Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Besározták Tiszaszigetet és Újszentivánt

Tiszasziget - Vastag sárréteg borítja a Tiszasziget és Újszentiván közi útszakaszt. Az autósok balesettől tartanak, a kivitelező viszont nem takaríthat vízzel a hideg miatt.
– Teljesen fölösleges lemosni a kocsit, másnapra ugyanolyan saras lesz – mondta egy Szőregen élő olvasónk, aki mindennap autóval közlekedik Tiszaszigetre.

Újszegedről, az egykori gyermekotthon helyén zajló építkezésről hetek óta teherautók hordják a földet a régi tiszaszigeti benzinkút helyére, ahol aztán depózzák. Egymást érik a billenős kocsik, a sofőrök folyamatosan dolgoznak.

– Megértjük, hogy muszáj valahogy elhordani a földet, de sokkal alaposabban kellene takarítani. Éjszaka megfagy a sár, reggelre nagyon csúszós, csoda, hogy még nem történt baleset. A teherautó-sofőrök ráadásul jóval gyorsabban hajtanak a megengedettnél. Amikor még volt traffipax Szőregen, nem fordulhatott elő ilyesmi – panaszkodott egy másik helybéli férfi, aki szintén lapunk Csörög rovatában tett panaszt.

Besározták Tiszaszigetet és Újszentivánt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A nem sokkal Szőreg előtt zajló építkezésről elhordott föld egészen Tiszaszigetig potyog a teherkocsikról. A legtöbbjüknek a rendszáma sem látszik, az út szélén felgyülemlett hó feketedik a kosztól. Szőreg végéig jó az út állapota, az Újszentiván végéig tartó szakasz egy kicsivel koszosabb. A faluban, a templom utáni nagy kanyar szélén felrepedt az út a hatalmas teherautók és az általuk szállított sártömeg miatt. Amikor két ilyen jármű egymással szembe kerül, az egyik sofőr kénytelen lehúzódni, így romlik az út állapota.

Az Újszentiván végét jelző tábla már alig olvasható, az úton vastagon áll a sár. Az autók óvatosan, 40-50-nel közlekednek. Ottjártunkkor az egykori tiszaszigeti benzinkút közelében feketedett az út, egyetlen reményvesztett ember hólapáttal próbált takarítani. Egy pici söprőgép is munkába állt, kevés sikerrel.

Besározták Tiszaszigetet és Újszentivánt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Sajnos a közútkezelő megtiltotta, hogy vízzel takarítsunk, pedig ez az egyetlen hatásos módszer. 4-6 ember feladata, hogy kézi erővel tisztítsa az Újszentiván és Tiszasziget közötti szakaszt – mondta Varga Péter projektvezető, az újszegedi építkezés kivitelezőjének, a Ferroép Zrt.-nek a munkatársa.

Hozzátette, nagyon sajnálja az érintetteket, de megértésüket kéri, ha használhatnának vizet, akkor két órán belül megoldódna a probléma. Elárulta, hogy az építkezésnél sikerült olyan feljárót építeniük, amelyen szerinte lerázódik a sár nagy része. Akkor van gond, amikor visszafelé jönnek a kocsik Tiszaszigetről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Csaba utcai romot

Renoválják Felsővároson a Csaba utcai napsugaras házat. Az épület márciusra elkészül. Használatáról a nemzeti vagyonkezelő a múzeummal és civilekkel tárgyal.
Tovább olvasom