Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Bűnös péntek - lopások, verekedések Szegeden

Besurranó tolvajok, lopások, verekedés. Mozgalmas pénteket zártak a szegedi rendőrök.
Pénteken délelőtt egy 5 fős besurranó csapatot fogtak el Sándorfalván a rendőrök. Három nő a lakásban kutatott, míg negyedik társuk, egy férfi, szóval tartotta a ház lakóját. Az ötödik pedig eközben a kocsiban várta a többieket.
Az eset 9 óra előtt történt. A ház lakója (egy középkorú nő) reggel rokonával a kapuban beszélgetett, majd mikor az elment, hátra ment az udvarra anélkül, hogy bezárta volna a kaput. Mikor kis idő múlva visszatért, a ház előtt az utcán egy férfi szólította meg, és kért tőle egy pohár vizet. A nőnek gyanússá vált ez az ember, így nem is adott neki. A férfi szóval tartotta őt, miközben telefonálni kezdett, ezzel a házban lévő társainak jelzett.

Ekkor lépett ki a házból a három nő. Mire a lakó kérdőre vonta őket, hogy mit kerestek ott, egyszerűen csak annyit feleltek, hogy zoknikat árulnak, majd a gépkocsival sietősen távoztak.

A rendőrséget a szomszéd hívta, akinek gyanússá vált a ház előtt parkoló gépkocsi és a mellette tartózkodó két személy. A rendőröknek még a közelben sikerült mind az ötüket elfogni.

Bár a házból semmit nem tudtak elvinni, azért az egyik helyiséget értékek után kutatva felforgatták, így ez ügyben őket lopás kísérletével gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság. Ruházatuk és a kocsi átvizsgálása során egyikük táskájából egy zálogjegy, valamint aranyékszerek kerültek elő, melyeket a rendőrség lefoglalt. Lefoglalták továbbá azokat a kulcsokat is, melyeket menekülés közben a környező házak udvarába bedobáltak. Ezek eredetét jelenleg vizsgálja a rendőrség.

Az öt fős társaság közül kettőt – akik büntetett előéletűek - a rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vett.

Kocsmai verekedések Szegeden

Egy szegedi, belvárosi sörözőben verekedő két személyhez – egy férfihez és egy nőhöz - hívták ki a rendőrséget pénteken. Mint kiderült, a férfit, aki hajléktalan, a bíróság körözte, így őt őrizetbe vették.

Egy másik szegedi, alsóvárosi italozóhelyen is történt verekedés péntek délután. Itt négyen estek egymásnak. A verekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget. Még a mentőket is kihívták, hármukat a helyszínen ellátták, a negyedik férfit szállították be, de kiderült, hogy az ő sérülése sem komoly. A négy verekedőt még tegnap délután előállították a rendőrkapitányságon, és csoportos garázdaság gyanújával hallgatták ki őket.

Benzint loptak, rokkant kártyával csaltak

Egy Suzuki személygépkocsit állítottak meg pénteken hajnalban a járőrök Szegeden a Felső-Tiszaparton igazoltatás végett. A kocsiban több műanyagkannában kb. 10 liter üzemanyagot, és két gyanús, rongált tanksapkát találtak. Ezek eredetét a járműben utazók igazolni nem tudták. Közben a Vajda utcában másik járőrpáros egy megrongált üzemanyagtöltő nyílással rendelkező, tanksapka nélküli gépkocsit talált.

A Suzukiban utazó két hódmezővásárhelyi fiatalembert a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Péntek délután két olyan személyt is sikerült a rendőröknek rajtakapniuk az egyik szegedi áruház parkolójában, akik más nevére szóló rokkantkártyát használtak jogosulatlanul. E cselekmény büntetőjogi következményekkel jár, velük szemben közokirat-hamisítás gyanúja alapján büntetőeljárás indult.

Tévét akart lopni a hipermarketből

Nem kisebb tárgyat, mint egy tévét akartak ellopni pénteken az egyik szegedi hipermarketből. A 200 ezer Ft-ot is meghaladó értékű műszaki cikket a biztonsági kapun kitolta a páros, majd úgy gondolták, az ellenértékét nem hagyják ott, azonban a biztonsági szolgálat a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta őket

Grúzok, afgánok

Egy grúz, valamint 6 afgán személyt fogtak el a szegedi határrendészek pénteken.

A grúz férfire Ásotthalom környékén találtak rá, aki jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító irattal nem rendelkezett. Adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy őt a rendőrség lopás gyanúja miatt körözi.

