Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Balástyai táncos a világbajnokságon

Balástya - November közepén rendezik a latintánc-világbajnokságot, ahol hazánkat egy balástyai táncos is képviseli. Nagymihály Balázs, a kisteleki Pro-Art Táncstúdió versenyzője még csak egy éve dolgozik együtt jelenlegi partnerével, de a közel 100 pár közül a legjobb 30-ba jósolják magukat.
Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes első közös világversenyére készül. Fotó: versenytanc.com
Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes első közös világversenyére készül. Fotó: versenytanc.com
Balástyai táncos képviseli hazánkat a latintánc-világbajnokságon. A novemberi, bécsi megmérettetésen közel száz pár indul. Hazánkból mindössze kettő, közülük az egyiknek a férfi tagja – Csongrád megyei. Nagymihály Balázs párjával, Szalai Ágnessel a latin ranglista versenyen elért első helyezésével vívta ki a jogot, hogy a legjobbak között állhasson parkettre.

– Bár mindketten 17 éve táncolunk, együtt még csak egy éve. Ez lesz az első közös világversenyünk is, bár másik párral voltunk már vébén – mesélte a 27 éves fiatalember, aki egyelőre megtippelni sem tudja, milyen esélyekkel indulnak a néhány hét múlva kezdődő megmérettetésen. – Nagyjából a harmincadik hely környékére várjuk magunkat, de mindenképpen a legjobb 48-ban szeretnénk táncolni.

Balázs a kisteleki Pro-Art Táncstúdió, Szalai Ágnes a Stúdió 2000 TSE versenyzője, ezért hol Kiskunhalason, hol Kisteleken edzenek. Mivel azonban felkészítőjük a kisteleki világbajnok pár, Törökgyörgy Melinda és Andrej Skufca, a fővárosban és Ljubjanában is tréningeznek. – Vasárnap kivételével napi két óra edzésünk van, amihez heti két fizikai erősítés is társul – mesélt felkészülésükről a balástyai táncos.

– Bár most csak a világbajnokság lebeg a szemünk előtt, mindenképpen hosszú távra tervezünk – beszélt párosuk jövőjéről Balázs. – Ami pedig a hazai eredményeket illeti: idén a harmadik hely jutott nekünk, jövőre azonban szeretnénk magyar bajnokok lenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulgáriában jártak a pusztamérgesi diákok

A Pusztamérgesi Középiskola négy diákja és négy tanára a bulgáriai Rózsák völgyében található Sopot városában nemzetközi találkozón vett részt. Tovább olvasom