Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Aranyat nyert a DeszkaSzínház

Szeged, Deszk, Komló - Csillogó meglepetéseket tartogatott a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) vasárnapi gálája a deszki DeszkaSzínháznak: arany minősítést nyert a Csend, élet című előadásuk, Seres István Pipu pedig a legjobb rendező díját kapta a produkcióért.
– Nagyon jó kritikát kaptunk az előadás után – mesélte a rendező. – Erre az eredményre azonban mégse számítottunk! A két elismerés mellett a társulatotPataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője meghívta a Progress Sopron Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztiválra és a budapesti Nemzeti Színházba egy bemutatkozó játékra – az országból rajtunk kívül a celldömölkiek és az inárcsiak kaptak ilyen lehetőséget.

A DeszkaSzínház Csend, élet című előadása egy halk dráma: a darabban nem szokásos párbeszédek zajlanak az idősebb és az fiatal párt alakító szereplők között, hanem versek és dalok eklektikus válogatása. Elhangzik Pilinszky János Aranykori töredéke, a Szeretet himnusza és két dal, egyik a Cantabella nőikar előadásában – a zenei narrátor Frányó Tímea. A főszereplők,Mellár Erika és Földi János, illetve Vásárhelyi Tünde és Balogh Dávid játékában mutatkozik meg a férfi és a nő vívódása önmagával és egymással.
 
Csend, élet című díjnyertes előadás társulata a komlói fesztiválon Iványi Gábor lelkésszel.
Csend, élet című díjnyertes előadás társulata a komlói fesztiválon Iványi Gábor lelkésszel.

 – Több mint 2300 néző jött a KASZT programjaira, ahol négy nap alatt 13 előadást láthattak – árulta el Seres István Pipu. – Szándékosan a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a POSZT közelébe időzítették a rendezvényt, mert ezzel szeretnének hidat teremteni a nagy társulatok és a független, alternatív színjátszás között.
A társulat az újból elnyert díjakon és a meghívásokon túl Hoppál Péter kulturális államtitkár és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott 100 ezer forintos díját is kiérdemelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BMW-t előzött a Nissan idős sofőrje, fának ütközött - galéria

BMW-t előzött a Nissan idős sofőrje, fának ütközött - galéria
Egy idős férfi sérült meg Szegeden, a Sárkány utcában, amikor egy kanyarodó autót próbált megelőzni… Tovább olvasom