Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Az év kórháza: Csongrád megye több kategóriában is nyert

Szeged - A HáziPatika.com idén is kiosztotta hagyományos, "Az év kórháza" elnevezésű elismeréseit, amelyet a betegek szavazatai alapján ítéltek oda. Újdonság az előző évekhez képest, hogy az összesített versenyben dobogós kórházak idén mind vidékiek. Csongrád megyében három kategóriagyőztes kórház is lett.
A már hagyománynak számító, hatodik éve megrendezett "Az év kórháza" internetes szavazással a szervező HáziPatika.com ismét esélyt adott a betegeknek arra, hogy hangot adjanak véleményüknek, és megmondják, szerintük melyik az ország legjobb kórháza. Az ünnepélyes díjkiosztó keretében 2011. január 25-én, az MTA dísztermében vehették át elismeréseiket a győztes intézmények.

– Rendkívül érdekes tanulságai vannak a szavazásnak – mondta el az eseményen Pilling Róbert főszerkesztő. – A legszembetűnőbb például, hogy az összesített versenyben az első háromba eddig minden évben bejutott egy fővárosi intézmény, sőt, tavaly mindhárom első helyezett budapesti volt; idén azonban a vidéki kórházak győzedelmeskedtek. Továbbá a kategória-verseny eredményei alapján szembetűnő az a változás is, hogy a győztesek szinte kivétel nélkül sebészetek és/vagy szülészetek. Ezek az osztályok az elmúlt években valóban az átlagosnál jobban fejlődtek a legtöbb intézményben, ezt pedig már a betegek is értékelik.

2010-ben jóval kevesebb pontszámot kapott szinte minden intézmény, így figyelembe kell venni, hogy a győztes vidéki intézmények is alacsonyabb átlagpontszámmal tűntek ki a mezőnyből.

– A szavazás azt mutatja, hogy a laikusok szemében az egészségügy presztízse az utóbbi években kicsit csökkent – tette hozzá Pilling Róbert főszerkesztő – ez az eredményeken is meglátszik. Tavaly még az ötödik helyezett is magasabb pontszámot ért el összesítettben, mint idén a legelső intézmény. Az eredmények hátterében több minden állhat, talán kritikusabbá váltak az emberek, vagy összességében elégedetlenebbek.

Megyei szintre bontva csongrád a 3,779-es átlag alapján a sereghajtó 27. helyezést érte el a rangsorban; a megye ugyanakkor három kategóriagyőztest is adott: Dr. Bugyi István Területi Kórház, SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, SZTE ÁOK Sebészeti Klinika.

A budapesti kerületeket és a megyéket külön értelmezte a verseny; összesen 31 helyezés volt a listán, mert 11 kerületre egyáltalán nem érkezett szavazat.

Az Év Kórháza versenyben "orvos-szakmai ellátás", "ápolás- és szakszemélyzet", "infrastruktúra", "ellátás", valamint "környezet és tisztaság" kategóriákban lehetett pontozni a kórházakat. Az abszolút győztesek a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek.

Az összesített verseny nyertesei:

1 helyezés: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza

2. helyezés: SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

3. helyezés: Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft

A kategóriánkénti verseny győztes kórházai:

Orvos-szakmai ellátás kategória (holtversenyben két győztes intézmény):
SE ÁOK I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
SE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika

Ápolás- és szakszemélyzet kategória (holtversenyben két győztes intézmény):
Dr. Bugyi István Területi Kórház
SE ÁOK Érsebészeti Klinika

Infrastruktúra kategória:
SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Ellátás kategória:
SZTE ÁOK Sebészeti Klinika

Környezet és tisztaság:
Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Olvasóink írták

 • 11. tol 2011. január 26. 23:21
  „akkor itt is holtverseny van! Egyre fejlettebbek leszünk! :(”
 • 10. utazó81 2011. január 26. 15:05
  „Sajnos már sok alkalommal feküdtem Szentesen az Onkológián.Az Orvosok és Nővérek a szó szoros értelemben mindent megtesznek a betegekért.Viszont olyan zsúfoltság volt,hogy egy betegtársam meg Én is a kemoterápiás kezelést egy műanyag székben ülve kaptuk meg.Nem volt elég ágy.
  Egy éve műtöttek szintén ebben a kórházban a sebészeten balkáni állapotok. A közelmúltban pedig a belgyógyászatra jártam látogatni, ott viszont még a laikus is látja agyon vannak szedálva a betegek.
  A 4. hozzászólónak,Szentesen is a Kórház bejáratával szemben van a temetkezési vállalkozás.Nem tudták már legalább 50 méterrel arrább vinni.”
 • 9. Grétari 2011. január 26. 12:33
  „Én a szegedi nőgyógyászati klinikával nagyon meg vagyok elégedve,nekem ők állnak az első helyen minden szempontból:tisztaság,odafigyelés,az orvosok,a szülésznők,a nővérek munkája,és hozzáállása az emberhez,szerintem első osztályú.Én mind két fiam ott szültem,nem volt fogadott orvosom,de a terhességem alatt, a szülésnél is,és a gyerek ágyi ellátásom során is mindenki maximálisan kedves volt velem,és segítőkész.Ezúton is köszönöm nekik,és további sikeres,és jó munkát kívánok nekik.”
 • 8. azénéletem 2011. január 26. 09:25
  „7. nyuszat 2011.01.26. 08:10
  Szerintem határozattan igen! Köszönöm!”
 • 7. nyuszat 2011. január 26. 08:10
  „Én is jártam néhány hónapja a Sebészeti Klinikának. Végül is még élek. Akkor ez jót jelent?!”
 • 6. azénéletem 2011. január 26. 07:23
  „Sajnos nemrégen Szentesre az onkológiára jártam látogatni. Szörnyű volt a szoba, zsúfolt, sötét 3 haldokló asszonnyal.
  A többi szobákban alig, vagy egyáltalán nem voltak. Ez a szoba azért volt népszerű, mert közel volt a nővérszobához. A nővérem egy hétig sem bírta azt mondta otthon akar meghalni - így is történt. Nekem műtétre kellene mennem, de félek azt mondják fertőzés nélkül nem lehet megúszni, válasszam a távolabbi szegedi megoldást. A kórház adottsága, ami a területet illeti gyönyörű.”
 • 5. smalltown 2011. január 26. 03:22
  „"Az eredmények hátterében több minden állhat, talán kritikusabbá váltak az emberek, vagy összességében elégedetlenebbek."
  Vagy talan egyre szarabb osszessegeben minden.......”
 • 4. tol 2011. január 25. 21:59
  „ez a "holtverseny" tetszik...Vásárhelynek nem is kell adni, ott már bölcs előrelátással a bejárattal szemben nyitottak egy temetkezési vállalkozást...”
 • 3. royal 2011. január 25. 20:04
  „Fordítsák meg a listát!a Végit rakták be elsönek!Bugyi korház,hát onnan nem jössz ki élve!Ha mégis nagy mákod van,hogy tudod hol a vészkijárat!”
 • 2. sajtkukac 2011. január 25. 19:06
  „Minden rosszindulat nélkül, kívánok egy hetet odabent! Legjobb kórház, pff...”
 • 1. TrombiFrédi 2011. január 25. 18:53
  „Csongrád megye kapcsán már kezdtem komoly előrelépésre gondolni a "(le)húzó kórházak" terén, de még sem ez a helyzet!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb raktárral bővült a Szegedi Ipari Logisztikai Központ

A valamivel több mint 750 millió forintos beruházás felét uniós forrás biztosította, az ötven százalékos önerő mellett. Tovább olvasom