Nem sokkal 11 óra előtt bukkantak rá Röszke alatt, az államhatár közelében a 6 fős afgán családra. A szükséges papírokkal ők sem rendelkeztek, azonban a két felnőttnél 2 lengyel útlevelet, illetve személyigazolványt találtak, melyről hamar kiderült, hogy azok hamisak, illetve hamisítottak. Velük szemben közokirat-hamisítás gyanúja alapján büntetőeljárás indult - közölte Tuczakov Szilvána, a CSMRFK sajtóreferense a delmagyar.hu-val.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Rap_boy15 2009. szeptember 14. 16:17
  „21 babocska szóval most én lazán besétálhatok hozzájuk 1 darabka kolbászal?Cserébe régi kopót bútorért hmm sztem a kolbász többe kerül mint a bútor :D”
 • 22. flexsnake 2009. szeptember 13. 09:10
  „21. rúgd ki a kutyát. Idegentől elfogad kaját? :D”
 • 21. babocska 2009. szeptember 13. 07:13
  „Nálunk is jártak pár évvel ezelőtt 3 nő,akik nem az idén barnultak .A kutya meg volt kötve és egy darab kolbászt adtakneki és csöndbe volt.Anyám pedig a tyúkokat etette onnan jöt mire meglátta az udvaron ezt az alakokat.Megkérdezte mit keresnek ,itt? Azt felelték a Világos utcát.De akkora már kiabált nekik elég hangosan,meg hogyan jöttek be,azt felelték nyitva volt a kapu.Süvitette a mama nekik,ne hazudjanak,mert a kulcs itt a zsebenben.Mire kiment utánuk a közelben sem voltak.Bemenni nem tudtak a főépületbe,mert kacifántos az ajtó és csak az tud bemenni,aki ismeri,hogy nyilik.Azóta már volt,hogy jelentkeztek eltartónak is.Na még az hiányozna.Aki régen ott lakik általában ismeri a szomszédjait,még a rokonait is,észreveheti,hogyha idegen van a közelben.Meg azt is,ha idegen figyeli a házat,mert oda többször elmennek előtte,a háziak mozgását pásztázzák.”
 • 20. MD2009 2009. szeptember 13. 07:01
  „19 geza

  Ez az eset nem pénteken történt....és nem Szegeden. És verekedés sincs benne....akkor mi is marad? :-)”
 • 19. geza 2009. szeptember 12. 22:03
  „Szerintem ez is ide tartozik!!

  Egy kis badacsonytomaji nyaralóba jár kikapcsolódni százharmincöt négyzetméteres szegedi lakásából Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ahol politikusokat is fogad - tudta meg lapunk. A képviselő feleségével együtt vette a Balatontól néhány száz méterre, a hegyoldalban lévő ingatlant, ahol egy évvel korábban édesapja is hasonló telket vásárolt. A hétvégi ház és a 642 négyzetméteres telek több mint tízmillió forintba került, két-három millióért fel is újították. Ujhelyi állítja: a család megtakarításából jutottak az ingatlanhoz, a vagyonnyilatkozatában azonban nincs nyoma a megspórolt pénznek - olvasható a Magyar Nemzetben.

  Meghitt kis nyaralót vásárolt az MSZP alelnöke, Ujhelyi István a feleségével együtt 2006 tavaszán. A ház Badacsonytomaj festői részén, luxusvillák és régi üdülőtelkek környezetében áll, néhány száz méterre a Balaton-parttól, a hegy szoknyáján lévő 642 négyzetméteres telken. Az ingatlant nemrég két méter magas fakerítéssel vették körül, a házon pedig felújításokat végeztek. Egy évvel korábban a szomszédos, több mint hétszáz négyzetméteres ingatlant a képviselő édesapja vásárolta meg.

