Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Édes csemegék és nosztalgia

Óriási receptkínálattal és látványos, étvágygerjesztő fotókkal jelentkezik ismét a Délmagyarország és a Délvilág süteményeskönyve, amelyet december 15-én már személyesen is megvásárolhatnak olvasóink. Akik viszont a karácsonyfa alá szeretnék tenni, azok biztosra mennek, és előrendelési szelvényen jelzik igényüket.
A Délmagyarország és a Délvilág második süteményeskönyvében szereplő összes finomságot Gyuris László mestercukrásszal együtt megkóstoltuk, és nyugodt lelkiismerettel állítjuk, hogy nagyon finomak.

A közel száznyolcvan sütemény olvasóink receptje alapján készült, köztük a krémes tojáslikőrös, valamint a szív alakú Valentin-napi torta éppúgy, mint a különleges cukros tölcsérkék, a klasszikus 101. almás süti, hogy már az omlós mazsolás túrógombócról ne is szóljunk. De olyan fantázianevű desszertek is helyet kaptak kötetünkben, mint a Hetedik mennyország, a Pavlova, a Duna-hullám vagy a Bajadéra. Hogy pontosan mit rejtenek ezek az elnevezések, a könyvet lapozgatva kiderül.

Természetesen nem akarjuk tételesen felsorolni a fotókkal gazdagon illusztrált kiadványunkban szereplő finomságokat, kedvcsinálóként legyen elég annyi, hogy Csongrád megye legkülönbözőbb pontjairól kaptuk a családi recepteket. Közülük vannak olyanok, amelyek kitüntetett alkalmakra kívánkoznak, míg mások a hétköznapokat teszik örömtelibbé.

Az idei, negyedik szakácskönyvünkben egy igazi unikummal is szolgálunk: a süteményes fejezetek után a jövőre 100. születésnapját ünneplő Délmagyarország egy speciális metszetét adjuk a gasztronómia szemszögéből. Stílusosan 100 éves recepteket készített el Ferenczi Dezső, a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda vezetője és Gyuris László, a szegedi A Cappella cukrászda és a Dugonics téri cukrászda és kisvendéglő tulajdonosa.

Így készült a Nagy Süteményeskönyv 2.


A különleges menüsorban szerepel például a töltött uborka, a kaszás leves, az alföldi rostélyos, természetesen a szegediesen elkészített halpaprikás sem maradhatott ki a sorból. Mint ahogy az Imperial-szelet vagy a látványra sem utolsó gesztenyés torta, a Krokambus is helyet kapott összeállításunkban. A régi ételeknek pedig régi stílus, tálalás és helyszín dukált: egy napra beköltöztünk a régi Kass Szálló még most is impozáns épületébe, ahol a Villeroy and Boch szegedi márkaüzlet elegáns porcelánjaiban tálaltuk a finomságokat.

És hogy tovább nosztalgiázzunk, a kötetben a régi Délmagyarország számaiból szemezgettünk egy-egy, témához illő cikkrészletet, glosszát vagy tárcát. Aki karácsony előtt mindenképpen szeretne hozzájutni süteményeskönyvünkhöz, az személyesen megvásárolhatja ügyfélszolgálati irodáinkban: Szeged, Gutenberg u. 5., Szentes, Kossuth u. 8., Hódmezővásárhely, Kinizsi u. 27., Makó, Szegedi u. 9-13.

A könyv a Délmagyarország webáruházából is megrendelhető ide kattintva (a megrendelt termékeket kézbesítőink házhoz viszik Önöknek a megrendelés napjától számított 2 héten belül).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőhalom maradt a kendergyárból

A szemünk láttára fogyatkozik napról napra a Londoni körúti egykori kendergyár a kerítés és a másfél-két méter magasságig meghagyott falak mögött. Tovább olvasom