Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Börze Thakácsnak, programok a családnak

Csongrád megye – Emlékezzen árvízre, nézzen szét az utazási kiállításon, hátha nemcsak fejben nyaral az idén. Majd menjen az IH-ba! Mindegy, mikor, biztos lesz ott valamilyen program.
Pénteken este héttől az IH Rendezvényközpontban Tavaszi népzenei napok – Lélekképek: a Csík zenekar lemezbemutató koncertje. A 23 éve működő zenekar az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választott, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene kellemes élményt: a népzene és a könnyű műfajok érdekes és sikeres ötvözését. Belépő: 2900 forint.

Délután négykor nyílik meg a Móra-múzeumban az Illés-együttes grafikusának és a Zsolnay-gyár egykori formatervezőjének közös kiállítása: lengyel képzőművészek közös tárlata a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából. Szyksznian Wanda grafikusművész friss diplomásként az Illés zenekar grafikusaként tevékenykedett, 1999 óta pedig papírszobrokat készít drótszövetből és merített papírból. Keményffyné Krawczun Halina képző- és iparművész a Zsolnay gyár formatervezőjeként dolgozott, jelenleg festészettel és grafikával is foglalkozik. Közös kiállításukon az elmúlt évek munkáit mutatják be a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából. A tárlatot Roman Kowalski lengyel nagykövet nyitja meg.

Algyőn este hattól a Faluházban: a Mozgo(lódó) Képkör kikelet havi előadása. Vendég Joó Katalin gyógyító, tanító. Előadásának címe: A magyar szakrális nő.

Szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg az Árvízi emléknapot a Dóm téren. 10.30–16.00: kézművessátrak, ostorcsattogtatás, kovácsolás, játékok, libikóka, árvízi és cserkészkiállítások, óriássakk, egészségügyi sátor, Teddy Maci Kórház, ökosátor, teaház, városismereti vetélkedő, valamint katasztrófavédelmi bemutató várja a látogatókat. 10.30-tól 15 óráig bábos előadások, íjászat, lovaglás, mesemondás, 19 órától tábortűz. A fogadalmi templom tornya 11 órától 16 óráig látogatható (minimálisan 500 forint adomány ellenében), 16.30-tól szentmisét tartanak a dómban.

Az IH-ban 9-től és 11 órától is: A szavannák királya: Grapevine táncshow – jótékonysági előadás. A Grapevine Show Dance Club 60 perces táncprodukciója a jól ismert mesefilm, az Oroszlánkirály feldolgozása. A felújított darabot most jótékonysági előadásban láthatja a közönség. A darab többféle táncstílust vonultat fel, igényes és mókás koreográfiával: a nézők egy táncos produkciót néznek, ugyanakkor átélik a mese történéseit. Ez a mese kortól független, és ugyanolyan élményt és kikapcsolódást nyújt gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Az előadásra belépőt váltók a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekeket támogatják. A belépő 1200 forint, a támogatójegy 2000 forint.

Ovisoknak és alsó tagozatos kisdiákoknak szerveznek 1848-as játszóházat fél tíztől a Százszorszép Gyermekház. Fiúknak, lányoknak külön programot szerveznek, emellett lesz Játéksziget is fejlesztő játékokkal.

Először tartják a TIK-ben az immár hatodjára megrendezett utazási szakkiállítást. A börzére számos szegedi utazási iroda és az ország valamennyi régiója elhozza hazai és külföldi szabadidős kínálatát. A kiállítás ideje alatt előfoglalási kedvezmények, vásári akciók várják a látogatókat, kóstolhatnak alföldi és balatoni borkülönlegességeket, igazi tanyai „disznóságokat", kemencében sült rétest. A gyerekek lufifigurákat hajtogathatnak, rajzversenyen indulhatnak – a fődíj egy gyermekbúvár-tanfolyam –, birtokba vehetnek egy balatoni vitorlás hajót, míg a szülők válogatnak az ajánlatok között. A jó hangulatról a balatonmáriafürdői fúvósok gondoskodnak. A rendezvény ingyenesen látogatható.

18 órától Dumaszínház lesz a szegedi IH Rendezvényközpontban Kovács András Péterrel és Aranyosi Péterrel, a magyar stand up comedy két népszerű képviselőjével. Belépő: 2500 forint.

Este hétkor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban a Szegedért Alapítvány gálaestje. A műsorban fellep a Fivérek zenekar, Gerendás Péter Liszt-díjas előadóművész, Pavlovits Dávid gitárművész valamint az SZTE Zeneművészeti Karának Szimfonikus Zenekara Somorjai Péter vezényletével. Az alapítvány 2012. évi díjazottjai: Csirik János programtervező matematikus, egyetemi tanár, Bernáth Árpád germanista, Tóth Pál animációs filmrendező, Sófi József, a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány létrehozója.

A szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban szombat este rendezik meg az I. Neverland Travel Szalagavató Táncok Versenyét.

Vásárhelyen a Petőfi utcai tánciskolában 18.00-tól: Magyar táncház a Kankalin Néptáncegyüttes közreműködésével. 18–19 óráig gyermek-, majd 21 óráig felnőtt-táncház lesz, amelyet Kis-Jakab Péter vezet, a talpalávalót a Kender zenekar húzza. Belépő: 200 forint.

Vasárnap az IH Rendezvényközpontban 15 órától: A Magyarnótaszerzők és – Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének nótadélutánja. Fellépnek: Lévai László, Kónya Krisztina, Fodor Károly, Szegedi Szűcs Judit, Gyuris Imre, Széles Flóra, Fejes Sándor. Kísér Báder Béla és cigányzenekara.

A Szeged Plazában 15 órától 18 óráig: Egy csepp játék, egy csepp tudomány – játszóház a víz világnapja alkalmából a Szeged Plazában. A színpadon 16 és 17 órakor vizes és tüzes kísérleteket mutatnak be, az asztaloknál a gyerekek maguk is számos vizes kísérletet kipróbálhatnak. A kicsiket Ramazuri Játszóház, a nagyokat hordólovaglás, diótörő, huszárjáték, zsonglőrfóka, egéretető, kutyaugrató, hóemberkrikett, bolygókerengő várja.

Olvasóink írták

  • 2. online 2012. március 09. 19:23
    „Nem mert nem ő találta ki. Tényleg, neki ki súg ezügyben?”
  • 1. papika56 2012. március 09. 09:54
    „Ezek a programok elég színvonalasak lézer janinak ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépséges tavaszi hétvége

Napsütés, madárcsicsergés, klasszikus koratavaszi kabátos kirándulóidő vár ránk. Tovább olvasom