Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Át kell építeni a falat

Át kell építeni a falatAz omladozó falat lebontják, és a helyére új kerítést építenek. Fotó: Karnok Csaba
Szeged- Olyan rossz állapotban van a tavaly nyáron kidöntött falszakasz a szegedi Roosevelt téren, hogy sem helyreállítani, sem megjavítani nem lehet. Teljesen új falat és kaput kap a társasház.
Mint megírtuk, jókora darabon kidöntötte a téglafalat egy hűtőkocsi a Roosevelt téri Halászcsárdának otthont adó épület hátsó bejáratánál, a Béla utca felől 2015 augusztusában, amit azóta sem állítottak helyre. (2016. március 10.: Falat döntött a hűtőkocsi a Béla utcában)

A Roosevelt tér 12–14. szám alatti társasház az IKV Zrt. kezelésébe tartozik. – Az ütközéstől nemcsak a kapu, de a rossz műszaki állapotban lévő, az utca felé megdőlt fal egy része is megrongálódott – mondta Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A kerítés a társasház Béla utcai sarkától a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szomszédos épületéig tart. A társasházon kívül így az iskolát is érinti a kivitelezés. – A megdőlt fal elavult, vakolata, festése omladozik, a fedkövek töredezettek. A falszakasz helyreállítása, javítása nem megoldható. Teljes körű javítása szükséges, ami a jelenlegi bontása után egy új, esztétikailag és műszakilag tökéletes szerkezet megvalósítását jelenti, a csatlakozó kapuk, elektromos és egyéb közműcsatlakozások átépítésével – magyarázta Kardos.

– A munkálatokhoz szükséges társtulajdonosi hozzájárulást az önkormányzattól megkértük, és a káreseménnyel kapcsolatos biztosítási eljárás is elindult – tette hozzá a vezérigazgató.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amíg ivóvízzel öblítjük a vécét, nem kell aggódnunk

Amíg ivóvízzel öblítjük a vécét, nem kell aggódnunk
Huszonöt év múlva a világ népességének közel fele szenved majd a vízhiánytól. Emiatt akár háborúk is… Tovább olvasom