  Mint ismert, Ujhelyi 2002-ben lett képviselő, de a vagyonbevallása szerint még ezelőtt 135 négyzetméteres házat vásárolt Szegeden, egy csaknem négyezer négyzetméteres telken. A balatoni nyaraló megvásárlásának időszakában pedig úgy nyilatkozott, hogy mindössze 14 millió forintos lakáshitellel adós, amelyet a szegedi otthonukra vettek fel. Ebben az ingatlanban szintén felerészben tulajdonos a politikus felesége - írja a Magyar Nemzet 2009. szeptember 12-i száma, amelyből további részleteket is megtudhat az ügyről.”
 • 18. MD2009 2009. szeptember 12. 19:27
  „Mellesleg pénteken délelőtt a Feketesas utcán is volt egy halom <moderálva> roma, akik szerencsére csak egymás között pofozkodtak, üvöltöztek, de úgy, hogy a jobb érzésű népek messze elkerülték őket. Telefonálni a másik oldalról sem lehetett a hangzavar miatt. De ők képesek beilleszkedni, toleránsak, hű adófizetői hazánknak. Bodzát termelnek, hegedülnek, vasaznak...egyszóval dolgoznak, nem is értem ki meri őket munkakerüléssel, lopással vádolni. Csak rohadt rasszisták lehetnek, tényleg.”
 • 17. Pinaman 2009. szeptember 12. 18:21
  „mennyiert adtak a zoknit?”
 • 16. barkzso 2009. szeptember 12. 17:43
  „moderálva”
 • 15. tüsök 2009. szeptember 12. 17:40
  „Vitatkoztok a romák viselkedéséről bizonyos helyzetekre való reagálásukról.Szerintem halvány lila dunsztotok sincs milyenek ők valójában.Aki pozitív képet fest róluk,max aTV-ben látta őket.Lásd Győzike só. Elég sokáig volt alkalmam tapasztalni napi viselkedésüket.Az országos közfelháborodás ellenük nem alaptalan.”
 • 14. flexsnake 2009. szeptember 12. 17:10
  „,,Neked volt a legnagyobb hangod a múltkor!"
  Legközelebb kisebb hangja lesz. Menjél köszönd meg morvainak a vonádnak meg a többi szélsőséges cigányozónak. Ide vezet. Mit vártál kenyeret?

  Gárdabűnözés!”
 • 13. barkzso 2009. szeptember 12. 16:36
  „"Kinyírjuk a családodat!" - A földön fekvő fejét rúgták a romák

  Heti Válasz Online - 2009.09.12.
  A három támadó azzal védekezett, hogy a sértett el akarta venni a telefonjukat. A sértett szerint viszont politikai indíttatású, rasszista támadás történt.
  Cigány fiatalok botokkal támadtak az abonyi Civil Összefogás Társasága (CÖT) egyik tagjára. Az eset szerdán, délután 5 körül történt: K.P.P., a helyi Civil Összefogás Programon belül működő CÖT tagja munkából jövet éppen az egyik barátjához tartott, amikor egy nagy sebességgel érkező Volkswagen Golf fékezett le mellette. Az autóból hárman pattantak ki, és ,,Neked volt a legnagyobb hangod a múltkor!" felkiáltással ütlegelni kezdték a kezükben lévő botokkal. Miután a megtámadott fiú a földre került, a fejét rugdosták.
  Ezek a norvég cserediákok...

  Tudom tudom a megvert fiú fasiszta rasszista turista (netán cionista) volt... Esetleg alkoholista! Hehehe”
 • 12. flexsnake 2009. szeptember 12. 16:26
  „moderálva”
 • 11. flexsnake 2009. szeptember 12. 16:26
  „moderálva”
 • 10. dodó 2009. szeptember 12. 15:36
  „3. hozzászólás Pinaman

  Nem csak az első! A határsértők kivételével mindegyik védett fogyasztó, egyúttal flexi féltestvérei!”
 • 9. barkzso 2009. szeptember 12. 14:34
  „Cseppet sem vagyok rasszista - veled ellentétben - csak tudom értelmezni a statisztikát...
  Csak azért, hogy ne halj meg hülyén (annyira) íme:
  A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között - feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján - hierarchiát állít fel.

  Próbáld meg értelmezni is ne csak betűzgesd!”
 • 8. SP 2009. szeptember 12. 14:13
  „Ma már senkiben sem lehet megbízni.
  pl: Túl vallásos Mol dolgozó is képes volt lelökni szándékosan a nyugdíjas lakótársát a panelben a lépcsőn, mert éppen akkor rossz a hangulata volt.”
 • 7. flexsnake 2009. szeptember 12. 14:03
  „moderálva”
 • 6. tüsök 2009. szeptember 12. 13:01
  „5-4
  Alakul abuli:)”
 • 5. barkzso 2009. szeptember 12. 12:48
  „Természetesen igazad van flexi, hiszen ez rájuk jellemző. Ökör vagy fiam, leülhetsz.”
 • 4. flexsnake 2009. szeptember 12. 12:04
  „moderálva”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráktól tizedelt férfiak

Bár kevesebb férfi él Magyarországon, mint nő, mégis többen halnak meg közülük rákban. Tovább olvasom