Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A fiatalok szerint drága mulatság a taxizás, inkább "Oszkároznak"

A fiatalok szerint drága mulatság a taxizás, inkább
A fővárosban patthelyzet alakult ki a taxisok és az Uber sofőrök között. Ennek apropóján megkérdeztük a szegedi egyetemistákat, hogy mi a véleményük a közösségi közlekedésről. Kíváncsiak vagyunk az önök véleményére is!
A napokban Budapesten robbant ki a botrány a taxis társaságok és az Uber között. Míg az utóbbiak lényegesen olcsóbban adják a fuvart, addig a hivatásos sofőrök elveszíthetik a munkájukat, így nem tudják eltartani a családjukat.A fennálló patthelyzet kapcsán kérdeztük meg a szegedi egyetemistákat arról, hogy mi a véleményük a közösségi közlekedésről. A válaszokból kiderült, hogy a fiatalok szerint a taxizás drága mulatság, de néha kényelmesebb, mint éjszaka végiggyalogolni a városon. Az Uber viszonylag olcsóbb, és ha bevezetnék Szegedre, akkor biztos, hogy kipróbálnák, de nem biztos, hogy rendszeresen használnák.

Majdanics Bernadett szerint nem szabad kiszorítani a taxisokat a piacról, hiszen ezzel egy fontos hivatás szűnne meg. A fiatal lány szerint a taxis társaságoknak és az Ubernek kompromisszumra kell jutnia, hiszen szerinte nyilvánvaló, hogy az emberek ott spórolnak, ahol tudnak, ezért mindig is az olcsóbb utazási lehetőséget fogják választani.Tóth Zoltán nem csak spórolási okokból használja a biciklit. A friss diplomás fiatalember szerint a testmozgás fontos, így télen sem teszi félre a kétkerekűt. Taxizni nem szokott, de ha lenne lehetősége az Uberrel utazni, akkor csak azért használná, mert olcsó.

A városok közötti közösségi utazásnak az Oszkár TeleKocsi az egyik zászlóshajója. Csontos Gábor gyakran ingázik Budapest és Szeged között, így rendszeresen használja „Oszkárt". – A TeleKocsi alkalmazáson belül minden sofőrnek és utasnak adhatunk értékelést. Ez nagy segítség, mert ezzel növelhetjük a leendő utastársunk bizalmi pontszámát - mondja a 26 éves fiatalember. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EMMI sem tudja, hol temetik el Zsigmond Vilmost

Zsigmond Vilmos temetéséről a családja rendelkezik, mint ahogy arról is, hogy ezt az információt kiadja-e a sajtónak - válaszolta lapunk kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sajtóosztálya. Tovább olvasom