Délmagyar logó

2018. 10. 16. kedd - Gál 10°C | 22°C Még több cikk.

A változatosság kedvéért ezen a hétvégén is torlódásra számíthatnak a Csongrád megyei határátkelőknél

Erős forgalommal és megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk az utazóknak a hétvégén, Röszkén és Csanádpalotán. Mind a ki-, mind a belépő oldalon torlódás alakulhat ki.

A következő hétvégén elsősorban azoknak kell hosszabb várakozásra számítaniuk, akik Röszkénél és Csanádpalotánál szeretnének az országba belépni, hiszen a júniusban hazautazott vendégmunkások szabadsága lassan véget ér, és visszaindulnak nyugat-európai munkahelyeikre.
 

A hazafelé tartó vendégmunkások már kevesebben vannak, mint a korábbi hetekben, ezzel szemben egyre többen indulnak a dél-európai országokba pihenni, így továbbra is megnövekedett határátlépési idővel számolhatnak az utazók kilépő irányban is.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve kezeli a dinamikusan megnövekedett forgalmat, és az átkelőket szükség szerint teljes kapacitáson működtetik. Amennyiben a forgalmi helyzet indokolja, az utazókat más átkelők felé terelik.

Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű a Tompa, a Tiszasziget, az Ásotthalom vagy a Röszke Közúti Határátkelőhelyet választani. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók - olvastuk a rendőrség honlapján.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több türelemre lenne szükség a városi utakon: Nem adnak elsőbbséget - ezért történik a legtöbb baleset Szegeden

Több türelemre lenne szükség a városi utakon: Nem adnak elsőbbséget - ezért történik a legtöbb baleset Szegeden
Szegedi autósokat, gyalogosokat kérdeztünk a városi közlekedésben tapasztaltakról. Tovább olvasom