Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt ruhagyáriak – az üzem ugyanis bezár. Kiss Sándor, a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Rt. vezérigazgatója tegnap személyesen kereste meg az asszonyokat, és munkát ajánlott a számukra.
Kiss Sándor vezérigazgató a ruhagyár előtt. A Szefo már Kínában is értékesít. Fotó: Frank Yvette
Nem először kereste fel a volt ruhagyárat, a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft.-t Kiss Sándor, a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Rt. vezérigazgatója, hogy belépésre csábítsa az utcára kerülő közel 80 embert. Tegnap azt mondta a karácsonyig munkaviszonyban álló asszonyoknak, hogy január 2-án már jelentkezhetnek nála, a betanulás időszakára minimálbért, azt követően azonban 80-100 ezer forintos bruttó fizetést kínál számukra. Az asszonyok gondolkodási időt kértek.

A ruhagyárban a tulajdonos és a felszámoló nem engedélyezte a fotózást és azt sem, hogy megkérdezzük a dolgozókat. Kiss Sándor a látogatást követően elmondta: mivel eredményes évet zárt a Szefo Rt., s újabb megrendeléseik vannak, embereket kell felvenniük. Példának azt említette meg, hogy 150 ezer darab klasszikus Paul&Shark terméket értékesítettek az exportpiacon – a világmárkából még Kínában is adnak el. Legnagyobb vevőjük ötéves szerződéses ajánlattal jelentkezett, évi 200 ezer darab klasszikus Paul&Shark és évi 100 ezer darab póló gyártására. A megállapodást januárban írják alá. Emiatt is újabb munkaerő felvételére szorul a cég, mint ahogy év közben is állandóan hirdettek, és keresték a szakképzett embereket.

A Szefo azonnali belépéssel 75 főt tudna alkalmazni – folytatta a vezérigazgató –, ezért a ruhagyár bezárását hallva úgy gondolta, személyesen is beszélnie kell az asszonyokkal. Elismerte: egy piaci és versenyhelyzetben lévő vállalkozásnál sokat kell túlórázni, nem ritkán tizenkét órázni, és szombatonként is dolgozni – ami riasztónak hangzik. Kissnek elmondták a dolgozók, belefáradtak a varrásba, sokan ugyanis 30-35 évet húztak le a szalagok mellett.

A ruhagyárból különben már vettek fel embereket, három évvel ezelőtt egy sikeres műszakot indítottak be 35 asszonnyal, s 90 százalékuk ma is a Szefónál dolgozik. Jelenleg 1200-an viszik haza a fizetésüket a fonalfeldolgozóból, 900-an megváltozott munkaképességűek. A rehabilitációs üzemet a nemrégiben megvásárolt volt Móricz-iskolába helyezik a felújítások után – a jövő év végére. A jelenlegi Tavasz utcai telephely pedig teljes egészében a fő tevékenység, a síkkötött konfekcionált termékek gyártására szolgál majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Misztikus történetek karácsonyra

A Da Vinci-kód és kapcsolt kötetei (A Da Vinci-blöff, A templomosok titka) az idei karácsony… Tovább olvasom