Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Budapesten épít társasházat a csődbűntettel vádolt L. Gábor

Ma áll újra bíróság elé az a szegedi-makói vállalkozó, aki több százmillióval tartozik az államnak, a Raiffeisen Bank Zrt.-nek, valamint egy Vidra utcai projekt vásárlóinak. A nyomozás és a per ellenére a férfi közben Budapesten építkezik.
Miközben az ügyészségi vádirat szerint L. Gábor 985 millió forintot tüntetett el fizetésképtelen cégeiből, a hitelezőknek 1,8 milliárd forinttal maradt adósa, közel 600 millió forinttal tartozik a Raiffeisen Banknak, valamint eljárás indult ismeretlen tettes ellen egy érdekeltségébe tartozó cég miatt, a szegedi–makói vállalkozó egy budapesti építkezésnél bukkant fel kivitelezőként.

Az ügyészség csődbűntettel vádolja L. Gábort, aki saját érdekeltségeibe játszotta át a felszámolás előtt álló vállalkozásai vagyonát: készpénzt, autókat, ingatlanokat. A pórul járt lakásvásárlók (2016. január 29.: Nem menekülhetnek a lakók a Raiffeisen Bank elől) közben újra bíróság elé állnak – mivel a bank rajtuk követeli a keretjelzálog értékét.

– Építésvezetőt keresett a megyében, gyorsan híre ment, hogy kinek kellene dolgozni. Nem tudom, ki
vállalta el a munkát – jelezte lapunknak több forrásunk.

Felkerestük Szabó Bálintot, a Likvidkontroll Kft. jogászát, aki a Raiffeisen Bank Zrt., L. Gábor és a pórul járt keretjelzálogos lakásvásárlók között közvetített. Szabó elmondta, a büntetőeljárásban érintett Vidra Projekt Kft. egy Budapest XIII. kerületi építkezésben érintett, a beruházásnál kitett tábla szerint kivitelezőként dolgozik. Az izraeli tulajdonú Angel Field Kft. még 2010-ben kapott építési engedélyt 33 lakásos társasház felhúzására, a több százmilliós projekt kivitelezése idén február 16-án indult.

Hogy honnan van L. Gábornak forrása az építkezéshez, nem tudni. Megírtuk (2016. január 18.: Újabb milliókat keresnek L. Gáboron), a vállalkozó Szegeden a Vidra utcába tervezett egy társasházat, de az építkezés nem kezdődött el, csak a lakások árát szedték be. A férfi ma áll bíróság elé, ahol már milliárdokat keresnek rajta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1600 kilométert teker évente a zákányszéki kemény mag

1600 kilométert teker évente a zákányszéki kemény mag
Cukorbeteg lett, mozgást javasolt neki az orvos, Börcsök Zoltán pedig elkezdett biciklizni, de egyedül unta. Tovább olvasom