Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Belülről bontják a Boszorkánykonyhát

Már dolgoznak a szegedi Boszorkánykonyhában, de egyelőre még nem főznek, csak bontják belülről az épületet. A tulajdonos eladná az ingatlan 312 négyméteres részének bérleti jogát. A Híd utca felőli részen önkiszolgáló éttermet alakítanak ki.
Kívülről még nincs nyoma a felújításnak. Fotó: Schmidt Andrea
Életveszélyessé nyilvánították a szegedi Kelemen utca 11. számú épületet, amiben korábban a Boszorkánykonyha nevű műintézmény működött. A felső szintről a huszonhárom lakás bérlőjét kiköltöztették, az épülettömböt pedig a Szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Rt. értékesítette. A kiírt pályázatra csak a Pont 2004 Kft. jelentkezett, így a cég kikiáltási áron, 210 millió forintért vásárolhatta meg a házat. A Híd, a Kelemen és a Victor Hugo utca által határolt épület teljesen leromlott. A műemléki ház felújítása bonyolult, mert rengeteg a kötöttség. Az eladó a vásárláskor kikötötte, hogy az egykori eklektikus Meyer-házat csak eredeti formájában állíthatják helyre.

Kívülről egyelőre annyi látható, hogy az ablakokat fehérre mázolták, így a kíváncsiskodó szeme elől mindent elzártak. A Kelemen utca felőli egyik ablakra viszont kiírták: „312 négyzetméteres rész bérleti joga eladó". Hiába tárcsáztuk azonban a hirdetés alatt feltüntetett telefonszámot, kikapcsolták a mobilt. Megtudtuk: a tulajdonos cég ügyvezetője szabadságon van és nem érhető el telefonon.

A Híd utca felőli épületrészben azonban már dolgoztak: fúrógépek zaja szűrődött ki. Az egyik felső ablaknyíláson bekukucskálva látható volt, hogy már a mennyezetet is megbontották. Többet azonban nem lehetett kivenni.

Neve elhallgatását kérő informátorunk elmondta: egyelőre csak a bontást kezdték el. Erre megkapták az engedélyt. Megjegyezte, hogy a folyamatos egyeztetések miatt lassan halad a felújítás. Megtudtuk: a Híd utca felőli részen modern önkiszolgáló éttermet alakítanak ki, de a többi rész bérleti jogát szeretnék eladni. Az emelethez viszont nem nyúlnak, csak a födémet erősítik meg. Információnk szerint az üzleti manőverre azért van szükség, mert a felújítás hatalmas összegbe kerül. Az IKV Rt. másfél évvel ezelőtt a rekonstrukció költségét ötszázmillió forintra becsülte. A Pont 2004 Kft.-nek még több mint két éve van a munka befejezésére.

Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házi kedvenc ügye borzolja a kedélyeket Baktóban

A baktói kiskertekben mindenre lőnek, ami mozog, legyen az macska, kutya, madár vagy ember. A… Tovább olvasom