Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

A kerékpárosok szerint álom az új bicikliút

Mórahalom, Zákányszék - Közel 317 millió forintból készült el a 6,3 kilométer hosszú kerékpárút Mórahalom és Zákányszék között. Kulturált, biztonságos és csodálatos - jellemezte kedden az új utat két kerékpáros.

– Ez egy álom! – mondta a sándorfalvi Cser István, aki fiával, Mátéval tartott Mórahalomra az új kerékpárúton kedd délelőtt. A Mórahalom és Zákányszék közötti kerékpárút építését nemrég fejezték be.

A pályázati pénzből készült út 6,3 kilométer hosszú és 317 millió forintba került, amelynek 90 százaléka uniós pénz, a többit a két település önkormányzata adta össze. A kerékpárút 2 méter 25 centiméter széles, a két végén és a közepén fedett kerékpártároló található.
 

A sándorfalvi Cser István és fia, Máté rendkívül elégedett az új, Mórahalom-Zákányszék közötti kerékpárúttal. Fotó: Kuklis István
A sándorfalvi Cser István és fia, Máté rendkívül elégedett az új, Mórahalom–Zákányszék közötti kerékpárúttal.
Fotó: Kuklis István

Az édesapa és kisfia nagyon szeret kerékpározni, Sándorfalváról indultak Mórahalomra. Elmondták, a Sándorfalva–Szatymaz–Zsombó–Bordány–Zákányszék–Mórahalom útvonal legrosszabb és legveszélyesebb része a Szatymaz és Zsombó közötti rész.

– Ez egy csodálatos kerékpárút. Olyan, mint a mesében. Kulturált, csak ámulunk és bámulunk. Árokkal, szegéllyel választották el az úttól, ezért biztonságos és védett. Épp az előbb mutattam a fiamnak egy gyönyörű zöld rétet – mondta az édesapa. A 30 kilométeres utat egy üdítőszünettel két óra alatt teszik meg kényelmes tempóban, majd a mórahalmi fürdőben pihennek meg.

– Sándorfalváról járok Szegedre dolgozni kerékpárral. Azt a szakaszt és ezt nem lehet összehasonlítani. Ígéret az van, ilyen kellene oda is – tette hozzá Cser István.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hej, élet, élet...

Szeged - Hosszú sor a jó nevű szaküzlet pénztáránál. Tovább olvasom