a magyar olvasók kedvenc regényhősei júliusban: Fejős Éva Helló, London! c. "csajosan filozofikus" története megőrizte első helyét, de a dobogó második, illetve harmadik fokára is új szerzők tornászhatták fel magukat. George R. R. Martin A tűz és jég dala című sorozatának második részével nemcsak az ezüstérmet szerezhette meg, hanem további három kötetével is méltán büszkélkedhet: a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen is ő tanyázik. A bronzot egy szintén több sikerkönyves szerző vitte el - Szalai Vivien Drága kéj c. igaz történeten alapuló sztorija egy magyar luxusprostituált életén keresztül mutatja be a bűnös és pénzszagú vágyak világát.”
 • 12. roggyant 2011. augusztus 07. 14:49
  „Hát, Frakk, én találok abban kivetnivalót ha egy lány a "jó parti reményében" keres férjet, szeretőt, ha külföldön, ha Magyarországon. De az is világos, hogy nagyon sok magyar nőnek ez elfogadható.”
 • 11. anuvuk 2011. augusztus 07. 14:24
  „"A dubajozás nyomában"

  Míg a celebeket "megdolgozzák" a pénzükért, van egy dolog mely biztosan összefügg a duhaj dubajosok élet módjával,
  Az a mérhetetlen madár mészárlás amit tesznek ezek a pénz hatalmának az árnyékában!
  A mészárlás, a ma internet világában csak olyan messze van, mintha a szomszédba öldökölnének!
  Az Európai Természetvédelmet is a porba alázzák, ahogy a nyertesek teszik a csatában, a nőket erőszakolják!!!!!!!!!
  "Madárvédelem - Természetvédelem"”
 • 10. frakk 2011. augusztus 07. 14:13
  „Külföldön sokkal lazább szabályok vannak, sokkal kisebb munkatempó mint hazánkban.
  Itt a hazai vezető gárda , és középvezetői réteg különösen lenyomja a sor végén álló bárminemű melóst. Ahhoz hogy ők jól éljenek a másik fejen állásán keresztül vezet az út-- ők legalábbis így gondolják.
  Külföldön sokkal több lehetőség adódik, természetes , hogy a csinos lányok megpróbálják a pénzkereset ilyen formáját is. Ha valaki ésszel csinálja , és kizárja a veszélyeket (mert van bőven) akkor csak gratula neki. Ugyanis abban semmi kivetni valót nem találok , hogy a jó parti reményében külföldön keres partnert a lány (férjet, szeretőt)
  És most nem a szexre gondoltam. És nem elsősorban az arab országokra. A magyar nők nem tudják mennyire jók, és mennyire hiány van nyugaton jó nőből. A legjobb luxus autókkal köröznek bizonyos helyeken , felajzott férfiak hogy tisztességes, de csinos hölgyeket találjanak. Egyébként fél oroszország, és balkán, legcsinosabb nőjei fenn vannak a neten, és kifelé tartanak.
  Az ember kereskedelem meg zajlik. Az igényeket mindig kielégítik-- mindkét fél.”
 • 9. Együgyű 2011. augusztus 07. 13:21
  „Mért is van dubajozási téma!
  Mert érinti közvetlenül politikusainkat, és elitünket.
  Sírnak, mert a kiváló bőr kimegy. Nincsenek tekintettel rájuk! Pedig ha itthon tarthatnák őket?
  Magyarul mondva irigyek a külföldi elitre.
  De belügyminiszterűnk (nyugdíjasunk) egyben milliárdosunk-mindenhatónk megígérte:
  2 héten belül megoldja ezt a rendkívüli problémát!

  Pedig a lányok csak munkahelyeket hoznak létre magas Európai fizetés ellenében.
  Visszatérve hazánkba fogyasztani fognak, sőt költekezni is. Nem lesz közgazdaságilag
  bevételünk?

  Már külföldön sem azt csinál az ember, amit akar?

  Esőztetés ez is?”
 • 8. Nórikám 2011. augusztus 07. 11:57
  „Csak azon csodálkozom, hogy a luxus életmód -amit egyre többen folytatnak- nem tűnik fel az adó ellenőrzésnek. Annyi fiatal nő él olyan szinten-félre ne értse senki nem irigylem- amit sokan elképzelni sem tudnak, vajon miből? Nem kell itt Dubajig menni, itthon is akad szép számmal olyan férfi, aki bőséggel ellátja fiatal szeretőjét! Csak meg kell nézni némely egyetemista lányt! A leg divatosabb cuccokban, állandóan szórakozóhelyeken, bulikon, csak fodrászra, kozmetikára , műkörömre többet költ egy hónapban mint az én nyugdíjam. Vagy ezen lányoknak mint dúsgazdag szülei vannak? Nekem is van olyan ismerősöm, aki még jóval 18 éves kora előtt -tehát kis korúként- egy frekventált személy szeretője volt. Ma már felnőtt hölgy ,de tartja a szintet, csak bizonyos beosztás fölött tart kapcsolatot. Jól is él.”
 • 7. Mignon 2011. augusztus 07. 11:05
  „A prostitucio a bünözes melegagya.
  (a szo szoros ertelmeben)”
 • 6. Mignon 2011. augusztus 07. 10:52
  „A prostitucio veszelyes a tarsadalomra.

  Rombolja erkölcsi ertekrendünket, befolyasolja egymashozvalo moralis hozzaallasunkat, es
  kartekonyan hat ifjusagunkra, a felnövekvö nemzedekre.

  Ezert üldözendö es büntetendö.”
 • 5. klj_54 2011. augusztus 07. 10:05
  „Az én korosztályom még emlékezik a Lila akácbéli "itallapra", melyen egy férfi saját nejét látta viszont! Ő is (asszony) mellékállásban "hostesskedett" kis fizetéskiegészítés képpen.
  Azért lenne kérdésem a nagyérdeműhöz:
  Ha egy nő önként és dalolva kimegy és a testéből akar megélni, kinek mi köze hozzá?
  Ő nem öl embert, nem rabol hanem kő kemény melóval keresi meg a kenyerét!
  Ki meri magának azt a jogot vindikálni, hogy ezt betiltsa?
  Milyen jogon?
  Ki lehet menni Belgiumba, keresnek férfiakat is ilyen melóra tehát aki írígykedik próbálkozzon vele!”
 • 4. palika9 2011. augusztus 07. 09:38
  „A magyar éves NETTÓ átlagkereset kb. 5000 euró, nem csodálom, hogy a lányok elrepültek délkeletre bármit vállalva ennyiért.”
 • 3. papsajt 2011. augusztus 07. 09:13
  „"az arab kuncsaftok nem éppen álomszeretők."
  Mit várunk ott,ahol egy kecske többet ér egy nőnél és 10-12éves lányokat vesznek feleségül?”
 • 2. info 2011. augusztus 07. 09:00
  „1. frakk 2011.08.07. 07:46 ---------talán tapasztalat volt?”
 • 1. frakk 2011. augusztus 07. 07:46
  „Ebben a formában? Na és amikor a hipermarketben a kasszánál az arab elébed nyomja a bankkártyáját , hogy fizeti az összes számlát de aznap az övé vagy. Hostess -nek indul a foglalkoztatás, vagy csak egy barátnő ártatlan meghívására, de a vége csúnya ember kereskedelem is lehet. Lehet hallani egy két jó példát is, de az örök életre eltünés, és a nemi betegségek széles tárháza elgondolkoztatásra ébreszt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborúztunk, csatáztunk...

162 éve és 1 napja vereséget szenvedtünk a gaz labancoktól Szőregnél. Ma ismételtünk... Tovább olvasom