Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

DK: Miért épp a kabinetvezetőtől béreltek lakást?

Szeged – Azt szeretnénk tudni, hogy az akkori kabinetvezető lakásának bérlése előtt hol szállt meg Budapesten B. Nagy László, a korábbi szállásköltségek milyen arányban állnak a havi 150 ezer forintos bérleti díjjal – tette fel a kérdést Binszki József, a DK képviselője tegnap tartott sajtótájékoztatóján.
Az index.hu megírta: 2013 januárjától 2014 májusáig bérelte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Juhász Tündének, a kormányhivatal akkori kabinetvezetőjének budapesti lakását. Varga Márta, a kormányhivatal kommunikációs vezetője azt mondta, a kormányhivatalok vezetőinek számos továbbképzésen, szakmai értekezleten kell részt venniük Budapesten, az ilyen események pedig gyakran elhúzódnak, vagy többnapi ott tartózkodást igényelnek. Ezért a „vidéki kormányhivatalok esetében indokolt, hogy a szervezet vezetőinek, vezető beosztású munkatársainak rendelkezésére álljon egy rendezett, állandó szálláshely".

A DK-s képviselő megjegyezte, Juhász Tünde 6 évig Lázár János munkatársa, majd Deutsch Tamás barátnője volt, fideszes körökben bennfentesnek számít.

– Miért éppen a kabinatvezető lakására esett a választás? Volt-e versenyeztetés, pályáztatás? – folytatta Biszki József. Elmondta, a Miniszterelnökségtől is megkérdezték, hogy jogilag és etikailag mennyire tartják elfogadhatónak, hogy a kormányhivatal a saját munkatársától bérel lakást. Binszki az ügyészséghez is fordult, hogy indult-e eljárás a lakásbérlésügyben.

A kormányhivataltól megtudtuk: Juhász Tünde kormánymegbízottnak jelenleg nem bérelnek a fővárosban lakást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű ünnep – nettó 100 ezer alatt

Egyre nehezebb biztató szavakat mondani a szociális szférában dolgozóknak - ez ünneperontás, de voltak kitüntetettek is Szegeden. Tovább olvasom