Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Bicikliút Balástya és Kistelek között

Balástya - Elkészült a Balástyát Kistelekkel összekötő kerékpárút, amelyet néhány napja vehettek birtokba a biciklisek. Több százan ingáznak így rendszeresen a két település között, ám ezt eddig csak dűlőutakon tehették meg.
December közepe óta kerékpárút köti össze Balástyát és Kisteleket. A közel 4 kilométer hosszú, 2,6 méter széles betoncsíknak köszönhetően immár nemcsak a szomszédos városba, hanem a már meglévő hálózatnak köszönhetően egészen Ópusztaszerig tekerhetnek biztonságosan a balástyaiak.

– Régi vágyunk volt a kerékpárút, 2004 óta terveztük. De csak tavaly volt olyan pályázati lehetőség, amelynek köszönhetően meg is épülhetett – mondta el Ujvári László polgármester. Kiemelte: Balástya és Kistelek ezer szállal kötődik egymáshoz – elég csak a szakorvosi ellátást és a hivatali ügyeket említeni, amelyek közösek a két településen. Több százan ingáznak biciklivel, ám ez korábban – mivel az E5-ösön tilos így közlekedni – meglehetősen nehézkes volt. A dűlőutak aligha voltak biztonságosak.

Régi vágyuk teljesült a balástyai bicikliseknek. A 4 kilométeres út 129 millióba került. Fotó: DM/DV
Régi vágyuk teljesült a balástyai bicikliseknek. A 4 kilométeres út 129 millióba került.
Fotó: DM/DV

A közel 126 millió forintos beruházás 90 százalékát pályázaton nyerte a balástyai önkormányzat. Szeptemberben kezdte el a munkát a kivitelező Délút Kft., az ünnepélyes átadást pedig a múlt héten tartották, amikor a biciklisek egyből birtokba is vették új útjukat.

Olvasóink írták

 • 4. CsImre 2010. december 22. 10:11
  „Ha még 3 éven belül se megy tönkre, és nem vált oldalt fél km-enként, akkor megérte. Múltkor, mikor mentünk a két település közt, jóval kisebb volt az út forgalma, mint a sándorfalvi úté, a többi szakaszon sem indokolja a tiltást semmi.”
 • 3. ifj. Nagy Gábor 2010. december 22. 09:53
  „"Több százan ingáznak biciklivel, ám ez korábban - mivel az E5-ösön tilos így közlekedni - meglehetősen nehézkes volt."

  Kicsit továbbgondolva ezt, megfontolandó lenne az 5-ös út mindazon szakaszain, ahol nincs kerékpárút, feloldani a kerékpározási tilalmat, hiszen az elrendelésének oka, a nagy forgalom az autópálya átadása óta jelentősen lecsökkent.

  OFF

  Az E5-ös út nyomvonala:

  E5 - 2960 km: Greenock - Glasgow - Preston - Birmingham - Southampton ... Le Havre - Párizs - Orléans - Bordeaux - San Sebastián - Madrid - Sevilla - Algeciras

  nem érinti Magyarországot, amire az újságíró gondol, az az E75 lehet, bár az meg, amióta autóáplya van, már annak a nyomvonalát jelenti és nem a főútét, de ezt a Délmagyar újságírói rendszeresen el.....”
 • 2. balidoki 2010. december 22. 08:56
  „Nagyon jó hir.A közút kezelőnek meg azt üzenem,hogy a kint felejtett korlátozó táblákat/sebesség korlátozás,előzési tilalm,fakivágás..../sürgösen vegyék be,mert a rendőrök mint a sasok lesnek a "zsákmányukra"az értelmetlen táblák miatt.”
 • 1. seggempartja 2010. december 22. 07:15
  „Nem beton. Aszfalt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: Nem megyek Ópusztaszerre

Lázár János nem támogatja, hogy a jövőre elkészülő új alkotmányt Ópusztaszeren írják alá. Tovább olvasom